náhledy
Vepřová panenka se špenátem zapečená v listovém těstě
Autor: Jiří Savinec
Vepřová panenka se špenátem, zapečená v listovém těstě
Autor: Jiří Savinec
Vepřová panenka se špenátem zapečená v listovém těstě
Autor: Jiří Savinec
Ingredience na vepřovou panenku se špenátem zapečenou v listovém těstě
Autor: Jiří Savinec
Na pánvi orestujte nadrobno pokrájený špek, přidejte nasekaný česnek a po chvilce přisypte i pokrájenou cibuli
Autor: Jiří Savinec
Cibuli nechte zesklovatět a přidejte stopek zbavený listový špenát. Orestujte ho a krátce poduste
Autor: Jiří Savinec
Špenát duste krátce, nesmí ztratit barvu. Před odstavením ho ochuťte solí a černým mletým pepřem
Autor: Jiří Savinec
Z listového těsta vyválejte obdélníkový plát a poklaďte ho plátky anglické slaniny
Autor: Jiří Savinec
Na slaninu rovnoměrně rozprostřete zchladlý špenát, do středu plátu uložte očištěnou vepřovou panenku
Autor: Jiří Savinec
Nejprve pečlivě založte oba konce budoucí rolky, aby jimi nemohla vytékat při pečení šťáva
Autor: Jiří Savinec
Poté přes maso střídavě přeložte delší klopy plátu těsta, aby byla panenka pokrytá vrstvou špenátu také nahoře
Autor: Jiří Savinec
Závin přeložte na plech s pečicím papírem a potřete ho rozšlehaným vejcem
Autor: Jiří Savinec
Než vložíte závin do trouby, nařízněte těsto několikrát šikmo nožem, aby mohla při pečení unikat pára
Autor: Jiří Savinec