Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vaření

VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

8.12.2016  0:00
Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak si v kuchyni při úpravě ryby...  celý článek

Tousty s jablky a se skořicí, francouzská sladká snídaně podle Pohlreicha

5.12.2016  0:05
Dezert, který může fungovat docela dobře i jako snídaně, to je podle Pohlreicha francouzský toust, kombinující chuť jablek, medu a skořice. Jak říká známý šéfkuchař, tahle varianta nikdy nevyjde...  celý článek

Marmeláda ze šalotky je bomba. Nejen ke kachním prsíčkům

3.12.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde vždycky nabídne překvapivá řešení, jak zdánlivě obyčejné jídlo obléci do nového hávu. V nejnovějším dílu sezonní kuchařky na Playtvak.cz uvaří...  celý článek

VIDEO: Pec na sporák upeče pizzu skoro stejně rychle jako v restauraci

29.11.2016  0:00
Problémem domácího pečení pizzy je (ne)výkonnost běžných elektrických trub, které obvykle dosahují teploty maximálně 250 °C. U profesionálních elektrických pizzatrub se obvykle pohybují do 450...  celý článek

Nechcete na Vánoce kapra? Zkuste marinovaného lososa, jak ho neznáte

26.11.2016  0:00
Lidí, kteří na Vánoce nahrazují českého kapra lososem, stále přibývá. Petr Vlásek z restaurace AvantGarde na Playtvak.cz ukáže, jak jej připravit netradičně marinovaného v citrusech s opečenými...  celý článek

Naučte se vyrábět lehkou zmrzlinu z mléka a můžete mlsat bez výčitek

21.11.2016  0:11
„Vařit lehce neznamená, že musíš být kost a kůže,“ říká Zdeněk Pohlreich a jako by se v této větě skrývalo motto, pod kterým teď vaří a také se sám stravuje. Tvrdí, že dobře dochucené jídlo...  celý článek

Vyzkoušejte rozebraný štrúdl. Oblíbený dezert trochu jinak

19.11.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace Avantgarde miluje sezonní potraviny. Proto tentokrát na Playtvak.cz ukázal, jak je možné upéct závin milovaný drtivou většinou lidí, ovšem trochu jinak – v...  celý článek

OBRAZEM: Křehká krása z melounů a dýní od zlatých českých olympioniků

18.11.2016  1:18
Na nedávné Světové kuchařské olympiádě v německém Erfurtu získal český carvingový tým dvě zlaté, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile v kategorii kuchařské artistiky. Když tedy minulý týden...  celý článek

Robot s rukama podle šéfkuchařů umí sto jídel. Jen suroviny si nepřipraví

18.11.2016  0:00
Robotické ruce se chovají na kuchyňské lince jako opravdový kuchař. V databázi mají dosud 100 jídel okopírovaných podle postupů skutečných kuchařů. A když uvaří, pak po sobě linku taky uklidí.  celý článek

Česko jako popelnice Evropy? Už se dost změnilo, tvrdí kuchař Roman Vaněk

17.11.2016  0:00
Jeho pořady Peklo na talíři a Jídlo s.r.o. měly na internetu obří sledovanost. Založil Pražský kulinářský institut, vydal několik kuchařek. Díky tomu všemu je Roman Vaněk považován za jednoho z...  celý článek

Vyzkoušeli jsme levný celokovový kuchyňský robot. Až na drobnosti je dobrý

16.11.2016  0:00
Upoutá širokou škálou barev, ale pro praktické použití je důležitější, že má celokovovou konstrukci. Ta slibuje, že by v kuchyni mohl nějakou tu chvíli vydržet. Přesto se nevyhnul několika...  celý článek

Zdravá a návyková snídaně, to může být podle šéfa i bramborová omeleta

14.11.2016  0:14
S mrazivými rány stoupá chuť dát si teplou snídani, než vyrazíme ven do zimy. Tak proč nesáhnout po pánvi, dopředu uvařených bramborách, cibuli a vajíčkách. Co se koření, bylinek a zeleniny...  celý článek

Geniálně jednoduchá dýňová polévka s kachními kroketami. To musíte zkusit

12.11.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde ukazuje na Playtvak.cz, jak lze jednoduše vařit ze sezonních surovin. Přitom vzniknou pokrmy, za které se nemusí stydět žádná dobrá restaurace....  celý článek

VIDEO: Jak na hustou rajčatovou polévku, radí šéf. Jíšku nepotřebujete

7.11.2016  10:59
Je to teplé, skvěle to voní i chutná a je toho dost. Dalo by se říci o talíři hutné rajčatové polévky, která je ideálním jídlem pro ty, co si chtějí pochutnat a přitom si udržet i s...  celý článek

Co to znamená, když v restauraci nabízejí glazovanou zeleninu

5.11.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvanGarde má rád sezonní kuchyni. Ve svém pořadu na Playtvak.cz připravil kuře s tymiánem, mrkvovým pyré a glazovanou zeleninou.  celý článek

Playtvak rozjíždí vaření se sezonními surovinami. Ukáže, jak pracovat s řepou

2.11.2016  0:00
AvantGarde patří mezi špičkové pražské restaurace. A šéfkuchař Petr Vlásek poradí, jak si upravit opomíjenou červenou řepu, abyste zlomili blok ze školní jídelny. Připraví proto červenou řepu s...  celý článek

Kuřecí prsa s kostí? Z těch uděláte skvělý rychlý oběd i domácí vývar

1.11.2016  0:00
Kuřecí prsní řízky na grilu mohou být fádní záležitostí nebo luxusním zážitkem plným chuti. Záleží na kvalitě přípravy, kterou tomu dáte, časově to vyjde víceméně nastejno. Zkuste to podle...  celý článek

Zkuste Pohlreichův recept na křupavé houbové karbanátky. Stačí i hlíva

25.10.2016  0:00
Chcete-li jíst lehce, zdravě a přitom chutně jako šéf, není důvod se vyhýbat houbám, naopak. A jestli patříte k těm houbařícím šťastlivcům chodícím na místa, kde právě rostou, nebo si koupíte...  celý článek

Zkuste batáty jako antidepresivum a zdroj karotenu, radí Pohlreich

17.10.2016  0:17
Na jednoduchá bezmasá jídla má člověk občas srovnatelnou chuť jako jindy na pořádný steak. A kupodivu k nim patří i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Řekli byste do něj, že si občas připraví sladké...  celý článek

Naučte se nakládat zelí. Bude v něm víc vitamínů než v tom kupovaném

14.10.2016  0:14
Žádné množství zelí není dost velké na to, jak moc zdravé a dobré je. Jeho nakládání je malý obřad, který nemůže být jednodušší, ale stojí za to se ho naučit.   celý článek

Vývar je ideální lék na podzimní sychravo. Postup podle foodblogerky

13.10.2016  0:00
Veronika Kokešová se stala v roce 2013 a 2014 foodblogerem roku v anketě Křišťálová lupa. A s výrobou vývarů už spojila i své podnikání. Rozhodla se zaplnit díru na trhu a nabízet vývary těm,...  celý článek

Sklizeň pálivých papriček je tu. Rady, jak si je co nejlíp užít

7.10.2016  0:10
Kdo jednou propadne pěstování chilli, tomu ze zahrady či okenních parapetů rostlinky papriček jen tak nezmizí. Peter Gajdoštin jim letos propůjčil nejen velký fóliovník, kde jich má na sklizeň...  celý článek

Lehký oběd? Stačí sýrový koláč s rajčaty a salát, radí Pohlreich

3.10.2016  0:03
„Takováhle kuchyň není jenom lehká k jídlu, ta je i lehoučká na přípravu. Nastrkáš všechno do jednoho balíčku a pak to jenom vyndáš,“ říká Zdeněk Pohlreich k přípravě ryby v papilotě v dalším...  celý článek

Co s tvrdými skrojky parmazánu? Rozpusťte je do omáčky

28.9.2016  0:00
Znáte to. Tak dlouho strouháte z výseče tvrdého sýra, až vám zbude jen kus tvrdého okraje. Někdo doporučuje namočit ho do mléka a potom nastrouhat, ale není to žádná velká radost. Ale jde to i...  celý článek

Když Pohlreich připravuje snídaňové müssli, potřebuje šlehačkovou lahev

26.9.2016  2:09
„Nemám rád, když se k tělu přistupuje jako k nějakému chrámu, ale spíš jako k zábavnímu parku. A já vám nabídnu pár nových atrakcí,“ říká Zdeněk Pohlreich k receptům z nové řady svého pořadu. Je...  celý článek

Grilovací sezona končí. Završte ji perfektním mřížkovaným steakem

24.9.2016  0:00
Babí léto je nejlepší čas, kdy se důstojně rozloučit s grilovací sezonou. Proto jsme pro vás připravili detailní návod, jak připravit pořádný kus masa.  celý článek

Využijte úrodu jablek, báječné moučníky upečete za pár korun

20.9.2016  0:00
Nastává období, kdy jsou jablka nejdostupnější a v kuchyni s nimi můžete zažít doslova orgie. Pusťte se do moučníků jednoduchých na přípravu, nebojte se ani francouzského koláče. Cpěte se...  celý článek

Domácí pivovarníci založili cech. Chtějí vařit víc piva než půl litru denně

13.9.2016  0:00
Autoři nové „kuchařky“ pro domácí vařiče piva dospěli k názoru, že přípravou knížky Pivařky práce nekončí. Rozhodli se proto, že založí Cech domácích pivovarníků, aby se nadšenci mohli dále...  celý článek

OBRAZEM: Holešovice zalila lákavá vůně. Začal Burgerfest

10.9.2016  15:03
Pokud vás honí mlsná, když soused griluje, vynásobte si to stokrát a pak si můžete přestavit, co se děje s čichovými receptory na letošním burgerfestu. Zhruba padesát stánků mezi sebou soutěží,...  celý článek

Upečte si domácí bílé pečivo. Vše, co potřebujete, máte doma

7.9.2016  0:00
Benefitem mnoha restaurací bývá domácí pečivo, které pomáhá zlepšovat popularitu podniku a dává vědět, že místní kuchaři berou práci vážně a snaží se pracovat s čerstvými surovinami. Podívali...  celý článek

Steaky, burgery, suši i škorpioni. Začal nový ročník Foodparade

3.9.2016  16:10
Už šestý ročník Foodparade obsadil zámeckou zahradu v Troji. Od rána lákal na pestrou nabídku pokrmů - od Asie až po hovězí kýtu. V příjemném počasí se návštěvníci „přetahovali“ o místa na...  celý článek

Když nevíte, co s lilkem, udělejte z něj burger s tzatziki

31.8.2016  0:00
Když se řekne hamburger, nemusíte si vždycky jen představit klasickou placku z hovězího. Lehký hamburger z lilku je tak dobrý, že na maso s radostí zapomenete.  celý článek

Povidla upečete téměř bez míchání, nejlépe z přezrálých švestek

30.8.2016  0:00
Bez povidel neupečete koláče, buchty, ani vdolky. Tuto fantastickou a přitom jednoduchou švestkovou záležitost připravíte zcela bez míchání za necelé dvě hodiny. A povidel si můžete užívat až do...  celý článek

Houbový guláš i bramborové placky si upečte přímo pod širým nebem

24.8.2016  0:24
Přenese vás do dětství, když Petra Pospěchová jako autorka Outdoorové kuchařky vzpomíná, jak si na výletě k Rešovským vodopádům v Jeseníkách dělali s rodiči a bratrem pauzu. Táta rozdělal oheň,...  celý článek

VIDEO: Čtyři bleskové recepty z luštěnin, které přesvědčí i „odpírače“

19.8.2016  0:00
Kdo hledá rychlé jídlo, které stačí bezpracně uvařit i po práci, je zdravé a bude zaručeně chutnat celé rodině, měl by zařadit do jídelníčku luštěniny. Stačí si je předpřipravit a samotné vaření...  celý článek

Britští školáci si myslí, že čokoláda roste na stromech a máslo není z mléka

9.8.2016  0:00
Podle průzkumu společnosti Genius Gluten Free, která se zabývá problematikou bezlepkového stravování, jsou britské děti katastrofálně neinformované. Vyzpovídala 2010 dětí ve věku 7–11 let a...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.