Vaření
KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?
Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A...
V Thajsku vynechte nůž, v Japonsku srkejte. Etiketa pro cestovatele
Nemlaskej, drž pořádně ten příbor, použij ubrousek, nemluv s plnou pusou. Přesně takové rady...
Slavný oscarový kuchař už má nachystáno. Hvězdy v neděli nebudou hladovět
Po měsících propagace svých filmů na červených kobercích a mačkání se ve smokingu a plesových...
Který národ je „nejsýrovější“? Francouzi se od sýrů odvrací kvůli ekologii
Je krémový a plný umami, takže okamžitě dodá chuť každému pokrmu. Sypeme jím pizzu a těstoviny,...
Nebojte se zimní zeleniny. Chutně připravená pohladí žaludek, nahradí maso
Na první pohled vypadá obyčejně a mnohé druhy ani nepatří k velkým oblíbencům. Na druhé straně...
V Česku na grilu budu za hodného, Pohlreich za zlého, prozradil kuchař Svatek
Premium TV Prima se v březnu chystá na nový pořad Česko na grilu. Se Zdeňkem Pohlreichem bude účinkovat...
Odpalovaného těsta se každý bojí. Ve skutečnosti nic snazšího neexistuje
Příprava odpalovaného těsta vypadá jako věda. Jediná superschopnost, kterou k ní potřebujete, je...
KVÍZ: Co víte o půstu před Velikonocemi? Naši předci maso uměli nahradit
Půst je hodně skloňovaná veličina – dáváte si přerušovaný s časovými okny pro jídlo, či raději...
Vyčistí žehličku a uchrání oděv. Odhalte skrytý potenciál pečicího papíru
Je levný, dostupný a kupodivu i multifunkční. Řeč je o pečicím papíře, který dobře znáte jako...
Čeští kuchaři přivezli z olympiády stříbro. Ukázali, jak se vrcholově vaří
V německém Stuttgartu proběhl už 26. ročník kuchařské olympiády, kterou pořádá Německá asociace...
Italské rizoto z papiňáku, bleskové penne i tortellini. Italská inspirace
Další díly Ve varu na Primě přinesly spoustu nápadů a postřehů, týkajících se italské kuchyně....
Špičkovou kávu připravíte i doma. Přehledně od turka až po espresso
Ačkoli mezi největší konzumenty kávy na světě nepatříme, přece jen se špičku pelotonu, kterou tvoří...
VIDEO: Telecí kýta by pro kuchaře byla moc suchá, raději ji nabrinoval
Ačkoli se u italské kuchyně říká, že její předností je hlavně jednoduchost a rychlost, v pořadu Ve...
Pět praktických tipů Marie Kondo, jak doma ušetřit a ještě si to užít
Nejenže Marie Kondo, japonská odbornice na úklid a organizaci, naučila půl světa skládat oblečení...
Chobotnice se v restauraci pokusila zachránit si život. Utekla z rendlíku
Stalo se to v Pekingu v restauraci, kde podávají takzvaný horký hrnec. V něm si zákazník do...
Zbyly vám tortilly a máte po ruce pár jablek? Připravte skvělý dezert
Jablka se skořicí patří k zimě v Česku zcela neodmyslitelně, obojí je dostupné a ve vzájemné...
VIDEO: Bramborovou kaši upečete jako muffiny. Vylepšíte ji parmezánem
David Müller v nejnovějších dílech pořadu Ve varu na Primě hodně experimentoval s batáty, tedy...
Dokážu všechno, začal jsem věřit sám v sebe, říká vítěz Masterchefa
Vaření miluje natolik, že se nechal dcerou popíchnout, aby se přihlásil do soutěže MasterChef...
VIDEO: Nevyhazujte stonky z bylinek. Vyrobte si z nich domácí olej
Šéfkuchař David Müller nemá nic proti masu, ale v pořadu Ve varu na Primě tvrdí, že jednou týdně by...
Jak se pro Peče celá země vymýšlejí recepty a kdo si to pak nosí domů
Klání amatérských pekařů a cukrářů má za sebou čtyři lednová kola, což znamená, že z původních...
Zabijačka je příležitost, jak zpracovat čuníka do posledního kousku
Škvarky, jitrnice a jelítka, ale i vepřové maso na mnoho způsobů. Zimní měsíce přejí tradičním...
Může to být vaše poslední večeře. Stačí nedodržet postup správné přípravy
Touha po dobrodružství je silný cit. To může potvrdit každý cestovatel. Každý ostřílený turista...
Muži, nebojte se květáku. Uděláte z něj steak jako z flákoty masa
Pro mnohé lidi je zelenina skoro sprosté slovo. Kuchař David Müller se snaží v nových epizodách...
VIDEO: Bleskový recept na holandskou omáčku, která se vždycky povede
Další díly pořadu Ve varu, kterou jste mohli vidět v neděli na Primě, se přesunul od pstruha k...
Dnes jsme závislí na soli a cukru, říká čerstvý pětapadesátník Roman Vaněk
Milovník a propagátor gastronomie Roman Vaněk oslavil ve čtvrtek 11. ledna 55. narozeniny. Co si...
Cedráty, kumkvaty, yuzu. Objevte druhy citrusů, které lze využít i na pečení
Citrusové plody oceňujeme v chladném období roku především pro obsah vitaminu C, dá se s nimi ovšem...
Prima má nový pořad o vaření. Začala speciálem o rybách
Formát je trochu nezvyklý – každou neděli odpoledne jdou vždy dva díly za sebou. Pořadem provází...
Tvrdý, tavený, nebo termizovaný? Vyznejte se v sýrech jako profesionál
Sýry lidstvo vyrábí možná už deset tisíc let a za tu dobu jich vznikly tisíce druhů. Není divu,...
Vánoce by se neměly brát zbytečně vážně, je to jedna večeře, říká Pohlreich
Co udělat pro to, aby se z kuchyně během vánočních svátků nestalo peklo, k tomu toho Zdeněk...
Kuba, kapr nebo vaječňák. Deset pokrmů, které nesmíte během Vánoc opomenout
Tradiční české Vánoce stojí na jídle a pití, které by bylo hříchem vynechat. Kapr s bramborovým...
Půl roku jsem musel držet bobříka mlčení, říká vítěz Masterchefa
Rozstřel Natáčení letošní řady soutěže Masterchef Česko 2023 skončilo v květnu, bobříka mlčení musel jeho...
Finalisté Terka, Kuba a Honza. Známe vítěze Masterchef Česko 2023
Určit vítěze kulinářské soutěže amatérských kuchařů není pro porotu nic snadného. Zvlášť když každý...
Ne všude milují polévku z kapra. Jakou budete vařit na Štědrý večer vy?
Vánoční rybí polévka je klasikou, ne všichni ji však zbožňují. A tak se v některých domácnostech...
Zbyly vám po vánočním pečení bílky? Pět tipů, jak je znovu využít
Pečení cukroví je alchymie. Občas se stává, že spotřebujete jen určitou část surovin a zbytek...
Co chybí v českých kuchyních? Hlavně čas, říká cukrářka Mirka van Gils Slavíková
Mirka Van Gils Slavíková (62) se v rozhovoru pro iDNES.cz rozpovídala o Vánocích, pečení i vaření....
Kambala s krvavým jelitem Kašpárka nadchla. Masterchef má tři finalisty
Tentokrát už se nebojovalo jen o postup. Předposlední středeční večer věnovaný na Nově soutěži...