Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Vaření

Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

27.3.2017  10:04
Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na lehké jídlo s cuketou se hodí....  celý článek

Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich

20.3.2017  0:00
Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme na talíři možná častěji, než je nám milé. Není tedy nad to naučit se jeho různé úpravy. Salát s...  celý článek

V Den svatého Patrika se zazelenají i hamburgerové housky

17.3.2017  0:00
Den svatého Patrika je irským svátkem, který se slaví po celém světě. Typickou zelenou barvu vtělí v pražské restauraci Bejzment specializované na přípravu hamburgerů do originálního receptu....  celý článek

Slupky žluté i červené cibule schovávejte na velikonoční barvení vajec

16.3.2017  0:00
Velikonoc se sice letos dočkáme až v polovině dubna, nicméně pokud vás oslovuje přírodní barvení vajec v cibulových slupkách, už si je v kuchyni schraňujte. To je ta nejpodstatnější investice,...  celý článek

Pohlreich radí, jak připravit lehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou

13.3.2017  0:13
„Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou, horou knedlíků a tuctem piv. Naopak je to prima alternativa červenýho masa,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich, který se v neděli večer vrátil na obrazovku...  celý článek

Jídlo v michelinských restauracích: od párku s hořčicí po menu za tři tisíce

9.3.2017  0:00
Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory druhých vyčtené z internetových diskusí...  celý článek

Trhané maso je hvězdou street foodu. Dokážete ho však upéct i doma

3.3.2017  0:00
Hodí se na plnění sendvičů i hamburgerových housek. Stejně tak je trhané maso výborné jako lehké jídlo se salátem. Přitom připravit ho není žádná věda. Jde jenom o to vybrat správné maso a dát...  celý článek

VIDEO: Když vaří Tyrolák v Hodoníně, je Pohlreich v kuchyni za učně

28.2.2017  0:00
„Co to je za chlapa v tý kuchyni? Co to je za bouráka?“ honí se v hlavě Zdeňku Pohlreichovi, když na pozvání dorazí se štábem Ano, šéfe! do hodonínské restaurace Westy a ochutnává. Na první...  celý článek

Michelinský průvodce dal hvězdu omylem a z bistra udělal celebritu

22.2.2017  0:00
Je to událost, jaká se může stát jen jednou za deset let, řekl by doktor Chocholoušek a my ostatní, že se to může stát jen u nás. Ve Francii se však osudné chyby stávají také. Z dělnické kavárny...  celý článek

VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

21.2.2017  0:00
Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše na Jílovišti, tedy na vsi nedaleko...  celý článek

První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

20.2.2017  0:00
Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou kávu, kterou si sám navolí na...  celý článek

Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

20.2.2017  0:00
Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na okně měly na misce skrojky...  celý článek

Mezi zákazníky vinoték vítězí suchá bílá vína, pětina nesnáší bublinky

17.2.2017  0:00
Zákazníci vinoték nejsou typickým vzorkem populace, předpokládá se u nich hlubší zájem o kvalitu vína a poučenost při výběru. Přesto většina z nich podle malého průzkumu netouží po zahraniční...  celý článek

VIDEO: Velcí thajští brouci na talíři. Takové je japonské valentýnské menu

14.2.2017  0:00
Valentýnské akce se inzerují už týdny předem a často se i v předstihu konají. V baru Duranbar v centru Tokia si naplánovali valentýnský večer už 12. února. Přivezli obří thajské vodní brouky a...  celý článek

Začal Chef Time Fest. Při jídle si tu povídáte s nejlepšími šéfkuchaři

9.2.2017  13:00
Chef Time Fest je trochu jiný festival jídla. Během jednotlivých dnů se scházejí nejlepší čeští šéfkuchaři a o svém jídle si povídají s hosty přímo u stolu.  celý článek

Pohlreich pomáhá kontroverznímu majiteli v kuchyni motorestu Ušák

7.2.2017  0:07
Majitel motorestu Ušák v Prunéřově, svérázný motorkář s kriminální minulostí, si do svého podniku na trase Chomutov - Karlovy Vary pozval Zdeňka Pohlreicha s jasným záměrem. Vrátit kuchyni Ušáka...  celý článek

Hrušky a sýr, skvělá kombinace do štrúdlu. A moučník máte za pár minut

3.2.2017  0:00
Když nepočítáte zhruba dvacet minut, než se štrúdl v rozpálené troubě upeče, trvá vlastní příprava opravdu chviličku. Takže za půl hodiny máte na stole nadýchaný teplý moučník z několika málo...  celý článek

Takto by měl vypadat nůž, který už nikdy nebudete muset ostřit

25.1.2017  0:00
V květnu se začne prodávat kuchyňský nůž, na jehož vývoji se podíleli vědci z NASA. Měl by být daleko tvrdší než ty nejlepší nože a přitom slitina není křehká, navíc by měl být podstatně...  celý článek

Vymysleli přípravek, který až pětkrát prodlouží trvanlivost ovoce a zeleniny

23.1.2017  0:00
Kalifornský start-up Apeel Sciences připravil řešení pro prodloužení životnosti ovoce a zeleniny od okamžiku, kdy je sklizené. V praxi by to mohlo znamenat nejen to, že se zkazí méně potravin...  celý článek

Triky pro snadné pečení chleba: sledujte bubliny a pečte ho v hrnci

20.1.2017  0:00
Několikrát se mi chleba povedl, ale v poslední době ne a ne docílit nadýchanosti. Už se mi doma smějí, píše čtenářka Markéta. Přitom peče jen obyčejný chleba z droždí, bez kvásku, takže by tu...  celý článek

Jaká strava je k půdě nejšetrnější? Vegani skončili až za vegetariány

19.1.2017  0:00
Vezměte hektar půdy a zkuste z něj celý rok živit jednoho člověka. Podle amerického průzkumu na tom bude nejlíp ten, kdo odmítá maso, ale dá si mléčné výrobky nebo vejce. Hned po vegetariánech...  celý článek

Maurerův Grand Restaurant Festival je v barokním stylu. Inspirujte se

17.1.2017  12:40
Velkolepě a lehce tajemně začal už osmý festival dobrého jídla a pití o víkendové půlnoci v pražském Prolog Baru. Chuťové pohárky dam ve škraboškách a pánů s motýlky plnil šéfkuchař David Kubica...  celý článek

Čtenáři iDNES.cz mají radši hořčici než kečup a vypečenou chlebovou kůrku

16.1.2017  0:00
Před časem jsme nechali čtenáře iDNES.cz zahrát si a hlasovat, jaké mají chutě. Zatímco děti často milují kečup, dospělí naprosto jednoznačně dávají přednost hořčici. Podívejte se i na další...  celý článek

Turecký kuchař ovládl sociální sítě. Lidi baví, jak se mazlí s masem

12.1.2017  0:00
Nusret Gokce byl původně řezníkem a odtud nepochybně pochází jeho láska k masu. Na instagramu ukazuje, jak jednoduše a elegantně lze s masem pracovat – když se to umí. A už má 1,2 milionu...  celý článek

Na veletrhu v Las Vegas se objevil “stroj“ na bylinky. Návratnost 45 let

9.1.2017  0:00
Veletrh CES v Las Vegas každoročně objevuje nápady spojené s elektronikou ze všech oborů lidské činnosti. Letos se objevila novinka od společnosti Natufia Lab, která představila plně autonomní...  celý článek

Hořčice versus kečup, hranolky proti kaši. Vyberte, co máte nejraději

5.1.2017  0:00
Stravovací návyky se liší člověk od člověka, rodina od rodiny. Vyberte své oblíbené jídlo, přílohu nebo dochucovadlo. Jsme zvědaví, čemu dáváte přednost.   celý článek

VIDEO: Rybí polévka pro opozdilce. Minutový recept pana Cuketky

24.12.2016  0:00
Většina z nás dělá rybí polévku z kapra jen jednou za rok. Neuškodí proto malé opakování, jak spolehlivě postupovat. Minutové video je jedním z nové várky, kterým útočí Martin Kuciel, alias pan...  celý článek

S přípravou bramborového salátu na Štědrý den začněte už dnes

22.12.2016  0:00
Máme to pěkně rozpočítané. Ve čtvrtek večer uvařte brambory, zeleninu a vejce, případně si vyrobte majonézu. Během pátku suroviny nakrájíte a promícháte, uvaříte polévku a v sobotu už jen...  celý článek

Odborníci ladí pamlskovou vyhlášku za pochodu a bufetům nabízejí pomoc

16.12.2016  0:00
Školním bufetům, které od září drtí přísná pamlsková vyhláška, vychází vstříc odborníci ministerstev, kteří ji na základě monitoringu dolaďují právě podle odezvy z terénu. Některé její limity...  celý článek

Jedenáct letošních nejlepších kuchařek. Nadělte si kulinářskou radost

15.12.2016  0:00
Šéfkuchař Radek David vybral deset nejlepších kuchařek, které ho oslovily v průběhu letošního roku. Berte to jako seznam dárků nejen pro foodies, ale i pro profesionály z oboru. Jako přídavek...  celý článek

Nadbytečné máslo nenechte zkazit. Přepusťte ho a využívejte každý den

14.12.2016  0:00
Přepuštěné, jinak také nazývané klarifikované máslo nebo ghí je základní surovinou pro každou kuchyni. Po přepuštění se chová jako přírodní tuk s vysokou teplotou přepalování. Je proto vhodné na...  celý článek

Vždy uspokojující dýňová polévka. Oceníte chuť i jednoduchost přípravy

12.12.2016  10:10
Pokud jste husté dýňové polévce ještě nepřišli na chuť, je docela dobře možné, že se s její přípravou a dochucením kuchař moc nemazlil. Takže i když jste s ní třeba zatím neměli dobrou...  celý článek

Vychutnejte si candáta s kapustou. K němu přidejte čabajkovou omáčku

10.12.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde přesvědčí i ty nezatvrzelejší odpírače kapusty, že může jít o výbornou pochoutku. Na Playtvak.cz připraví candáta na másle, palačinku jako přílohu...  celý článek

VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

8.12.2016  0:00
Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak si v kuchyni při úpravě ryby...  celý článek

Tousty s jablky a se skořicí, francouzská sladká snídaně podle Pohlreicha

5.12.2016  0:05
Dezert, který může fungovat docela dobře i jako snídaně, to je podle Pohlreicha francouzský toust, kombinující chuť jablek, medu a skořice. Jak říká známý šéfkuchař, tahle varianta nikdy nevyjde...  celý článek

Marmeláda ze šalotky je bomba. Nejen ke kachním prsíčkům

3.12.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde vždycky nabídne překvapivá řešení, jak zdánlivě obyčejné jídlo obléci do nového hávu. V nejnovějším dílu sezonní kuchařky na Playtvak.cz uvaří...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.