Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vaření

Recept na nepečený dort s želé z kiwi. Vitaminová bomba na jarní únavu

27.3.2015  0:00
Jednoduchý dort, který vypadá jako Rákosníčkův brčálník, zvládnete připravit levou zadní. A ještě spolu s ním dostanete do sebe i do dětí čerstvé a přírodní vitamíny. Kdo by odolal.   celý článek

Připravte si pomerančový likér, originální dámskou „živou vodu“

26.3.2015  0:00
I když je tu už jaro, večery jsou ještě stále chladné. Ideální čas vychutnat si něco trochu ostřejšího. Zkuste si vyrobit domácí pomerančový likér. Příprava je překvapivě jednoduchá. Vyjde z...  celý článek

Odpad z krevet je poklad. Pohlreich prozradil recept na skvělý vývar

22.3.2015  0:00
Zapomeňte na „slunce, seno, jahody přístup“, mořské plody si zamilujete, říká Pohlreich o kalamárech, krevetách, slávkách nebo italských mušlích vongole. Na vaření jsou mořské plody to...  celý článek

Italové odborníci na kávu? To je jen jejich zbožné přání, tvrdí barista

20.3.2015  0:00
Barista Michal Křižka rád bourá některé z mýtů, které se v nás zahnízdily. Například že káva má být hořká, že nejlíp kávě rozumí Italové nebo že z domácího kávovaru na přípravu espressa za 15–20...  celý článek

Rýži dejte spát na dvě hodiny do pelíšku a máte hotovo, radí Pohlreich

15.3.2015  0:00
Rýžový pilaf není v podstatě nic jiného než ochucená rýže, přesto to může být jídlo chutnající božsky. Záleží jen na vás, jakým kořením, zeleninou, bylinkami či masem ho vylepšíte. A uvařit se...  celý článek

Česko má nového Biba, restauraci, kde se výborně najíte za dobrou cenu

13.3.2015  12:05
Nálepkou z produkce michelinského průvodce se nově může pochlubit restaurace Na Kopci v Praze. Restaurace, o níž se mezi pražskou kuchařskou elitou šušká, že už by si to opravdu zasloužila.  celý článek

UKÁZKA: Udělejte si tu nejhustší cibulačku, zapečte ji jako na Sardinii

12.3.2015  0:00
Vepřové ragú, bramborový chléb, zaječí paštika nebo poctivá slepičí polévka. Recepty, které byste si s italskou kuchyní sotva spojili, najdete v knize Kuchařka z ostrova Sardinie. Místní...  celý článek

Ossobuco je návod, jak z levné kližky vykouzlit gurmánský svátek

8.3.2015  0:00
Zdeněk Pohlreich opět vyučuje. Nejnovější díl jeho pořadu Teď vaří šéf! je o zpracování telecího masa. Snaží se vybírat části, které nejsou tak drahé a je možné je připravit tak, že si pochutná...  celý článek

Vaření sous-vide na doma tak, aby vás náklady na techniku nezruinovaly

5.3.2015  0:00
Kolem technologie sous-vide se v poslední době dělá humbuk a věda. Jistě, maso upravené touto metodou je výborné. Ale za touto mediální bublinou stojí hlavně možnost restaurace ekonomičtěji...  celý článek

Škvarkové placky jako od babičky upečete naprosto s přehledem

24.2.2015  0:00
Chvíli zapomeňte na hubnutí a odtučňovací kúry a projednou si zahřešte s úžasně křehkým škvarkovým pečivem. Možná vám tato lahůdka připomene časy dětství a vůni škvarkových placek, jaké s...  celý článek

Nový britský hit: papiňák do mikrovlnky uvaří dvacetkrát rychleji

23.2.2015  0:00
V Británii se začal prodávat hrnec, který spojuje rychlost vaření v tlakovém hrnci s úsporou času při použití mikrovln. Brambory uvaří za pět minut, mražený hrášek za dvě.  celý článek

Vyklízíte z mrazáku zbytky z loňského léta? Pečený čaj vás nadchne

18.2.2015  0:00
Jaro se blíží, loňské zásoby ovoce v mrazáku se tenčí a je skoro na čase udělat v něm místo. Třeba na čerstvé jarní bylinky jako jsou medvědí česnek nebo první kopřivy.   celý článek

Pastýřský koláč měl být jídlo ze zbytků, teď je z něj superpochoutka

12.2.2015  0:00
Shepherds pie je směs mletého masa zapečená v troubě s bramborovou kaší. Původní anglický a irský recept ctil zákon spotřebovávání zbytků z kuchyně, v dnešním moderním pojetí se však připravuje...  celý článek

Nepečený dort ze sušenek snadno zvládnete, čerstvé mango mu dodá šťávu

11.2.2015  0:00
Čerstvé mango není žádná vzácnost, ale natrefit na správně zralé bývá problém. Nicméně není nic jednoduššího, než ho nechat dozrát při pokojové teplotě zabalené v novinovém papíru, jen ho...  celý článek

Baristou roku se stal Adam Neubauer. V létě pojede závodit do Ameriky

2.2.2015  11:03
Mistrem republiky se v nedělním finále stal už podruhé, prvně v roce 2012. Jako vítěz bude reprezentovat Českou republiku na 2015 World Barista Championship v americkém Seattlu, který se bude...  celý článek

Jak dva kluci z kuchyně rozjeli továrnu na čokoládu ze surových bobů

26.1.2015  0:00
První čokoládovna v Čechách, kde přeměňují hrubé surové kakaové boby v hladkou lesklou tabulku poctivé čokolády, vznikla díky setkání dvou mladých kuchařů v kuchyni jedné restaurace. Oba chtěli...  celý článek

VIDEO: Vyzkoušejte zelný list podle zaručeného srbského receptu

24.1.2015  0:00
Na zelný list se řada lidí dívá značně přezíravě, ale despekt není na místě. Pokud se udělá správně, patří toto jednoduché jídlo k vyhlášeným pochoutkám celého jihu Evropy.  celý článek

VIDEO: Nejlepší šéfkuchaři v jedné kuchyni na festivalu Chef Time Fest

23.1.2015  14:17
Není normální, aby se v jedné kuchyni během jediného večera setkala smetánka českých kuchařů jako při právě probíhajícím gastrofestivalu Chef Time Fest.  celý článek

Chuť jablek, zázvoru i whiskey. Osvěžující nápoj, který navíc zahřeje

22.1.2015  0:00
Dny ani noci sice nejsou příliš mrazivé, ale i tak si zasloužíme něco dobrého, co nás prohřeje a přitom povzbudí. Citron, zázvor, tymián, jablka a trocha whisky jsou podle barmana Daniela...  celý článek

VIDEO: Sto Japonek vás přesvědčí, že tato pánev je prostě nejlepší

21.1.2015  14:51
Výrobci nepřilnavých povrchů na pánve už nevědí, jak přesvědčit zákazníky, že právě ta jejich pánev bude fungovat nejlíp. Zatím se tyto pánve u nás neprodávají, ale video rozhodně stojí za...  celý článek

Slavné kuchařce od Childové trvalo padesát let, než vyšla. Stojí za to

20.1.2015  0:00
Nejslavnější francouzská kuchařka od Julie Childové vyšla poprvé v roce 1961, ale u nás až v loňském roce. Je (jako ostatně většina kuchařek) drahá. Prolistovali jsme za vás těch 900 nabitých...  celý článek

Upéct cupcake není problém. Teprve ozdobit ho je to pravé umění

14.1.2015  0:00
Představte si sladký korpus se sladkou náplní ozdobený sladkými ozdobami. To je cupcake importovaný k nám z angloamerických končin. Je to malý dortík, který může být uměleckým dílem, když se to...  celý článek

Zvládneme v českých školách, co Jamie Oliver v britských?

12.1.2015  0:00
Zmizí z našich škol nezdravé jídlo a tlusté děti? Občanská iniciativa Skutečně zdravá škola, která přišla s konceptem zdravějšího stravování ve školních jídelnách, právě nabízí zapojení do...  celý článek

Zapomeňte na jahody. Přiťukněte si šampaňským s ostružinami

31.12.2014  0:00
Připravte mixér a vychlaďte flétny. O půlnoci si s přáteli či rodinou nemusíte připíjet jen tradičním šampaňským. Bublinkám můžete dodat novou šťávu a připravit z nich koktejl Berry Berry.   celý článek

VIDEO: Žemlovka ze staré vánočky, kterou budete mít rádi

30.12.2014  0:00
Nad žemlovkou hodně lidí ohrnuje nos. Jenže když vyzkoušíte žemlovku ze zbytků vánočky, uvidíte, že se rozhodně nepodobá tomu „okoralému cosi“, co jsme vraceli netknuté ve školní jídelně.  celý článek

VIDEO: Naložte si zbytky kapra do marinády, poslouží jako vyprošťovák

28.12.2014  0:00
Nesnězené porce usmaženého kapra mohou posloužit jako základ pro pečenáče. Přijdou vhod jako chutný předkrm nebo třeba po silvestrovské oslavě.  celý článek

Připravte si vánoční tiramisu. Jen vyměňte italské piškoty za perníčky

27.12.2014  0:00
Tiramisu je hned po pizze asi nejoblíbenější italská pochoutka, pěkně sladká a tučná. Díky krému, ve kterém se snoubí žloutky s italským sýrem mascarpone, který už dneska koupíte v každém...  celý článek

VIDEO: Zbyl vám kuba? Nevyhazujte jej, je z něj úžasná česnečka

26.12.2014  0:00
Znáte to, máte velké oči a napečete vánočního kuby dvakrát tolik, než stačí rodina sníst. Den dva se ještě dojídá z lednice, pak polovina lidí zbytek vyhodí, v lepším případě dá slepicím.  celý článek

Kočkám připravte na Vánoce čerstvou paštiku. Chutnat bude i v útulcích

19.12.2014  0:00
Kočky nás u Denisy doma přivítaly hned ve dveřích, a jakmile zjistily, že jsme přijeli řešit něco do kuchyně, už se z ní nehnuly. Sice jsme jim nejdříve pod nos voněli psími sušenkami, ale...  celý článek

VIDEO: Průvodce kurzem těsta na italské těstoviny ve dvou minutách

18.12.2014  0:00
Stručný návod na italské domácí těstoviny zní: na sto gramu semolinové mouky jedno vejce. Jenže tento stručný návod neřekne, jakou konzistenci těsto má mít, jak si poradit se strojkem na nudle,...  celý článek

Kapr nesmrdí, když ho nenecháte půl roku v mrazáku, tvrdí rybář

17.12.2014  0:00
Tradiční výtka vůči českému kaprovi zní, že jeho maso je načichlé rybinou, někdy dokonce zapáchá. Podle Matěje Kováře z rybí sádky v Lahovicích u Prahy to u v sádkách chovaných kaprů ani není...  celý článek

Zkuste si doma připravit mušle. Třeba jako opravdu sváteční předkrm

15.12.2014  10:14
Smažené mušle svatého Jakuba jsou jednoduché na přípravu a navíc už dnes není problém je koupit mražené. Obalují se v tradičním trojobalu, tedy v mouce, vajíčku a strouhance, podle japonského...  celý článek

Geniální vychytávka na ztracené vejce. Zkuste houbové ragú s vůní kulajdy

12.12.2014  0:00
V restauraci Babiččina zahrada připravují tuto „kulajdu trochu jinak“ jako předkrm. Ač nejsem příliš velký milovník hub, toto jsem musel zkusit doma uvařit a ihned jsem na žádost rodiny musel...  celý článek

Psí sušenky, ze kterých lezou kousky masa i tuňáka. Sami neodoláte

11.12.2014  0:11
Místo sladkého tučného cukroví napéct psovi před Vánocemi jeho vlastní a hlavně zdravé sušenky, tomu se říká frajeřina. Na svědomí ji má Denisa Bartošová, která tyto zdravé psí pamlsky začala...  celý článek

Rybí filet marinujte ve sladkém miso a ve víně a upečte. Je to lahůdka

10.12.2014  0:14
Pečený rybí filet „hamachi no saikyo miso yaki“ se dělá ze žlutoocasé ryby a marinuje se v pastě z kvašených sojových bobů, rýžového vína a sladkého vína na vaření. Je dalším chodem japonského...  celý článek

Do vietnamské tržnice Sapa za levným nákupem. Praktický průvodce

9.12.2014  0:00
Pražská tržnice Sapa je tak trochu záhadné místo. Místní tvoří stát ve státě. Nemají rádi kamery ani fotoaparáty. Jen zvolna se otevírá pro veřejnost.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© Copyright 1999–2015 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.