Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vaření

VIDEO: Pohlreich kuře rozebere na prvočinitele. Naplní i křidýlka

20.9.2014  0:00
Nový seriál o vaření Teď vaří šéf! odbočuje z Pohlreichovy rozzlobené linie a míří do edukativní roviny. Na Primě zřejmě usoudili, že kuchař potřebuje osvěžit, a tak ho přinutili v titulcích...  celý článek

Do piknikové tašky se vejde osm lahví a všechny pomůcky na koktejly

18.9.2014  0:00
Možná jste někdy narazili na problém, jak bezpečně přepravit na piknik nebo na party sadu pomůcek a nápojů na přípravu koktejlů. Podobný problém řešili i dva profesionální barmani, kteří hledali...  celý článek

Peruánské pálivé papričky rocoto vyrostou i na balkoně. Plodí řadu let

18.9.2014  0:00
Sympatická Pavlína si z pracovní stáže v zahraničí přivezla mimo jiné také peruánského manžela Eduarda, což výrazně ovlivnilo jejich společný jídelníček. A protože Eduardo pocházející z města...  celý článek

Restaurace vaří lépe, ale cordon bleu většina neumí napsat

12.9.2014  0:00
Italská kuchyně je v Česku jako doma, zřejmě proto jsou její pokrmy nejčastějším cílem počešťování. Vyplývá to z průzkumu gastronomického portálu Lunchtime.cz, který sdružuje polední menu...  celý článek

Místy jsme hazardovali se zdravím, přiznal mistrovský chilližrout

8.9.2014  13:08
Jako vinaři mají své vinobraní, tak i pěstitelé chilli papriček mají své chillibraní. Aby se u toho nenudili, pořádají přitom i soutěž o největšího chilližrouta. Finále bylo drsné, závodníci se...  celý článek

Burgerfest se vrací, vymění náměstí Míru za holešovické Výstaviště

4.9.2014  0:00
Podzimní svátek mletého masa v housce by se snad letos mohl obejít bez příšerných front ve stísněném prostoru pražského náměstí Míru. Na Výstavišti získá více místa.   celý článek

Francouzská a indická kuchyně se střetnou v novém filmu Láska na kari

2.9.2014  0:00
Spojte si vášeň pro jídlo, zájem o vaření a možnost nahlédnout za oponu profesionální kuchyně. K tomu přimíchejte silný lidský příběh, hvězdné obsazení, slavná jména tvůrců a dostanete film, na...  celý článek

Konečně gril, který nekouří. Pohání ho ventilátor na baterky

26.8.2014  0:00
Do redakce nám přišel gril, jehož prodejce se dušuje, že tento kousek neprodukuje žádný kouř. S chutí jsme se rozhodli jej vyzkoušet. Vždyť kdo kdy viděl, aby gril na obyčejné dřevěné uhlí...  celý článek

VIDEO: Nejlepší kachna v Česku se nadívá lokšemi a zelím

22.8.2014  0:00
Žebříček restaurací S.Pellegrino je zajímavý tím, že se nevěnuje jen „hóch“ podnikům, ale dokáže ocenit i poctivou českou hospodu. To je případ pražské restaurace U Bansethů, která je vyhlášená...  celý článek

Nový nůž namaže máslo ztuhlé z lednice. Staletý problém je vyřešen

17.8.2014  0:00
Nově se k problému mazání ztuhlého másla postavili zlepšovatelé z Austrálie. Místo nákladných sci-fi řešení vymysleli nůž ButterUp, který stírá drobné „nitky“ másla, které se na vzduchu bleskově...  celý článek

Čeští kuchaři získali na soutěži v Thajsku zlato. Porazili i domácí

14.8.2014  14:19
Dvoučlenný kuchařský tým Czech Chefs pod vedením šéfkuchaře Jana Davídka přiváží z thajského Bangkoku zlato. Druhým členem týmu byl Antonín Bradáč. Češi byli navíc jediní Evropané v celé soutěži.  celý článek

Amatérští kuchaři mají poslední šanci předvést své recepty s houbami

13.8.2014  0:00
Soutěž určená pro amatéry reaguje na zvýšený výskyt gastronadšenců v řadách laické veřejnosti. V rámci podzimního festivalu Foodparade se utkají o ceny v hodnotě 50 tisíc korun.  celý článek

Kdo bydlí blízko rychlého občerstvení, trpí stresem, vyzkoumali vědci

8.8.2014  0:00
Jste nervózní, neumíte se soustředit na odpočinek, neoslovuje vás vůně růží ani potěšení z výletu. Podle kanadských vědců se to stává hlavně lidem, kteří bydlí v místech s velkou koncentrací...  celý článek

Jak na „instantní“ gril. Vyzkoušeli jsme, zda vás na výletě nakrmí

7.8.2014  0:00
Grilování v rámci piknikování je u nás zatím málo rozšířené. Je to tím, že míst vhodných ke grilování je ve srovnání se zahraničím pořád málo, navíc ne každý má malý cestovní gril, který by se...  celý článek

Znají svoje tělo a jeho limity, přesto kvůli chilli končí i v křečích

6.8.2014  0:00
Velcí kluci většinou nebrečí, ale minulou sobotu jich za jediným stolem v Berlíně plakala a svíjela se v křečích celá řada. Účastnili se soutěže se zdánlivě jednoduchým zadáním: sníst všech...  celý článek

Zapomeňte na tradiční nakládání, tyhle nesterilované okurky sníte hned

29.7.2014  0:00
Pikantním a kyselým dobrotám ze zeleniny neodoláme jako příloze k obědu, ty vlastnoručně zavařené přitom většinou chutnají nejlépe. Tak proč si je v sezoně nepřipravit.   celý článek

Recept na domácí kečup: rajská jablka budete mít plně pod kontrolou

22.7.2014  0:00
Ať už se nám to líbí nebo ne, dětem se se sofistikovanými omáčkami nezavděčíte. Když už špagety, tak s kečupem. Když hranolky, tak s kečupem. Tak si pojďme uvařit domácí, ať alespoň víme, co tam...  celý článek

Domácí nanuky, po kterých neztloustnete. Osvěžující letní svačinka

18.7.2014  0:00
Kvalitní křupavá čokoláda ukrývající banánovou dužninu, která má po zmrznutí příjemně krémovitou konzistenci, a k tomu bonus v podobě čerstvé maliny, mletého kokosu, sušené kustovnice,...  celý článek

Kompoty z mikrovlnky jsou jednodušší. Nepotřebujete cukerný roztok

15.7.2014  0:00
Nejšetrnější způsob konzervace ovoce na zimu je kompotování a navíc se při něm přidává nejméně cukru. O estetické hodnotě barevných sklenic ani nemluvě.  celý článek

Češi se chlubí, jak jedí zdravě. Pak si dají řízek nebo guláš se šesti

14.7.2014  0:00
Chceme jíst zdravěji, ale nakonec si v restauraci dáme smažený řízek nebo svíčkovou. Vyplývá to z průzkumu mezi tisícovkou uživatelů stravenek společnosti Cheque Dejeuner. Hlavně ženy tvrdily,...  celý článek

Rostlina je cítící bytost, zjistili vědci. Dokáže se bránit snědení

10.7.2014  0:00
Rostliny „slyší“, když je někdo jí, a reagují defenzivně. Lidé, kteří se uchylují k vegetariánství jen kvůli ochraně zvířat, by měli vědět, že rostliny zase tak až neživé a necitlivé nejsou....  celý článek

VIDEO: Šéfkuchař zaskočil hosty tatarákem z řepy, šodem místo svíčkové

4.7.2014  0:00
Vypadalo to jako ve špatném snu. Hosté v restauraci si objednali normální jídlo a dostali pokrm, který identicky vypadal, ale chutnal úplně jinak. To vše dokáže molekulární kuchyně.  celý článek

Na šampionátu nealko koktejlů vyhrál drink z jablek, bezu a rebarbory

30.6.2014  12:36
Na červnové soutěži Mattoni Grand Drink, jejíž vítěz si odnáší i titul mistra světa v míchání nealkoholických koktejlů, porotce nejvíce zaujala estonská barmanka Krista Meri. Pro drink Green...  celý článek

Vyzkoušejte nejlepší indickou restauraci a zkuste doma typickou masalu

29.6.2014  0:00
Indických restaurací je u nás v porovnání s ostatními národními kuchyněmi jako šafránu. Základy vás mohou naučit v kurzu vaření Chefparade, prohlubovat své znalosti pak můžete ochutnáváním v...  celý článek

Mezi nejlepšími restauracemi už nedominuje jen Praha, Morava dotahuje

27.6.2014  0:00
V prestižní soutěži Top restaurace se na první příčce umístila pražská Le terroir. Vysoko se letos dostaly i moravské restaurace.  celý článek

Rustikální ručně hnětená pizza. Kdysi ji takto dělaly italské mámy

22.6.2014  0:00
Dnešní díl Pohlreichova grilování je návratem k jednoduchým pokrmům. Co složitého může být na pečeném kolenu, marinovaných křidýlkách nebo pizze? V podání obzvláště dobře naladěného Šéfa je...  celý článek

Na Ladronce projde věda žaludkem. Ochutnáte kobylky i jahodový kaviár

20.6.2014  1:01
Vědecký festival, kde poodkryjete roušku nejrůznějších gastronomických tajemství a na své si přijdou i vaše chuťové buňky, připravila již podruhé Přírodovědecká fakulta UK v Praze. Tentokrát na...  celý článek

Pohlreich griluje i listové těsto a namíchá omáčku co dvůr dal

15.6.2014  0:00
Pikantní jižanské kuřátko se salátem z avokáda, vepřová panenka s láskou zabalená do anglické slaniny, navíc s fajnovou omáčkou z domácí majonézy. Pak ještě "čučuka" z listového těsta plněná...  celý článek

Knížka o grilování od DJ BBQ je vodvaz. Objevil ho Jamie Oliver

12.6.2014  0:00
Jestli je někdo symbolem všeho, co znamená grilovačka, tak je to Christian Stevenson, pro kterého je grilování celý život. Tak trošku alternativní týpek, šílený a okouzlující chlapík, který...  celý článek

Je to prase, nebo ovce? Plemeno mangalica se začíná objevovat v Česku

11.6.2014  0:00
Prase kadeřavé vypadá jako podivný kříženec, ale ve skutečnosti je to staré uherské plemeno. Díky srsti žije v podstatě celoročně venku. Podle gurmánů je chuťově trochu odlišné než běžné vepřové...  celý článek

Jídlo je přežitek, můj nápoj ho v budoucnu nahradí, tvrdí vynálezce

10.6.2014  0:00
Čech Jakub Krejčík tvrdí, že jeho nápoj Mana nahradí většinu potravin. Svůj vynález zkouší na sobě a zatím neumřel, naopak tvrdí, že se cítí líp. Na vývoj bude vybírat prostředky na stránce...  celý článek

Při pití drinku se vidíte "navždy mladý". V nejlepším baru na světě

6.6.2014  0:00
Koktejl Forever Young, tedy "navždy mladý", má připomínat román Oscara Wildea Obraz Doriana Graye. Namíchají vám ho v baru Artesian v londýnském hotelu The Langham, který vyhrál prestižní cenu...  celý článek

Zkusili jsme lokální donášku jídla. Má tisíce příznivců, přesto končí

5.6.2014  2:00
Když jsem v půlce května na stránkách Vaříme.cz objednávala suroviny ke třem receptům od šéfkuchaře Romana Dolejše, nenapadlo by mě, že tvůrci tento projekt za dva týdny odpískají. Inovativní...  celý článek

Jsem alchymista, tvrdí Pohlreich a připraví karibské vepřové koleno

1.6.2014  0:00
Pohlreich se pouští do exotiky a připraví několik jídel z karibské oblasti. V praxi to znamená, že využije mořské potvory, ananas, med, chilli koření i tuny čerstvého koriandru.  celý článek

Recept na domácí "nutelu" z nejkrásnější kuchařky na světě

31.5.2014  0:00
Nad nutelou z obchodu vyřkla Denisa Bartošová, autorka nepřehlédnutelné knížky Láska prochází kuchyní, jasný ortel: Ne. Z prostého důvodu, kvůli přidaným "éčkům". Jenže zakažte dětem něco, co...  celý článek

Pohlreich na grilu vyrábí i demi glace. A ukáže krkovičku s čimičuri

25.5.2014  0:00
Zdeněk Pohlreich boří mýty o tom, že doma vyrobit demi glace je neskutečně pracné. Tím spíš, že ho vystřihne jen tak mezi řečí na grilu, což by jen tak někoho nenapadlo. A grilovat jahody jako...  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.