Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vaření

Seznam alergenů je výborný byznys. Hlavně pro kontrolory, říká Pohlreich

8.12.2014  7:44
Od soboty 13. prosince se v restauracích setkáte s revolucí. Podle jídelního lístku byste měli poznat, zda uvařená jídla neobsahují alergeny, na které jste citliví. Podle některých jde však o...  celý článek

VIDEO: Zapečený lilek podle Pohlreicha nás přenese zpět do léta

7.12.2014  0:00
Další díl seriálu Teď vaří šéf! ukáže, jak si poradit se zeleninou a vykouzlit z ní na talíři atraktivní jídlo. Vařit se bude nejen z klasické mrkve, petržele a celeru, ale těšit se můžete i na...  celý článek

Hvězdou mezi hosty je restaurace La Finestra. Předvádí steak Rossini

5.12.2014  0:00
Absolutním vítězem ankety Mattoni restaurace roku se stala La Finestra in Cucina. Ocenění získala na základě hodnocení 35 tisíc uživatelů serveru Restu.cz.  celý článek

UKÁZKA: Živí ji domácí kosmetika, úspěšné recepty sepsala do knihy

5.12.2014  0:00
Alena Thomas začala psát blog, když žila se třemi dětmi na chalupě daleko od obchodů a toužila po větší soběstačnosti. Její recepty na domácí prací prášek, balzám na rty, mast na atopický ekzém...  celý článek

Japonec dá do pudinku vejce i kuřecí kůžičky. Sní ho samozřejmě s rýží

1.12.2014  0:14
Japonský vaječný pudink s kuřecím masem neboli chawanmushi není sladkým dezertem ani náhodou. Je slaný a dokonce se do něj přidává i krabí maso. Podle názorného receptu šéfkuchaře Marka Hory,...  celý článek

VIDEO: Konec nudy na talíři. Lyonské brambory jsou jednoduché a rychlé

30.11.2014  0:00
Možná to znáte. Pořád dokola doma opakujeme ty samé přílohy: Brambory vařené, kaše, rýže, těstoviny... Přitom jen tak mimochodem utrousí Zdeněk Pohlreich tip na přílohu, která se bude hodit ke...  celý článek

Vánoční perníčky podle drsné rockerky a milovnice minimalismu

28.11.2014  0:00
Perníčky s drsnějším rustikálním vzhledem zdobí Lucie Jadrná ze Stříbrných Hor hlavně bílou a šedou, případně metalickými odstíny. Navíc perníčky maluje hned po upečení, dokud jsou tvrdé. Když...  celý článek

Osvědčený recept na pivní štrúdl. Potřebovat budete i rozpálený hrnec

26.11.2014  0:00
Poctivé vepřové sádlo, světlé pivo a jablka ze zahrady, to jsou hlavní ingredience klasiky, která nezklame.  celý článek

VIDEO: Podívejte se, jak pracuje s těstem na chleba Juliana Maškrtnica

18.11.2014  0:00
Zakladatelka Pečem pecen stála u českého hnutí za dobrý kváskový chleba. Není u nás povolanější osoby, která by mezi amatérskými pekaři měla tak vysoké renomé a měla pečení tak v malíku.  celý článek

VIDEO: Pohlreich ukáže, jak udělat omáčku silnou jako dívčí stehno

15.11.2014  0:00
Z průměrného vaření dělá to špičkové konečná úprava. Dokazuje to Zdeněk Pohlreich v dalším dílu Teď vaří šéf!, když se mazlí s omáčkami. A nezapomene si ji pochválit slovy z titulku.  celý článek

VIDEO: Když neměli co uvařit Titovi, z nouze vymysleli „dívčí sen“

13.11.2014  0:00
Dívčí sen je srbská specialita, kterou dostanete v pražské srbské restauraci Jelica. Podle jejího majitele pokrm vznikl jako výraz zoufalství kuchaře s prázdnou lednicí, kterého překvapil...  celý článek

Internetový kurz vaření pod drobnohledem. Co od něj lze čekat

11.11.2014  0:00
Kurz Kulinářské umění nabízí domácí výuku pro ty, kdo chtějí zlepšit své schopnosti v kuchyni. Podle zakladatele školy, kuchaře Jiřího Roitha, tu najdou všechno na jedné hromadě a naučí se...  celý článek

Pohlreich učí šoulet, přitom mimoděk utrousí recept „na zrzavý sos“

9.11.2014  0:00
Když je nejhůř, i husa dobrá, notuje si Zdeněk Pohlreich, když k ní má připravit šoulet, což je v nejběžnější variaci hrách s kroupami. Dnešní díl pořadu Teď vaří šéf! se nese ve znamení...  celý článek

Králík nemusí být jen tupě upečené a vysušené zvíře, tvrdí Pohlreich

2.11.2014  0:00
Přijeďte se podívat do francouzské tržnice a ten králík je jako svátost. Zabalený jako bonboniéra, všichni jsou z toho paf, včetně mě, zasní se v pořadu Dnes vaší šéf! Zdeněk Pohlreich. Udělá...  celý článek

Kouzlo smoothies vyučují v Chefparade, přednáší ho nutriční gastronomka

29.10.2014  0:00
Smoothies je teď v módě, je součástí diet i těch, kteří se pokouší stravovat trochu jinak. Původně vitariánský nápoj si našel cestu do světa i pro nás, méně ortodoxní strávníky.  celý článek

Tvrdé sýry jsou obvykle tučnější než smetanové, boří mýty technoložka

27.10.2014  1:00
Obvykle hledáme na potravinách údaj o celkovém obsahu tuku, jenže u mléčných výrobků převládá značení obsahu tuku v sušině, což je pro mnohé spotřebitele trochu matoucí. Od poloviny prosince by...  celý článek

Jak „uvařit“ syrovou rybu v limetkové šťávě. Recept na peruánské ceviche

23.10.2014  0:00
Přijdete na návštěvu a přivítá vás hostitel v zástěře s tím, že pro vás chystá malé občerstvení. A v kuchyni má připravenou jen syrovou rybu, cibuli, čerstvé pálivé papričky, džbánek čerstvě...  celý článek

Koupil recept na dezert z vlasových nudlí, dneska ho v Montrealu živí

20.10.2014  0:00
Návštěva v rodném Hongkongu změnila Johnnymu Chinovi život. Nechal práce účetního a rozhodl se živit jako výrobce tradičního čínského zákusku Dračí bradka, složeného z 8192 dračích vousů.  celý článek

Kupte listové těsto a kousek čerstvého lososa a máte luxusní oběd

19.10.2014  0:00
Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“. Co všechno pak z lososa můžete připravit, rozebere Zdeněk Pohlreich v dalším dílu...  celý článek

Jamie Oliver: Nejlepší jídlo na světě se vaří tam, kde je málo peněz

17.10.2014  0:17
Pokud vám zbyly vepřové výpečky nebo kousek hovězí pečeně, pak máte základ pro další vynikající jídlo za pár korun. Jak na to - tedy jak rozumně nakupovat, vařit hlavou a méně plýtvat - radí...  celý článek

Na festivalu o jídle se promítaly filmy ze zvířecího koncentráku

16.10.2014  0:00
Na České zemědělské univerzitě v Praze-Suchdole se ve dnech 13. až 17. října již počtvrté koná filmový festival Life Sciences Filme Festival. Řeší se, jak v budoucnu nakrmit lidstvo.  celý článek

Cestovní espresso můžete mít na výletě, na rybách i při lyžovačce

15.10.2014  0:00
Pro milovníky dobré kávy v polních podmínkách je určený cestovní kávovar, se kterým byste si měli udělat lepší den i mimo domov a dobrou kavárnu.  celý článek

Sladké pečení, kterému nechybí koule. Vyzkoušejte je třeba na bábovce

14.10.2014  0:00
Po upečení a zdárném vyklopení z formy vypadá bábovka s originálně pojatou tvarohovou náplní ve tvaru bílých kuliček s kandovanou třešní uvnitř docela obyčejně. Ale nechte ji vašim hostům...  celý článek

Protestovali proti plýtvání, v rytmu diska krájeli zeleninu pro hackery

13.10.2014  0:00
Projekt Discosoup vzala pevně do ruky foodblogerka Anička Grosmanová. Pro účastníky hackerské konference konané v klubu Paralelní Polis v pražských Holešovicích uvařila společně s kolegy a...  celý článek

Pohlreich připomene sedlinu i svítek jako alternativu k nudným nudlím

12.10.2014  0:00
Další díl seriálu Teď vaří šéf! pracuje s vejci. Pohlreich ukáže zázračně jednoduché recepty, jejichž součástí je vejce. A když je uvaříte, zpestří rodinný jídelníček.  celý článek

Recept na silné trnkové víno. Surovina zadarmo, ovšem výroba dá práci

6.10.2014  2:00
„Jakmile udeří mrazy, je lepší se schovat někam do tepla a sáhnout po lahvince hřejivého obsahu,“ říká Vladimír Dolejšek (28), mladý architekt žijící v jihočeském Srubci. Tu pravou zimní pohodu...  celý článek

Studená terinka za málo peněz. Pohlreich ji udělá z nožiček a kolena

5.10.2014  0:00
„Máloco je tak výživné jako prase,“ prohlásí Šéf a už to ze sebe sype. Ve třetím dílu své kuchařské show se provaří vepřovým od japonské polévky a čínského sweet and sour až po terinku z nožiček...  celý článek

VIDEO: Brambory jsou poklad, tvrdí Pohlreich. Tento díl si zamilujete

28.9.2014  0:00
Brambory jsou zdánlivě banální příloha. Jenže ne nadarmo se říká, že to je královská zelenina. Podívejte se, jak snadné může být krkonošské kyselo, kaše se sýrem a zeleninou nebo anglické fish...  celý článek

VIDEO: Pohlreich kuře rozebere na prvočinitele. Naplní i křidýlka

20.9.2014  0:00
Nový seriál o vaření Teď vaří šéf! odbočuje z Pohlreichovy rozzlobené linie a míří do edukativní roviny. Na Primě zřejmě usoudili, že kuchař potřebuje osvěžit, a tak ho přinutili v titulcích...  celý článek

Do piknikové tašky se vejde osm lahví a všechny pomůcky na koktejly

18.9.2014  0:00
Možná jste někdy narazili na problém, jak bezpečně přepravit na piknik nebo na party sadu pomůcek a nápojů na přípravu koktejlů. Podobný problém řešili i dva profesionální barmani, kteří hledali...  celý článek

Peruánské pálivé papričky rocoto vyrostou i na balkoně. Plodí řadu let

18.9.2014  0:00
Sympatická Pavlína si z pracovní stáže v zahraničí přivezla mimo jiné také peruánského manžela Eduarda, což výrazně ovlivnilo jejich společný jídelníček. A protože Eduardo pocházející z města...  celý článek

Restaurace vaří lépe, ale cordon bleu většina neumí napsat

12.9.2014  0:00
Italská kuchyně je v Česku jako doma, zřejmě proto jsou její pokrmy nejčastějším cílem počešťování. Vyplývá to z průzkumu gastronomického portálu Lunchtime.cz, který sdružuje polední menu...  celý článek

Místy jsme hazardovali se zdravím, přiznal mistrovský chilližrout

8.9.2014  13:08
Jako vinaři mají své vinobraní, tak i pěstitelé chilli papriček mají své chillibraní. Aby se u toho nenudili, pořádají přitom i soutěž o největšího chilližrouta. Finále bylo drsné, závodníci se...  celý článek

Burgerfest se vrací, vymění náměstí Míru za holešovické Výstaviště

4.9.2014  0:00
Podzimní svátek mletého masa v housce by se snad letos mohl obejít bez příšerných front ve stísněném prostoru pražského náměstí Míru. Na Výstavišti získá více místa.   celý článek

Francouzská a indická kuchyně se střetnou v novém filmu Láska na kari

2.9.2014  0:00
Spojte si vášeň pro jídlo, zájem o vaření a možnost nahlédnout za oponu profesionální kuchyně. K tomu přimíchejte silný lidský příběh, hvězdné obsazení, slavná jména tvůrců a dostanete film, na...  celý článek

Konečně gril, který nekouří. Pohání ho ventilátor na baterky

26.8.2014  0:00
Do redakce nám přišel gril, jehož prodejce se dušuje, že tento kousek neprodukuje žádný kouř. S chutí jsme se rozhodli jej vyzkoušet. Vždyť kdo kdy viděl, aby gril na obyčejné dřevěné uhlí...  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2015 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.