Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vaření

VIDEO: Pohlreich ukáže, jak udělat omáčku silnou jako dívčí stehno

15.11.2014  0:00
Z průměrného vaření dělá to špičkové konečná úprava. Dokazuje to Zdeněk Pohlreich v dalším dílu Teď vaří šéf!, když se mazlí s omáčkami. A nezapomene si ji pochválit slovy z titulku.  celý článek

VIDEO: Když neměli co uvařit Titovi, z nouze vymysleli „dívčí sen“

13.11.2014  0:00
Dívčí sen je srbská specialita, kterou dostanete v pražské srbské restauraci Jelica. Podle jejího majitele pokrm vznikl jako výraz zoufalství kuchaře s prázdnou lednicí, kterého překvapil...  celý článek

Internetový kurz vaření pod drobnohledem. Co od něj lze čekat

11.11.2014  0:00
Kurz Kulinářské umění nabízí domácí výuku pro ty, kdo chtějí zlepšit své schopnosti v kuchyni. Podle zakladatele školy, kuchaře Jiřího Roitha, tu najdou všechno na jedné hromadě a naučí se...  celý článek

Pohlreich učí šoulet, přitom mimoděk utrousí recept „na zrzavý sos“

9.11.2014  0:00
Když je nejhůř, i husa dobrá, notuje si Zdeněk Pohlreich, když k ní má připravit šoulet, což je v nejběžnější variaci hrách s kroupami. Dnešní díl pořadu Teď vaří šéf! se nese ve znamení...  celý článek

Králík nemusí být jen tupě upečené a vysušené zvíře, tvrdí Pohlreich

2.11.2014  0:00
Přijeďte se podívat do francouzské tržnice a ten králík je jako svátost. Zabalený jako bonboniéra, všichni jsou z toho paf, včetně mě, zasní se v pořadu Dnes vaší šéf! Zdeněk Pohlreich. Udělá...  celý článek

Kouzlo smoothies vyučují v Chefparade, přednáší ho nutriční gastronomka

29.10.2014  0:00
Smoothies je teď v módě, je součástí diet i těch, kteří se pokouší stravovat trochu jinak. Původně vitariánský nápoj si našel cestu do světa i pro nás, méně ortodoxní strávníky.  celý článek

Tvrdé sýry jsou obvykle tučnější než smetanové, boří mýty technoložka

27.10.2014  1:00
Obvykle hledáme na potravinách údaj o celkovém obsahu tuku, jenže u mléčných výrobků převládá značení obsahu tuku v sušině, což je pro mnohé spotřebitele trochu matoucí. Od poloviny prosince by...  celý článek

Jak „uvařit“ syrovou rybu v limetkové šťávě. Recept na peruánské ceviche

23.10.2014  0:00
Přijdete na návštěvu a přivítá vás hostitel v zástěře s tím, že pro vás chystá malé občerstvení. A v kuchyni má připravenou jen syrovou rybu, cibuli, čerstvé pálivé papričky, džbánek čerstvě...  celý článek

Koupil recept na dezert z vlasových nudlí, dneska ho v Montrealu živí

20.10.2014  0:00
Návštěva v rodném Hongkongu změnila Johnnymu Chinovi život. Nechal práce účetního a rozhodl se živit jako výrobce tradičního čínského zákusku Dračí bradka, složeného z 8192 dračích vousů.  celý článek

Kupte listové těsto a kousek čerstvého lososa a máte luxusní oběd

19.10.2014  0:00
Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“. Co všechno pak z lososa můžete připravit, rozebere Zdeněk Pohlreich v dalším dílu...  celý článek

Jamie Oliver: Nejlepší jídlo na světě se vaří tam, kde je málo peněz

17.10.2014  0:17
Pokud vám zbyly vepřové výpečky nebo kousek hovězí pečeně, pak máte základ pro další vynikající jídlo za pár korun. Jak na to - tedy jak rozumně nakupovat, vařit hlavou a méně plýtvat - radí...  celý článek

Na festivalu o jídle se promítaly filmy ze zvířecího koncentráku

16.10.2014  0:00
Na České zemědělské univerzitě v Praze-Suchdole se ve dnech 13. až 17. října již počtvrté koná filmový festival Life Sciences Filme Festival. Řeší se, jak v budoucnu nakrmit lidstvo.  celý článek

Cestovní espresso můžete mít na výletě, na rybách i při lyžovačce

15.10.2014  0:00
Pro milovníky dobré kávy v polních podmínkách je určený cestovní kávovar, se kterým byste si měli udělat lepší den i mimo domov a dobrou kavárnu.  celý článek

Sladké pečení, kterému nechybí koule. Vyzkoušejte je třeba na bábovce

14.10.2014  0:00
Po upečení a zdárném vyklopení z formy vypadá bábovka s originálně pojatou tvarohovou náplní ve tvaru bílých kuliček s kandovanou třešní uvnitř docela obyčejně. Ale nechte ji vašim hostům...  celý článek

Protestovali proti plýtvání, v rytmu diska krájeli zeleninu pro hackery

13.10.2014  0:00
Projekt Discosoup vzala pevně do ruky foodblogerka Anička Grosmanová. Pro účastníky hackerské konference konané v klubu Paralelní Polis v pražských Holešovicích uvařila společně s kolegy a...  celý článek

Pohlreich připomene sedlinu i svítek jako alternativu k nudným nudlím

12.10.2014  0:00
Další díl seriálu Teď vaří šéf! pracuje s vejci. Pohlreich ukáže zázračně jednoduché recepty, jejichž součástí je vejce. A když je uvaříte, zpestří rodinný jídelníček.  celý článek

Recept na silné trnkové víno. Surovina zadarmo, ovšem výroba dá práci

6.10.2014  2:00
„Jakmile udeří mrazy, je lepší se schovat někam do tepla a sáhnout po lahvince hřejivého obsahu,“ říká Vladimír Dolejšek (28), mladý architekt žijící v jihočeském Srubci. Tu pravou zimní pohodu...  celý článek

Studená terinka za málo peněz. Pohlreich ji udělá z nožiček a kolena

5.10.2014  0:00
„Máloco je tak výživné jako prase,“ prohlásí Šéf a už to ze sebe sype. Ve třetím dílu své kuchařské show se provaří vepřovým od japonské polévky a čínského sweet and sour až po terinku z nožiček...  celý článek

VIDEO: Brambory jsou poklad, tvrdí Pohlreich. Tento díl si zamilujete

28.9.2014  0:00
Brambory jsou zdánlivě banální příloha. Jenže ne nadarmo se říká, že to je královská zelenina. Podívejte se, jak snadné může být krkonošské kyselo, kaše se sýrem a zeleninou nebo anglické fish...  celý článek

VIDEO: Pohlreich kuře rozebere na prvočinitele. Naplní i křidýlka

20.9.2014  0:00
Nový seriál o vaření Teď vaří šéf! odbočuje z Pohlreichovy rozzlobené linie a míří do edukativní roviny. Na Primě zřejmě usoudili, že kuchař potřebuje osvěžit, a tak ho přinutili v titulcích...  celý článek

Do piknikové tašky se vejde osm lahví a všechny pomůcky na koktejly

18.9.2014  0:00
Možná jste někdy narazili na problém, jak bezpečně přepravit na piknik nebo na party sadu pomůcek a nápojů na přípravu koktejlů. Podobný problém řešili i dva profesionální barmani, kteří hledali...  celý článek

Peruánské pálivé papričky rocoto vyrostou i na balkoně. Plodí řadu let

18.9.2014  0:00
Sympatická Pavlína si z pracovní stáže v zahraničí přivezla mimo jiné také peruánského manžela Eduarda, což výrazně ovlivnilo jejich společný jídelníček. A protože Eduardo pocházející z města...  celý článek

Restaurace vaří lépe, ale cordon bleu většina neumí napsat

12.9.2014  0:00
Italská kuchyně je v Česku jako doma, zřejmě proto jsou její pokrmy nejčastějším cílem počešťování. Vyplývá to z průzkumu gastronomického portálu Lunchtime.cz, který sdružuje polední menu...  celý článek

Místy jsme hazardovali se zdravím, přiznal mistrovský chilližrout

8.9.2014  13:08
Jako vinaři mají své vinobraní, tak i pěstitelé chilli papriček mají své chillibraní. Aby se u toho nenudili, pořádají přitom i soutěž o největšího chilližrouta. Finále bylo drsné, závodníci se...  celý článek

Burgerfest se vrací, vymění náměstí Míru za holešovické Výstaviště

4.9.2014  0:00
Podzimní svátek mletého masa v housce by se snad letos mohl obejít bez příšerných front ve stísněném prostoru pražského náměstí Míru. Na Výstavišti získá více místa.   celý článek

Francouzská a indická kuchyně se střetnou v novém filmu Láska na kari

2.9.2014  0:00
Spojte si vášeň pro jídlo, zájem o vaření a možnost nahlédnout za oponu profesionální kuchyně. K tomu přimíchejte silný lidský příběh, hvězdné obsazení, slavná jména tvůrců a dostanete film, na...  celý článek

Konečně gril, který nekouří. Pohání ho ventilátor na baterky

26.8.2014  0:00
Do redakce nám přišel gril, jehož prodejce se dušuje, že tento kousek neprodukuje žádný kouř. S chutí jsme se rozhodli jej vyzkoušet. Vždyť kdo kdy viděl, aby gril na obyčejné dřevěné uhlí...  celý článek

VIDEO: Nejlepší kachna v Česku se nadívá lokšemi a zelím

22.8.2014  0:00
Žebříček restaurací S.Pellegrino je zajímavý tím, že se nevěnuje jen „hóch“ podnikům, ale dokáže ocenit i poctivou českou hospodu. To je případ pražské restaurace U Bansethů, která je vyhlášená...  celý článek

Nový nůž namaže máslo ztuhlé z lednice. Staletý problém je vyřešen

17.8.2014  0:00
Nově se k problému mazání ztuhlého másla postavili zlepšovatelé z Austrálie. Místo nákladných sci-fi řešení vymysleli nůž ButterUp, který stírá drobné „nitky“ másla, které se na vzduchu bleskově...  celý článek

Čeští kuchaři získali na soutěži v Thajsku zlato. Porazili i domácí

14.8.2014  14:19
Dvoučlenný kuchařský tým Czech Chefs pod vedením šéfkuchaře Jana Davídka přiváží z thajského Bangkoku zlato. Druhým členem týmu byl Antonín Bradáč. Češi byli navíc jediní Evropané v celé soutěži.  celý článek

Amatérští kuchaři mají poslední šanci předvést své recepty s houbami

13.8.2014  0:00
Soutěž určená pro amatéry reaguje na zvýšený výskyt gastronadšenců v řadách laické veřejnosti. V rámci podzimního festivalu Foodparade se utkají o ceny v hodnotě 50 tisíc korun.  celý článek

Kdo bydlí blízko rychlého občerstvení, trpí stresem, vyzkoumali vědci

8.8.2014  0:00
Jste nervózní, neumíte se soustředit na odpočinek, neoslovuje vás vůně růží ani potěšení z výletu. Podle kanadských vědců se to stává hlavně lidem, kteří bydlí v místech s velkou koncentrací...  celý článek

Jak na „instantní“ gril. Vyzkoušeli jsme, zda vás na výletě nakrmí

7.8.2014  0:00
Grilování v rámci piknikování je u nás zatím málo rozšířené. Je to tím, že míst vhodných ke grilování je ve srovnání se zahraničím pořád málo, navíc ne každý má malý cestovní gril, který by se...  celý článek

Znají svoje tělo a jeho limity, přesto kvůli chilli končí i v křečích

6.8.2014  0:00
Velcí kluci většinou nebrečí, ale minulou sobotu jich za jediným stolem v Berlíně plakala a svíjela se v křečích celá řada. Účastnili se soutěže se zdánlivě jednoduchým zadáním: sníst všech...  celý článek

Zapomeňte na tradiční nakládání, tyhle nesterilované okurky sníte hned

29.7.2014  0:00
Pikantním a kyselým dobrotám ze zeleniny neodoláme jako příloze k obědu, ty vlastnoručně zavařené přitom většinou chutnají nejlépe. Tak proč si je v sezoně nepřipravit.   celý článek

Recept na domácí kečup: rajská jablka budete mít plně pod kontrolou

22.7.2014  0:00
Ať už se nám to líbí nebo ne, dětem se se sofistikovanými omáčkami nezavděčíte. Když už špagety, tak s kečupem. Když hranolky, tak s kečupem. Tak si pojďme uvařit domácí, ať alespoň víme, co tam...  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2015 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.