Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vaření

Zkuste pitahayu, vodnaté ovoce s minimem cukru. Růžový ideál pro ženy

27.12.2013  0:00
Pitahaya patří k tomu ovoci, které sedí na pultech obchodů v ochranné pěnové síťce, aby se nepomačkalo a dostalo se na váš stůl v co nejlepší kondici. Exotický má nejen název, hodně zvláštně i...  celý článek

VIDEO: Jednohubky jako víno. Z odpalovaného těsta, s dýňovým krémem

12.12.2013  1:12
Ačkoliv už je to pár týdnů, jejich chuť cítím na jazyku, kdykoliv si na ně vzpomenu. Jak často se vám to s nějakým jídlem stane? Profiteroly nám připravila na rodinné faře v Kmetiněvsi Darina...  celý článek

VIDEO: Recept na dvoubarevný střapatý koláč, odlehčené tvarohové nebe

6.12.2013  3:40
Střapatost koláče vytváří kakaové, nahrubo nastrouhané těsto, pod kterým je schovaná tvarohová náplň s rozinkami. Ty můžete dopředu namočit do rumu.   celý článek

Na Šumavě Štěpán, v Lednici nový Baťa. Pohlreichovi učni, kteří už umí

4.12.2013  4:00
Jako dvě třešničky na šéfovském dortu jsou restaurace U Štěpána a U Tlustých, na jejichž úspěch může být Zdeněk Pohlreich hrdý. Má na něm totiž svou zásluhu. Jsou to také poslední dva podniky,...  celý článek

Nejvíc mě těší, že se bojíte, co řeknu, libuje si Pohlreich na Moravě

27.11.2013  8:04
Ze zoufalé a skomírající restaurace v Moravské Třebové pomohla Pohlreichova loňská návštěva s pořadem Ano, šéfe! vybudovat slušný podnik. Letos se do Excalibru šéf i s kamerou vrátil, podobně...  celý článek

VIDEO: Pusťte se do pečení, pardubičtí perníkáři řeší Vánoce už od léta

23.11.2013  0:00
Zatímco jsme si užívali zbytky letního sluníčka, pardubičtí perníkáři už vzorkovali vánoční zboží. Dokonce i velké perníkové dekorace pro pražský Intercontinental. Teď už je nejvyšší čas i na...  celý článek

Soutěž v pojídání chilli vyhrál v Praze muž přezdívaný Ďábel

18.11.2013  1:00
Na akci "Plechová huba" se v sobotu v pražském Futuru pustilo dvacet soutěžících do pojídání kořeněných jídel. A to hned v několika kolech, ze kterých postupně vypadávali. Účastníci se ovšem...  celý článek

Tak má vypadat podnikání v restauračním byznysu, dojal se Pohlreich

13.11.2013  0:00
Ráno posbírají čerstvá vajíčka od vlastních perliček a v kuchyni z nich hned připravují domácí nudle. Sami si dělají vývar z kostí, připravují čerstvě vylovené ryby, hostům se věnují jako...  celý článek

Nová Vaňkova kuchařka se povedla, přináší jídla, která dobyla svět

11.11.2013  0:00
Když jsem otvíral jeho novou kuchařku, říkal jsem si, zda tentokrát nestoupl Roman Vaněk na tenký led. Přece jen: v té první nabídl českou klasiku, která se běžně vaří v domácnostech, ve druhé...  celý článek

Vše o léčivém konopí na jednom místě po celý víkend. To je Cannafest

9.11.2013  1:00
Konopná semínka, kosmetika, vaporizéry, stavební materiály, pivo i vše pro pěstování. Vedle toho odborné přednášky českých i světových kapacit, kde se o léčebném i technickém konopí dozvíte...  celý článek

Nadšení k úspěchu nestačí, konstatuje Zdeněk Pohlreich

6.11.2013  11:35, aktualizováno  14:15
S kuchařskou show Už dost, šéfe! můžete znovu navštívit ty podniky, které se Pohlreich pod dohledem kamer už jednou snažil někam posunout. Premiérový středeční díl nás zavede do zámecké...  celý článek

VIDEO: Jak hmyzáci z Thajska zvedli tržby pařížského baru

1.11.2013  0:00
Možná se nad hmyzem ošklíbáte a přitom netušíte, že ho zhruba půl kilogramu ročně sníte naprosto dobrovolně. Například rozemletý v mouce. Pokud ho konzumujete vědomě, pak jste jednoznačně...  celý článek

VIDEO: Nehrajte si na Matku Terezu, uzemnil Pohlreich majitelku Bohémy

30.10.2013  0:00
Před dvěma lety odjížděl z brněnské restaurace znechucený z místních poměrů a odmítl pořad Ano, šéfe! dotočit. Nyní se v pořadu Už dost, šéfe do téže restaurace pod vedením nové majitelky vrací...  celý článek

Děti se pod vlivem televize dávají na kuchařinu. Nevědí, co to obnáší

25.10.2013  0:00
V televizi vypadá kuchařský obor jako nádherné, výnosné, rozmanité a perspektivní řemeslo. Mnoho rodičů se pod tímto dojmem rozhoduje k výběru povolání pro své děti. Každodenní realita kuchaře...  celý článek

VIDEO: Jak Zdeněk Pohlreich učil Terezu Kostkovou metličkovat

23.10.2013  0:00
Život není jen čokoládová tyčinka, zněl jeho ortel, kdy se už na její práci s metličkou nemohl dívat a dodělal trhanec za ni. To byl jeden z vtipných momentů nového pořadu.  celý článek

VIDEO: Recept na noblesní koláč plněný pěnou s vlašskými ořechy

21.10.2013  0:01
Vlašské ořechy zařaďte v čase podzimních plískanic do jídelníčku už proto, že obsažené živiny působí pozitivně na lidskou psychiku. Samozřejmě je můžete zobat samotné, ale v ořechovém moučníku...  celý článek

Keramické pánve: kuchaři je označují za nesmyslný marketing

18.10.2013  0:00
Vyrojily se jako houby po dešti. Nepřilnavé, vydrží vysoké teploty, nic se nespálí, nemusíte je téměř mýt. Takováto reklama je provází. Je to tak i ve skutečnosti?  celý článek

V Česku začaly fungovat takzvané bytové restaurace, jedna je Na Faře

16.10.2013  18:10
V Česku začínají fungovat takzvané bytové restaurace, které ve vlastních domech a bytech provozují kulinářští nadšenci. Ti připraví menu o několika chodech, e-mailem rozešlou nabídku okruhu...  celý článek

Bude to jako první sex, těší se Pohlreich na vaření v přímém přenosu

16.10.2013  11:35, aktualizováno  13:10
Prostořeký šéfkuchař Zdeněk Pohlreich chce v přímém přenosu národu dokázat, že poctivé vaření ze základních surovin není problém. Podle něj je směšné vymlouvat se na nedostatek času, když se...  celý článek

Piccolo nás naučili říkat Italové, tvrdí šéfbarista

9.10.2013  0:00
Je to paradox. Když na dovolené řeknete v restauraci, že chcete espresso piccolo, budou na vás koukat s otevřenými ústy. Tento výraz se ve světě normálně vůbec nepoužívá.  celý článek

VIDEO: Horké čokoládové suflé snadno a rychle. Přitom jako od cukráře

7.10.2013  0:15
Hrníček vytřený máslem a vysypaný drcenými mandlemi naplníte čokoládovou pěnou a dáte zapéct na 20 minut do trouby. Výsledek? Lahodné domácí čokoládové suflé, po kterém se oblíznete.   celý článek

Recept na bábovku, kterou rozeberete na buchtičky a přidáte šodó

5.10.2013  0:00
Buchtičky obalené strouhanými ořechy nebo mákem upečete ve formě na bábovku, abyste je poté zase rozebrali na jednotlivé kousky. Pak připravíte vanilkový krém, na nějž vám nabízíme hned tři...  celý článek

VIDEO: Řezník hodnotil salámy ze supermarketu. Většinu neztrhal

2.10.2013  0:00
Nakoupili jsme v samoobsluze vzorky salámů a vypravili se do proslulého pražského řeznictví, aby je majitel František Kšána popsal a podrobil senzorickému testu. Jednotlivé vzorky jsme pak...  celý článek

Skotské vdolečky s rozinkami, plněné šlehačkou a džemem

30.9.2013  0:30
Kdo by si ke kávě rád nedopřál chuť vdolečků se šlehačkou a ovocným džemem. Jenže každý zrovna nemusí ty smažené, z kynutého těsta podobného koblihovému. Cukrářka Markéta Krajčovičová nabízí...  celý článek

Antiadhezní nože zaplavují trh. Lépe kloužou, ale vitaminy nezachrání

24.9.2013  0:00
Nastartoval to rozmach keramických nožů, které slibovaly nejen "věčné" ostří, ale i schopnost neničit při krájení vitaminy v zelenině a nepřilnavost ke krájeným potravinám. Nyní je následují...  celý článek

VIDEO: Rychlý chalupářský moučník už jednodušší být nemůže

23.9.2013  0:00
S chutí si ho dáte jak k snídani, tak k odpolední kávě. Jeho nespornou výhodou je jednoduchost a rychlost přípravy, která ovšem není na úkor chuti. Kdo nemá rád suché dusivé moučníky, bude také...  celý článek

VIDEO: Hoďte na gril kus lososa a zeleninu, přivoláte si zpátky léto

22.9.2013  0:00
Losos říznutý Japonskem díky teriyaki marinádě, podávaný navíc jen s grilovanou zeleninou, je lehký pokrm, po kterém vám nebude jako po výprasku. Příjemné je už to, že vás donutí vytáhnout gril,...  celý článek

VIDEO: Svatební koláčky jsou ke kávě vynikající. I bez svatby

16.9.2013  10:24
Plněné koláčky vázané do čtverce připomínají svázaný šátek s buchtami. Ruční práce je na nich vidět na první pohled, nicméně příprava není nijak složitá. A nemusíte je péct zrovna na svatbu....  celý článek

Ta nejfajnovější domácí ořechovka z nezralých vlašských ořechů

15.9.2013  0:00
Tu správnou ořechovku připravíte jen z ořechů v takzvané mléčné zralosti, tedy ještě měkkých a obalených brčálově zelenou slupkou. Jen z takových vyrobíte ořechovku, které stopečka denně podpoří...  celý článek

Chuť Itálie za pár korun: vychytávky pro domácí pečení ciabatty

12.9.2013  0:00
Skoro každý, kdo se vrátil domů z dovolené u moře, si stýská po typickém lehkém místním pečivu. Pokusili jsme se upéct domácí ciabattu a podělit se o nástrahy, které budou při pečení čekat...  celý článek

Recept jak mirabelky neboli špendlíky proměnit v zásoby na zimu

7.9.2013  0:00
Obsypané žlutě či růžově svítícími plody rostou podél cest, silnic i ve zpustlých zahradách. Mirabelky, lidově špendlíky. Spousta jich opadá a přijde vniveč, přitom se dají proměnit v úžasné...  celý článek

VIDEO: Jerky špízy nejen pro rastamany. Tip na víkendové grilování

5.9.2013  0:00
"Tyhle špízy pro nás na lodi dělal náš grilař, obrovský Jamajčan, rastaman, který nás musel opustit, když u něj našli drogy. Jako kuchař byl ale neuvěřitelný, a to musel za večer připravit třeba...  celý článek

VIDEO: Chlebíček na sladko. Zkuste skořicovo-datlový podle cukrářky

2.9.2013  0:00
Nejlépe chutná ještě teplý, Markéta Krajčovičová ho doporučuje jako ideální přesnídávku. Nebo si ho dopřejte se šálkem horké čokolády, třeba na víkendovou snídani nebo za chladných podzimních...  celý článek

VIDEO: Namíchejte skvělé mojito i dětem. Na rozlučku s prázdninami

31.8.2013  0:00
Na počátku byla touha dostat do chuti mojita maximální nádech letní zahrady plné ovoce. Tak spatřil světlo světa osvěžující nealkoholický drink, který můžete dopřát i větším dětem, aby pro ně...  celý článek

Jak poznáte, že v potravině není zbytečná chemie? Éčka luštit nemusíte

29.8.2013  0:00
Je to dosud velmi málo známá značka. Zatím zapadla ve spoustě ostatních jako Klasa, Regionální potravina, BIO a další. Pokud se rozšíří, mohla by spotřebitelům velmi usnadnit život.  celý článek

OBRAZEM: Místo z regálů v obchodě vybírá jídlo z popelnic a vyváří

28.8.2013  1:00
Nesnáší plýtvání a odmítá konzum, proto se z něj stal freegan. Jídlo ho nic nestojí, nenakupuje. Nejprve na vysoké škole a pak i se svými přáteli si totiž vyzkoušel, že nabídka popelnic u...  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.