Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vaření

Recept na domácí kečup: rajská jablka budete mít plně pod kontrolou

22.7.2014  0:00
Ať už se nám to líbí nebo ne, dětem se se sofistikovanými omáčkami nezavděčíte. Když už špagety, tak s kečupem. Když hranolky, tak s kečupem. Tak si pojďme uvařit domácí, ať alespoň víme, co tam...  celý článek

Domácí nanuky, po kterých neztloustnete. Osvěžující letní svačinka

18.7.2014  0:00
Kvalitní křupavá čokoláda ukrývající banánovou dužninu, která má po zmrznutí příjemně krémovitou konzistenci, a k tomu bonus v podobě čerstvé maliny, mletého kokosu, sušené kustovnice,...  celý článek

Kompoty z mikrovlnky jsou jednodušší. Nepotřebujete cukerný roztok

15.7.2014  0:00
Nejšetrnější způsob konzervace ovoce na zimu je kompotování a navíc se při něm přidává nejméně cukru. O estetické hodnotě barevných sklenic ani nemluvě.  celý článek

Češi se chlubí, jak jedí zdravě. Pak si dají řízek nebo guláš se šesti

14.7.2014  0:00
Chceme jíst zdravěji, ale nakonec si v restauraci dáme smažený řízek nebo svíčkovou. Vyplývá to z průzkumu mezi tisícovkou uživatelů stravenek společnosti Cheque Dejeuner. Hlavně ženy tvrdily,...  celý článek

Rostlina je cítící bytost, zjistili vědci. Dokáže se bránit snědení

10.7.2014  0:00
Rostliny „slyší“, když je někdo jí, a reagují defenzivně. Lidé, kteří se uchylují k vegetariánství jen kvůli ochraně zvířat, by měli vědět, že rostliny zase tak až neživé a necitlivé nejsou....  celý článek

VIDEO: Šéfkuchař zaskočil hosty tatarákem z řepy, šodem místo svíčkové

4.7.2014  0:00
Vypadalo to jako ve špatném snu. Hosté v restauraci si objednali normální jídlo a dostali pokrm, který identicky vypadal, ale chutnal úplně jinak. To vše dokáže molekulární kuchyně.  celý článek

Na šampionátu nealko koktejlů vyhrál drink z jablek, bezu a rebarbory

30.6.2014  12:36
Na červnové soutěži Mattoni Grand Drink, jejíž vítěz si odnáší i titul mistra světa v míchání nealkoholických koktejlů, porotce nejvíce zaujala estonská barmanka Krista Meri. Pro drink Green...  celý článek

Vyzkoušejte nejlepší indickou restauraci a zkuste doma typickou masalu

29.6.2014  0:00
Indických restaurací je u nás v porovnání s ostatními národními kuchyněmi jako šafránu. Základy vás mohou naučit v kurzu vaření Chefparade, prohlubovat své znalosti pak můžete ochutnáváním v...  celý článek

Mezi nejlepšími restauracemi už nedominuje jen Praha, Morava dotahuje

27.6.2014  0:00
V prestižní soutěži Top restaurace se na první příčce umístila pražská Le terroir. Vysoko se letos dostaly i moravské restaurace.  celý článek

Rustikální ručně hnětená pizza. Kdysi ji takto dělaly italské mámy

22.6.2014  0:00
Dnešní díl Pohlreichova grilování je návratem k jednoduchým pokrmům. Co složitého může být na pečeném kolenu, marinovaných křidýlkách nebo pizze? V podání obzvláště dobře naladěného Šéfa je...  celý článek

Na Ladronce projde věda žaludkem. Ochutnáte kobylky i jahodový kaviár

20.6.2014  1:01
Vědecký festival, kde poodkryjete roušku nejrůznějších gastronomických tajemství a na své si přijdou i vaše chuťové buňky, připravila již podruhé Přírodovědecká fakulta UK v Praze. Tentokrát na...  celý článek

Pohlreich griluje i listové těsto a namíchá omáčku co dvůr dal

15.6.2014  0:00
Pikantní jižanské kuřátko se salátem z avokáda, vepřová panenka s láskou zabalená do anglické slaniny, navíc s fajnovou omáčkou z domácí majonézy. Pak ještě "čučuka" z listového těsta plněná...  celý článek

Knížka o grilování od DJ BBQ je vodvaz. Objevil ho Jamie Oliver

12.6.2014  0:00
Jestli je někdo symbolem všeho, co znamená grilovačka, tak je to Christian Stevenson, pro kterého je grilování celý život. Tak trošku alternativní týpek, šílený a okouzlující chlapík, který...  celý článek

Je to prase, nebo ovce? Plemeno mangalica se začíná objevovat v Česku

11.6.2014  0:00
Prase kadeřavé vypadá jako podivný kříženec, ale ve skutečnosti je to staré uherské plemeno. Díky srsti žije v podstatě celoročně venku. Podle gurmánů je chuťově trochu odlišné než běžné vepřové...  celý článek

Jídlo je přežitek, můj nápoj ho v budoucnu nahradí, tvrdí vynálezce

10.6.2014  0:00
Čech Jakub Krejčík tvrdí, že jeho nápoj Mana nahradí většinu potravin. Svůj vynález zkouší na sobě a zatím neumřel, naopak tvrdí, že se cítí líp. Na vývoj bude vybírat prostředky na stránce...  celý článek

Při pití drinku se vidíte "navždy mladý". V nejlepším baru na světě

6.6.2014  0:00
Koktejl Forever Young, tedy "navždy mladý", má připomínat román Oscara Wildea Obraz Doriana Graye. Namíchají vám ho v baru Artesian v londýnském hotelu The Langham, který vyhrál prestižní cenu...  celý článek

Zkusili jsme lokální donášku jídla. Má tisíce příznivců, přesto končí

5.6.2014  2:00
Když jsem v půlce května na stránkách Vaříme.cz objednávala suroviny ke třem receptům od šéfkuchaře Romana Dolejše, nenapadlo by mě, že tvůrci tento projekt za dva týdny odpískají. Inovativní...  celý článek

Jsem alchymista, tvrdí Pohlreich a připraví karibské vepřové koleno

1.6.2014  0:00
Pohlreich se pouští do exotiky a připraví několik jídel z karibské oblasti. V praxi to znamená, že využije mořské potvory, ananas, med, chilli koření i tuny čerstvého koriandru.  celý článek

Recept na domácí "nutelu" z nejkrásnější kuchařky na světě

31.5.2014  0:00
Nad nutelou z obchodu vyřkla Denisa Bartošová, autorka nepřehlédnutelné knížky Láska prochází kuchyní, jasný ortel: Ne. Z prostého důvodu, kvůli přidaným "éčkům". Jenže zakažte dětem něco, co...  celý článek

Pohlreich na grilu vyrábí i demi glace. A ukáže krkovičku s čimičuri

25.5.2014  0:00
Zdeněk Pohlreich boří mýty o tom, že doma vyrobit demi glace je neskutečně pracné. Tím spíš, že ho vystřihne jen tak mezi řečí na grilu, což by jen tak někoho nenapadlo. A grilovat jahody jako...  celý článek

OBRAZEM: Na Pankráci se otevřel rynek, nechybí řezník ani pekař

20.5.2014  12:06
Na pražskou Pankrác se vracejí poctivé potraviny. "Kluk v akci" Filip Sajler tu otevřel tržnici s kvalitními potravinami, jejímž srdcem je restaurace. Kolem stolů pak najdete jednotlivé krámky....  celý článek

VIDEO: Pohlreich zase rozpálil gril, vaří menu pro koňáky

17.5.2014  0:00
Čeká nás šest dílů seriálu Rozpal to, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Ačkoliv už to vypadá jako téměř nemožné, opět dokáže překvapit. Z rozzlobeného muže se stává milovník jídla navracející se k...  celý článek

Nejvíc v kuchyni podle ankety překáží odšťavňovač, vajíčkovar a partner

12.5.2014  0:00
Posílali jste nám zkušenosti se spotřebiči, které jste nadšeně koupili, ale nakonec skončily v šuplíku. Ukázaly se zbytečné, nefunkční, nepraktické. A také jste se svěřili s tím, že nemáte rádi,...  celý článek

V budějovické menze můžete dostat čerstvé jídlo za rozumnou cenu

5.5.2014  0:00
Věren úsloví "Jednou tam musíme všichni…" zavítá do velkokapacitního stravovacího zařízení - tedy do menzy - každý student. Nakolik se tam vaří z předvařených surovin a polotovarů? Vyzkoušeli...  celý článek

Vášeň na talíři s Nigellou Lawson. Nejlépe bez zbytečných "pomocníků"

3.5.2014  0:00
Nigella není kuchařka, ale moderátorka, která vaří. "Pokud bychom před vstupem do kuchyně skutečně potřebovali kvalifikaci a odborné znalosti, už dávno bychom z evoluční spirály vypadli," uvádí...  celý článek

Šetřit na jídle se nevyplatí. Tělo pak vystaví účet, tvrdí Filip Sajler

29.4.2014  0:00
Všechno, co sníme nezdravého, se nám v těle ukládá a dříve nebo později se nám to vrátí v podobě zhoršení kvality života, říká jeden z Kluků v akci. Radí spíše vybírat si a konzumovat méně, ale...  celý článek

Za chuť při grilování může reakce cukrů, tvrdí kuchař

24.4.2014  0:00
Abyste udrželi v masu šťávu, musíte ho zatáhnout, zní obligátní kuchařská poučka přejímaná veřejností. Proto maso tak dobře chutná. Podle Marka Pavaly z kuchařské školy Laboratorio však o žádné...  celý článek

Jak jíst zdravě a netloustnout? Zapomeňte na kalorie a vážení porcí

23.4.2014  0:00
Zhruba třicet let se stravuje vegetariánsky a přes všechna varování povila a vychovává tři zdravé děti, také vegetariány. Výživě se věnuje i profesně. Dietologii Margit Slimáková vystudovala v...  celý článek

VIDEO: Takové svačiny závidí celá škola. Vyrábí je táta spisovatel

20.4.2014  0:00
Do boje proti nudným a stále stejným svačinám se pustil spisovatel ze San Franciska. Své dceři chystá svačinové boxy, které vybízejí ke snědku, navíc dítě ani nevnímá, že se nacpává nenáviděnou...  celý článek

Medovník zvládnete upéct domácí. Podle vyzkoušeného receptu panímámy

18.4.2014  0:00
Pláty provoněné medem a spojené jemným krémem většinu z nás dostávají doslova do kolen. Proč si tedy neupéct vlastní, domácí? Navíc ušetříte, protože máslo lze v případě těsta nahradit sádlem....  celý článek

Nenechte se rozhodit zimou, zahřejte se skvělým horkým koňakem

16.4.2014  0:00
Poslední záchvěvy zimy jsou ideální příležitostí vrátit se aspoň na chvíli k horkým drinkům. Kdo by také chtěl nastydnout. Zkuste třeba horké a vonící Snowing Berries.  celý článek

Recept na bažanta s bylinkovou nádivkou. Tradice, která nakrmí rodinu

13.4.2014  0:00
Bažanta připravíte na sto způsobů. S nádivkou patří mezi typické recepty, které s málem masa nasytí celou rodinu.  celý článek

VIDEO: Nejlepší pizzu v Praze dělají v Grossetu, rozhodla anketa

4.4.2014  0:00
Přes tři tisíce lidí se zúčastnilo ankety o nejlepší pizzu mezi pražskými podniky. To je víc lidí, než kolik se účastní předvolebních průzkumů. Měla by tedy mít dobrou vypovídací schopnost.  celý článek

VIDEO: Griloval na balkoně tak, že sousedi volali hasiče

3.4.2014  0:00
Posílám video, které jsem natočil z balkonu. Lidem od naproti "blafnul" gril tak, že se jejich sousedi nad nimi vylekali a volali hasiče. Na co se vlastně čtenář ptá? Pod zárukou anonymity by se...  celý článek

Nákupní seznamy v chytrém telefonu najdou slevy nebo objednávají zboží

27.3.2014  0:00
Aplikace nahrazující lísteček se seznamem na nákup patří k tomu praktickému, kvůli čemu lze omilostnit ďábelský stroj zvaný chytrý telefon. Kdykoliv a kdekoliv během týdne si vzpomenete, co...  celý článek

Kančí závitek s kuskusem. Chuť, která zlomí váš odpor ke zdravé výživě

20.3.2014  0:00
Kombinovat zvěřinu se zdravým kuskusem je poněkud odvážné. Šéfkuchař Marek Svoboda nás přesvědčil, že je tato kombinace výborná. Specifickou chuť kančího nezabijete horou těžké přílohy.  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.