Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vaření

Pohlreich na grilu vyrábí i demi glace. A ukáže krkovičku s čimičuri

25.5.2014  0:00
Zdeněk Pohlreich boří mýty o tom, že doma vyrobit demi glace je neskutečně pracné. Tím spíš, že ho vystřihne jen tak mezi řečí na grilu, což by jen tak někoho nenapadlo. A grilovat jahody jako...  celý článek

OBRAZEM: Na Pankráci se otevřel rynek, nechybí řezník ani pekař

20.5.2014  12:06
Na pražskou Pankrác se vracejí poctivé potraviny. "Kluk v akci" Filip Sajler tu otevřel tržnici s kvalitními potravinami, jejímž srdcem je restaurace. Kolem stolů pak najdete jednotlivé krámky....  celý článek

VIDEO: Pohlreich zase rozpálil gril, vaří menu pro koňáky

17.5.2014  0:00
Čeká nás šest dílů seriálu Rozpal to, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Ačkoliv už to vypadá jako téměř nemožné, opět dokáže překvapit. Z rozzlobeného muže se stává milovník jídla navracející se k...  celý článek

Nejvíc v kuchyni podle ankety překáží odšťavňovač, vajíčkovar a partner

12.5.2014  0:00
Posílali jste nám zkušenosti se spotřebiči, které jste nadšeně koupili, ale nakonec skončily v šuplíku. Ukázaly se zbytečné, nefunkční, nepraktické. A také jste se svěřili s tím, že nemáte rádi,...  celý článek

V budějovické menze můžete dostat čerstvé jídlo za rozumnou cenu

5.5.2014  0:00
Věren úsloví "Jednou tam musíme všichni…" zavítá do velkokapacitního stravovacího zařízení - tedy do menzy - každý student. Nakolik se tam vaří z předvařených surovin a polotovarů? Vyzkoušeli...  celý článek

Vášeň na talíři s Nigellou Lawson. Nejlépe bez zbytečných "pomocníků"

3.5.2014  0:00
Nigella není kuchařka, ale moderátorka, která vaří. "Pokud bychom před vstupem do kuchyně skutečně potřebovali kvalifikaci a odborné znalosti, už dávno bychom z evoluční spirály vypadli," uvádí...  celý článek

Šetřit na jídle se nevyplatí. Tělo pak vystaví účet, tvrdí Filip Sajler

29.4.2014  0:00
Všechno, co sníme nezdravého, se nám v těle ukládá a dříve nebo později se nám to vrátí v podobě zhoršení kvality života, říká jeden z Kluků v akci. Radí spíše vybírat si a konzumovat méně, ale...  celý článek

Za chuť při grilování může reakce cukrů, tvrdí kuchař

24.4.2014  0:00
Abyste udrželi v masu šťávu, musíte ho zatáhnout, zní obligátní kuchařská poučka přejímaná veřejností. Proto maso tak dobře chutná. Podle Marka Pavaly z kuchařské školy Laboratorio však o žádné...  celý článek

Jak jíst zdravě a netloustnout? Zapomeňte na kalorie a vážení porcí

23.4.2014  0:00
Zhruba třicet let se stravuje vegetariánsky a přes všechna varování povila a vychovává tři zdravé děti, také vegetariány. Výživě se věnuje i profesně. Dietologii Margit Slimáková vystudovala v...  celý článek

VIDEO: Takové svačiny závidí celá škola. Vyrábí je táta spisovatel

20.4.2014  0:00
Do boje proti nudným a stále stejným svačinám se pustil spisovatel ze San Franciska. Své dceři chystá svačinové boxy, které vybízejí ke snědku, navíc dítě ani nevnímá, že se nacpává nenáviděnou...  celý článek

Medovník zvládnete upéct domácí. Podle vyzkoušeného receptu panímámy

18.4.2014  0:00
Pláty provoněné medem a spojené jemným krémem většinu z nás dostávají doslova do kolen. Proč si tedy neupéct vlastní, domácí? Navíc ušetříte, protože máslo lze v případě těsta nahradit sádlem....  celý článek

Nenechte se rozhodit zimou, zahřejte se skvělým horkým koňakem

16.4.2014  0:00
Poslední záchvěvy zimy jsou ideální příležitostí vrátit se aspoň na chvíli k horkým drinkům. Kdo by také chtěl nastydnout. Zkuste třeba horké a vonící Snowing Berries.  celý článek

Recept na bažanta s bylinkovou nádivkou. Tradice, která nakrmí rodinu

13.4.2014  0:00
Bažanta připravíte na sto způsobů. S nádivkou patří mezi typické recepty, které s málem masa nasytí celou rodinu.  celý článek

VIDEO: Nejlepší pizzu v Praze dělají v Grossetu, rozhodla anketa

4.4.2014  0:00
Přes tři tisíce lidí se zúčastnilo ankety o nejlepší pizzu mezi pražskými podniky. To je víc lidí, než kolik se účastní předvolebních průzkumů. Měla by tedy mít dobrou vypovídací schopnost.  celý článek

VIDEO: Griloval na balkoně tak, že sousedi volali hasiče

3.4.2014  0:00
Posílám video, které jsem natočil z balkonu. Lidem od naproti "blafnul" gril tak, že se jejich sousedi nad nimi vylekali a volali hasiče. Na co se vlastně čtenář ptá? Pod zárukou anonymity by se...  celý článek

Nákupní seznamy v chytrém telefonu najdou slevy nebo objednávají zboží

27.3.2014  0:00
Aplikace nahrazující lísteček se seznamem na nákup patří k tomu praktickému, kvůli čemu lze omilostnit ďábelský stroj zvaný chytrý telefon. Kdykoliv a kdekoliv během týdne si vzpomenete, co...  celý článek

Kančí závitek s kuskusem. Chuť, která zlomí váš odpor ke zdravé výživě

20.3.2014  0:00
Kombinovat zvěřinu se zdravým kuskusem je poněkud odvážné. Šéfkuchař Marek Svoboda nás přesvědčil, že je tato kombinace výborná. Specifickou chuť kančího nezabijete horou těžké přílohy.  celý článek

VIDEO: Jak vykouzlit křupavé chipsy z bramborových slupek

18.3.2014  0:00
Jedním z receptů proti plýtvání iniciativy Zachranjidlo.cz jsou chipsy ze slupek od brambor. Tento recept původně pochází ze severní Itálie.  celý článek

VIDEO: V restauraci oceněné Bibem za super jídlo nepřijdete o výplatu

14.3.2014  10:49
Restaurace Aromi patří k těm, které u nás vlastní titul Bib Gourmand. To znamená v michelinském průvodci ocenění pro restauraci, kde se špičkově vaří za rozumné ceny.  celý článek

VIDEO: Podívejte se, jak vařit, abyste dostali michelinskou hvězdu

13.3.2014  9:22
Ve středu bylo v kuchyni restaurace Alcron dusno. Měla dorazit zpráva, zda restaurace a její šéfkuchař Roman Paulus obhájila už potřetí svou michelinskou hvězdičku.  celý článek

VIDEO: V japonském občerstvení připravují sushi z jediného zrnka rýže

8.3.2014  0:00
Hironori Ikeno nabízí zvláštní ochutnávku sushi. Na miniaturní platíčko připravuje porce z jediného kousku rýže a malého kousku ryby.  celý článek

Bojují o zdravější školní jídelny. Narážejí na všeobecnou pohodlnost

7.3.2014  0:00
Projekt Skutečně zdravá škola by rád změnil systém stravování ve školních jídelnách. Pro děti chce prosadit aktualizaci závazných výživových doporučení škol, zkvalitnit stravu, podporovat...  celý článek

Spor o nejlepší tatarák nemůže mít vítěze. Jak chutná belgická variace

6.3.2014  0:00
Tatarský biftek a spousta otázek do diskuse. Má se míchat už v kuchyni, nebo servírovat nenamíchaný, může se maso mlít, nebo se musí jen škrábat? Je lepší používat pravou svíčkovou nebo...  celý článek

VIDEO: Když dojdou brambory a zbude chleba, napečte chleboráky

4.3.2014  0:00
Kdo by nemiloval bramboráky pěkně ochucené česnekem a majoránkou. Připravit si můžete i jejich obdobu, kde jako základní surovinu využijete nalámané kousky starého chleba.  celý článek

Recept pro záchranáře zbytků v kuchyni: zkuste "nadtopinku" po italsku

25.2.2014  0:00
"Starý chleba nepatří do koše. A jestli je jenom ztvrdlý, je to naopak skvělý základ pro spoustu receptů. Jako první můžete vyzkoušet třeba bruschettu, takovou italskou nadtopinku," říká Petr...  celý článek

Karambola je podobně jako rebarbora skvělá, ale nesmíte to s ní přehnat

23.2.2014  0:00
Pro nás exotickou karambolu poznáte podle průřezu typického hvězdicovitého tvaru a voskově lesklé slupky. Při výběru si dávejte pozor, aby nebyla moc potlučená. Ideálně by podle šéfkuchaře Petra...  celý článek

Ano, šéfe! je tu znova, tentokrát originál s Gordonem Ramsaym

21.2.2014  0:00
Konečně máme možnost porovnat si, jak se liší licenční česká verze pořadu se Zdeňkem Pohlreichem od originálu se slavným anglických kuchařem. Kuchařova ostrá slova však televize Prima překryla...  celý článek

Vyzkoušel chlazená jídla do mikrovlnky a zacloumalo mu to se žaludkem

19.2.2014  14:00
Jak probíhá redakční test MF DNES? Je to kulinární zážitek. Degustovali jsme pokrmy pro ty, kteří mají čas leda na to, strčit do mikrovlnky chlazené jídlo z krabičky. Obětním beránkem se stal...  celý článek

Nejstarší řeznictví v Čechách používá receptury z první republiky

14.2.2014  0:00
Rod řezníků Matků sahá až do roku 1546. Zmínku o zápisu z tohoto roku objevil kronikář v Kostelci nad Labem v místní kronice. Členem cechu řezníků byl tehdy jistý Antonín Matek. A Antonín Matek...  celý článek

Pohlreich otevřel japonskou restauraci. Tady nejsou patlalové, tvrdí

11.2.2014  0:00
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich už má dost napodobenin japonské kuchyně. Spojil se s podle něj nejlepším kuchařem Markem Horou, který získal praxi přímo v Japonsku, a hodlá nabízet autentickou...  celý článek

Nejlepší řízek je přes celý talíř, z telecího a na másle. Jak na něj

7.2.2014  0:00
Konzervativní Češi se budou určitě hádat. Ale objektivně řečeno, nejlepší řízek na světě je ten vídeňský: z telecího masa, musí být smažený na másle a pokrývat celý talíř.   celý článek

Papája. Ovoce, které štěpí bílkoviny a umí zkřehčit i maso chobotnice

5.2.2014  0:00
Lahodná, téměř lososově zbarvená dužnina ovoce, které má pro nás pořád maximální exotický náboj, jednoznačně stojí za ochutnání. Papája je většinou k dostání jen ve specializovaných obchodech,...  celý článek

Anketa o nejlepší pizzerii odhalí pražského krále pizzy

29.1.2014  0:00
Pizza by měla představovat samozřejmý standard rychlého občerstvení a neměla by zklamat, ani když si ji dáme v restauraci. Bohužel i v Praze se stává, že toto zdánlivě prosté jídlo dopadne, jako...  celý článek

Nejlepší burgery v Česku? Podle některých je ochutnáte na Vinohradech

27.1.2014  0:00
Existují hamburgery a hamburgery. Vysušené chudinky bez chuti zaženou sice hlad, ale tím to také končí. Dnes vám představíme jinou ligu. Hamburgery z prémiového masa, doladěné k chuťové...  celý článek

Fíky jsou ideální příloha k masu i pečivu. Neutralizují totiž kyselost

26.1.2014  0:00
Slaďoučké fíky, ať už čerstvé nebo sušené, jsou skvělou výživou pro mozek i nervy. Pomáhají při únavě, protože rychle zvyšují hladinu glukózy v krvi a zlepšují tak náladu, výkonnost i...  celý článek

Na bílé lanýže se vyráží se psem, bez dobrého čichu je nenajdete

22.1.2014  0:00
Italské bílé zlato roste jen divoce, a to dokonce jen na jednom místě: v oblasti severoitalského regionu Piemont, zhruba mezi Turínem a Albou. Hledání lanýžů se tamější rodiny věnují po...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.