Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vaření

Štědrovečerní večeře vyjde na 195 korun, kapr je nejdražší na severu

22.12.2015  10:00
Slavnostní štědrovečerní večeři je možné připravit za necelých dvě stě korun. Za tuto cenu lze koupit kapra a suroviny na bramborový salát. Pokud si ale chcete připít sektem, připočtěte nejméně...  celý článek

I nedokonalé vánočky chutnají skvěle, přesto končí v bioplynové stanici

19.12.2015  0:00
Vánočky, které v pekárně špatně spletli, při pečení praskly, byly pokroucené nebo málo vykynuly, se na pulty obchodů nedostanou. Neodpovídají estetických požadavkům prodejců, takže je pekárna...  celý článek

VIDEO: Aby ve svařáku zůstal alkohol, nesmíte ho vařit jako prádlo

18.12.2015  0:12
„Dobré víno, přiměřené množství voňavého koření, minimum cukru a zahřátí vína jen na určitou teplotu, to jsou hlavní ingredience poctivého svařáku,“ radí Jan Vorba a František Loukota, kteří se...  celý článek

Pařížské tyčinky našich babiček. Chuťově dokonalá vánoční klasika

15.12.2015  0:15
V nejedné rodině se předává recept na pařížské tyčinky z generace na generaci. Možná jej také máte někde v sešitě či v šuplíku zapsaný na papírku babičkou či její maminkou.   celý článek

Vyndávat žábry z hlavy před vařením rybí polévky je pověra, tvrdí rybář

9.12.2015  0:00
Ve většině receptů se tvrdí, že když se vaří vánoční polévka a dělá se vývar, musí se vyndat žábry, aby nezhořkla. Rybář Matěj Kovář ze Sádek Lahovice je však přesvědčený, že to není pravda.  celý článek

Ozdoby na stromek napečte a přes Vánoce snězte. Nebudete odstrojovat

8.12.2015  0:08
„Jsem hodně praktická, takže na Vánoce preferuji jedlé ozdoby. Rodina je sní a já nemusím odzdobovat stromeček,“ radí designérka Deniska Bartošová. Jejich pečení a tvorba není žádné drama,...  celý článek

Zabiják špatné zimní nálady? Podle Pohlreicha polévka z kysaného zelí

5.12.2015  1:45
Zimnímu splínu čelím jídlem, říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Taková bytelná zelňačka vydá klidně za hlavní jídlo, a to je už kysané zelí samo o sobě dobrotou nadupanou vitaminy. Jeho přetavením...  celý článek

Tip na dárek pod stromeček pro milovníky brouků. Nová hmyzí kuchařka

4.12.2015  0:00
Nová kuchařka Hmyz na talíři atypicky obohacuje předvánoční trh. Je dílem Marie Borkovcové z Mendelovy univerzity v Brně. Ona a její tým sice trochu předběhli dobu, ale věří, že bude užitečná v...  celý článek

Letos zvládnete kapra zabít i vykuchat sama. Podle obrázkového návodu

2.12.2015  0:02
Vždycky jsem toužila po tom, aby naše děti měly před Vánoci pár dní kapra ve vaně a mohly si s ním hrát. Tak jsem se ho naučila vykuchat a naporcovat. Když víte jak, zvládnout se to dá a není...  celý článek

NASA popřála šťastný Den díkůvzdání pokrmem, který moc vábně nevypadá

27.11.2015  9:27
Stačí otevřít vakuované balení s dehydratovaným hotovým jídlem, přidat k němu horkou vodu, opět ho uzavřít a chvíli nechat v teple rehydratovat. Pak popadnete příbor a můžete se pustit do jídla....  celý článek

Další vynález na loupání uvařených vajec sází na fintu z internetu

18.11.2015  0:00
Návodů na loupání vajec uvařených na tvrdo už byly desítky a většina z nich nefunguje. Teď se k nim přidal další, na který jeho tvůrci vybírají peníze na serveru Kickstarter.  celý článek

VIDEO: Už není čas na vaření. Jak se měnily večeře v USA během 100 let

17.11.2015  0:00
Zatímco v roce 1915 si hospodyňky ve Spojených státech amerických musely dát práci s přípravou roastbeefu, o sto let později je večeře otázkou okamžiku. V roce 2015 se na stole „smíříme“ s...  celý článek

Na stáži v michelinské restauraci: všichni si v práci musí vyčistit zuby

16.11.2015  0:00
Filip Šulc je mladý kuchař, který se rozhodl na začátku své kariéry vstřebat co nejvíce zkušeností v zahraničí. Proto se pokouší střídat tuzemská angažmá se stážemi v cizích restauracích, kde je...  celý článek

VIDEO: Narozeninový dort pro žloutenkáře podle Pohlreichovy maminky

13.11.2015  1:13
Krásně vlhké těsto s přídavkem jablek, pikantní ovocný džem, maliny a dietní domácí krém, který vymyslela maminka Zdeňka Pohlreicha, když si její desetiletý syn přivezl z pionýrského tábora...  celý článek

Jak připravit veganský burger s konopnou tofunézou. Chutná jako pravý

5.11.2015  0:15
Za lehké, ale zdaleka ne „plané“ jídlo, lze označit veganský burger s „majonézou“ z tofu a konopného oleje. Kolegu s kamerou sice burger bez masa nenalákal ani k ochutnání, nicméně byl skvělý...  celý článek

Lahodný dort luxusně kombinuje domácí švestkové želé se šlehačkou

4.11.2015  0:04
Představte si rozplývající se, chuťově plné ovocné želé v kombinaci s oříškovým piškotem a nadýchanou šlehačkou. Čas švestek se sice letos kvůli horkému suchému létu poměrně rychle naplnil,...  celý článek

Zeleninové kari podle Pohlreicha. Blesková večeře i pro všední dny

31.10.2015  0:00
Než se stačí uvařit rýže, stihnete připravit zeleninové kari a můžete podávat. Nemusíte nic chystat předem, jednotlivé druhy zeleniny se přidávají do pánve postupně, jak je stíháte krájet. Pak...  celý článek

Čech žijící v Turíně vyhrál soutěž o nejlepší zmrzlinu. Porazil Italy

29.10.2015  0:00
Světoběžník Ondřej Šturc je vystudovaný zootechnik a v Turíně se seznámil se svou budoucí ženou. Spolu se pak vrhli do podnikání - výroby zmrzliny. V současné době vyhrál turínskou etapu Gelato...  celý článek

VIDEO: Jednoduchý fígl, jak snadno oloupat brambory vařené ve slupce

28.10.2015  0:00
Loupat brambory vařené ve slupce není příliš populární práce. Všichni to znají minimálně z Vánoc, když mají svléknout slupku na výrobu mísy bramborového salátu. Přitom geniální trik ukazuje, jak...  celý článek

Naučte se domácí polévkové nudle podle tchyně Marušky. Krok za krokem

27.10.2015  0:07
V pořádné polévce nesmí chybět, ale z repertoáru dnešních kuchařek vymizely. Zašla jsem proto za svojí tchyní Maruškou, aby mi ukázala, jak připravuje poctivé domácí polévkové nudle.  celý článek

Bezdrátová sonda vám pošle hlášku na mobil, když je maso upečené

26.10.2015  0:00
Sondy jsou různé. Obyčejné mechanické stojí dvě stovky, digitální jen o trochu víc. Sonda Meater by sice měla stát asi čtrnáct stovek, přesto na Kickstarteru nebývalým způsobem oslovila mladé...  celý článek

Houby moc nerostou. Tak si kupte hlívu na salát podle Pohlreicha

24.10.2015  0:01
Houby k podzimu neodmyslitelně patří, to bychom nebyli v Česku. Jenže v lese to letos žádná velká sláva nebyla. Buď můžete sáhnout buď do sklepa, pokud si je pěstujete sami, nebo je přinést z...  celý článek

Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry

14.10.2015  0:14
„Je strašně těžké probudit k životu lidi, kteří nemají chuť s ničím bojovat a nechtějí změnit věci, které jim škodí,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich nad osazenstvem restaurace Pod lékárnou v...  celý článek

V sadech a alejích Prahy ovoce trhat lze, u silnic je to risk

7.10.2015  0:07
V jakém případě je legální otrhat neoplocený strom obsypaný ovocem a kdy porušíte zákon? Sady a aleje ve správě hlavního města jsou vám plně k dispozici, ovocné stromy u silnic v podstatě také....  celý článek

VIDEO: Maloměšťáctví jako na talíři si Pohlreich užil v Poděbradech

7.10.2015  0:00
Ve Francii byl jednou. Na čtyři dny na motorce v Paříži, kde se živil suchými bagetami a pil vodu z kašny. Přesto se pan Kotas rozhodl, že když už našetřili dvacet milionů, otevřou si s bratrem...  celý článek

Takto pracuje kuchař, který vařil pro Clintona, Federera i dubajského šejka

2.10.2015  0:00
Šéfkuchař Hervé Courtot se zastavil v Praze, aby v restauraci Grand Cru společně s Janem Punčochářem uvařili osmichodové menu v japonském stylu. Zatímco si hosté dráždili chuťové buňky, kuchař...  celý článek

Připravte si lehký cheesecake z karamelových sušenek. S čerstvým ovocem

28.8.2015  0:00
Pečeného dortu ze sušenek se vůbec nemusíte bát. Připravte si ho s dětmi třeba během nadcházejícího víkendu na rozloučenou s prázdninami.  celý článek

VIDEO: Domácí marmeláda bez chemie? Jde to a je naprosto skvělá

6.8.2015  0:00
Opravdová chuť ovoce, kterou nepřebíjí cukr. To bylo první, co člověk pocítil na jazyku, když ochutnal meruňkovou marmeládu od blogerky Venduly Svobodové. Ta nám také její přípravu předvedla na...  celý článek

V Asii se učí vařit zadarmo, v Česku exceluje. S vlastní restaurací nespěchá

28.7.2015  20:44
Kuchařka Kamu byla hostem našeho on-line rozhovoru. I když má hodně příznivců, kteří by ji rádi viděli v její restauraci, rázně to odmítá. V jejím věku je ještě čas spíše na sbírání zkušeností....  celý článek

Nejpálivější polévka v Praze. Proti ní jsou papričky jalapeňos „čajíček“

28.7.2015  0:00
Občas si v restauraci Yam Yam tuto polévku někdo dá, aby zkusil, co vydrží. Ne nadarmo se jmenuje Dangerous a pochází z Hell menu.Vyzkoušel ji student Vyšší odborné školy publicistiky v rámci...  celý článek

Dobře vychlazený nepečený dort s melounem skvěle osvěží. Pochutnáte si

22.7.2015  8:59
Chlazený, lahodný a osvěžující sladký dezert se žlutým cukrovým melounem pochází ze slunného jihu, jak napovídá už jeho původní italský název „dolce freddo al melone“. Smetanový melounový dort...  celý článek

VIDEO: Čerstvě usmažený šváb chutná jako kreveta, červi jako chipsy

21.7.2015  0:00
Pořádá ochutnávky hmyzího menu, vysvětluje strávníkům, že jíst červy a brouky je úplně normální. A hmyzí stravu považuje kuchař Milan Václavík za jídlo budoucnosti.  celý článek

SOUTĚŽ: Grilovat se dá i na starém bubnu od pračky, dokázal čtenář

17.7.2015  0:00
„Nerad vyhazuji staré věci, raději je rozeberu a snažím se je recyklovat. A tak mi ze staré pračky zbyl buben. Uložil jsem ho k ostatním ́nepotřebným ́ věcem, aby čekal na svou...  celý článek

Grilovaná zelenina má zůstat šťavnatá. Připravte ji podle Davida Izáka

16.7.2015  0:01
Lilek vybírejte vždy menší, stejně jako cuketu, papriku nikdy nekupujte zelenou, cibuli ideálně pouze bílou a žampiony jen pěkné a čerstvé. A když krájíte zeleninu na plátky, ať jsou centimetr...  celý článek

Recept na borůvkovou rozkoš. Obří větrník, který musíte sníst hned

2.7.2015  0:02
Větrníky a věnečky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou a karamelem jsou klasika. Obří větrník s právě dozrávajícími borůvkami, to je ta správná letní lahoda. Ať už máte k dispozici čerstvé...  celý článek

SOUTĚŽ: Ze dna starého darlingu vyrobil gril s kamenem i roštem

1.7.2015  0:00
„A my zrovna minulý týden zavezli starý darling do sběrny,“ zalitoval kolega, když na nás z e-mailu vykoukly fotografie podomácku vyrobeného grilu, jaký z vysloužilé tlakové nádoby na vodu...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.