Vaření
Křen je vitaminová bomba nejen k párku. Pomůže při kašli i nachlazení
Svou přezdívku „český ženšen“ si křen vysloužil díky kořenu, který svým tvarem také nápadně...
Nejvíc nadýchané buchtičky s krémem na planetě Zemi. Podle Maršálka
Kdo by si z dětství nepamatoval buchtičky s krémem jako jedno z nejoblíbenějších jídel ze školní...
Spatchcock kuře ugrilujete za polovinu času. Nejprve ho zbavte páteře
V dnešním dílu akademie vám ostřílení mistři grilu ukáží, jak si rychle a jednoduše připravit na...
Richard Tomáš je mistrem světa v sushi. Zabodoval s jeřábem na křišťálu
Premium Kuchař Richard Tomáš z české restaurace Yamato to udělal klasicky: přišel, účastnil se a zvítězil....
Kuchařský Oscar. Michelinů jsou stovky, vítězů Bocuse d’Or jen 19, říká jeho šéf
Premium Kuchařská olympiáda, nejprestižnější soutěž. Ne náhodou bývá globální soutěž Bocuse d’Or spojována...
Mistři grilu ukážou, jak na ikonický burger Juicy Lucy se sýrem
Tvrdí se o něm, že je nejlepším burgerem v Americe, protože v sobě spojuje ideální poměr masa a...
Čeští kuchaři zaperlili v Lyonu na Catering Cupu, světové prestižní soutěži
V kolébce gastronomie, ve francouzském Lyonu, se soutěže zúčastnilo dvanáct špičkových kulinářských...
Potraviny přesýpejte do dóz. Osm pravidel, aby se do nich nedali moli
Mouka, cukr, konzervy či těstoviny. Trvanlivé potraviny často nakupujeme ve velkém do zásoby. Kam...
Zázvor je parťák do nepohody. Zahřeje, uleví od bolesti, brzdí nádory
Že přijde zázvor vhod při chřipce, angíně, zánětu průdušek či nachlazení, to není žádná novinka....
Blahodárný med je dostupnou superpotravinou, která vás nadopuje vitaminy
Med je sperpotravina, kterou bychom měli určitě zařadit do jídelníčku. Konzumovat ho můžeme jen...
Praotec úpravy mléka se narodil před 175 lety. Zachránil miliony životů
Pít, či nepít mléko? Pokud vám nepřináší zdravotní komplikace, pak rozhodně ano. Před 175 lety se v...
Jadérka jsou zdrojem vitaminů i minerálů. Mlsejte je a využijte v kuchyni
Často se jich při krájení ovoce či zeleniny zbavujeme a máme za to, že patří do koše. Chyba!...
Mladí vědci přišli na to, jak při vaření těstovin ušetřit polovinu energie
Těstoviny neboli pasta jsou něco jako italský národní poklad, takže není pochyb o tom, že každý...
Životabudič jménem polévka. Zahřeje, dodá sílu, vývar potěší i klouby
Dobrá polévka je základ! Dříve se jedla jako lék a později coby pokrm osvěžující, posilující a...
Pohlreich natáčí novou show. Podobně jako Ramsay hledá neprovařené restaurace
Zdeněk Pohlreich rozhodně nezahálí, i když už vařečku po padesáti letech v oboru v podstatě...
Servírovali jsme do pastiček na myši, vzpomíná Jan Vorel. Chystá food truck
Ve známé televizní soutěži Masterchef Česko 2019 „si vyvařil“ druhé místo, a to už je co říct....
Jídelníček si lze upravit podle znamení zvěrokruhu. Zkuste, zda vám sedí
Milujete maso, nebo ujíždíte spíš na sladkém? Lákají vás exotické pokrmy, anebo jste zapřisáhlí...
Grilované koleno zaručeně rozpálí každou silvestrovskou oslavu
Blíží se silvestrovská noc plná jídla a pití a hodně lidí si doma navečer kromě jednohubek nebo...
Pohádkové bytosti si jídlo uměly užít. Jen pejsek s kočičkou měli smůlu
Každý ví, že Červená karkulka nesla babičce přes les bábovku a víno. Pejsek s kočičkou zase v dortu...
Kuchař Forejt letos na Vánoce nevaří, Punčochář soutěží v salátech
Porotci MasterChef Česko nám v anketě prozradili, co připravují pro své blízké na slavnostní...
Každoroční boj s přípravou kapra nemusíte prohrát. Jak ho snadno připravit
Je to slizké, doslova jako živé, navíc s tím nemáme příliš zkušeností. Je to příprava kapra na...
Tradiční štědrovečerní bílá zelná polévka, zapečená klobása a nadívaný kapr
Pokud jste na chalupě, tak dříví v kamnech už určitě praská, stromeček je ozdobený, magický večer...
Vánoční rybí polévku zvládnete levou zadní. Žádná tajemství, běžný postup
Vánoční rybí polévka není žádná věda. Nezkušení kuchaři ji před sebou valí jako horu, kterou je...
Vánoční pralinky z vlastní dílny. Vyzkoušejte kuchyňskou vyšší dívčí
Máte už uklizeno a vše nakoupeno na Štědrý večer? Pak si můžete udělat radost, pustit se do...
Pět věcí, které musíte udělat, abyste nikdy nezkazili bramborový salát
Bramborový salát je příčinou jednoho z největších sporů v diskusích mezi přáteli, v práci i v...
Nebere vás cukroví? Napečte místo něj slané dobroty s pivem podle Berkyho
Nejíte cukroví? Nevadí. Není nic jednoduššího, než si na Vánoce napéct jeho slanou verzi v...
Vinná klobása a italská salsiccia jsou sestry. Vyrobte je zgruntu od střívka
V Česku nesmí o Vánocích na svátečním stole chybět tradiční vinná klobása, v Itálii zase jejich...
Když kari, tak Ari. Pohlreich odstartoval poslední díl Jak to bylo, šéfe?
Asijská kuchyně se stále silněji prosazuje nejen ve světě, ale i u nás. Z malých bister se...
Servíroval porotě Masterchefa zabijačku za pár korun. Vyhrál titul a milion
„Kdokoliv z nás to bude, tak to bude ten správný člověk,“ okomentovala finalistka Terka svůj postoj...
Porotci byli drsní a nekompromisní, finále Masterchefa je jen pro tři
Poslední čtyři finalisté mají za sebou docela drsné klání o účast ve středečním finále. A je jasno....
Čeští kuchaři uvařili na mistrovství světa stříbrnou medaili
Kuchaři InterGast Culinary Teamu se vrátili z mistrovství světa, které se koná vždy jednou za čtyři...
Základní lekce, jak připravit delikátní zvěřinu. Stačí znát správné fígle
Lahodné maso, které si gurmáni raději vychutnají v restauraci, než aby ho připravovali doma....
Kdo v kuchyni neudrží krok s Kašpárkem, nepatří do finále Masterchefa
Televizní soutěž Masterchef Česko 2022 se blíží do finále a přitvrzuje. Boj o finálovou trojku...
Perníčky milovala od dětství, dnes ji živí. Vyzkoušejte její recept i rady
Není perníček jako perníček. Když se pokocháte pohledem na ty od Alžběty Knappov, budete si možná...
Brno Pohlreicha nepřestává překvapovat. Dostal ho pstruh s kysaným zelím
V další epizodě pořadu Jak to bylo, šéfe? se kuchař Zdeněk Pohlreich vypravil do Brna. Jelikož se...
Mistrovská práce s čokoládou vygenerovala finálovou pětku Masterchefa
Zreplikovat dezert v podobě plněné skořápky kokosového ořechu z dílny zakladatelky cukrářské...