Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Vaření

SOUTĚŽ: Ze dna starého darlingu vyrobil gril s kamenem i roštem

1.7.2015  0:00
„A my zrovna minulý týden zavezli starý darling do sběrny,“ zalitoval kolega, když na nás z e-mailu vykoukly fotografie podomácku vyrobeného grilu, jaký z vysloužilé tlakové nádoby na vodu...  celý článek

VIDEO: Nůž nepatří do myčky! Jinak už ho nenabrousíte, radí šéfkuchař

30.6.2015  0:00
Než se vrhnete na grilování, bez ostrého nože se neobejdete, ať chystáte pořádnou flákotu, nebo chcete jen správně naříznout klobásky či nakrájet zeleninu.   celý článek

Na fetě a chlebu v marinádě z pesta s rajčaty si mlaskal i Pohlreich

20.6.2015  0:00
Vezměte to nejlepší, co dala příroda. Udělejte z toho špíz a nemůžete se splést. Vaši hosté se jen oblíznou. Zdeněk Pohlreich v dalším díle své show Rozpal to, šéfe! dokazuje, že grilování není...  celý článek

Devatero kvítí v kuchyni. Knedlíky s kontryhelem, králík na řebříčku

17.6.2015  0:06
Kytkožroutka, která vás provede rozkvetlou loukou a dá vám ochutnat rostliny, které byste do té doby maximálně utrhli tak do vázy. To je Jana Vlková, pro kterou jsou čisté přírodní porosty...  celý článek

Burger se směsí hub a mladým česnekem. To je velké porno, září Pohlreich

14.6.2015  0:00
Hamburger trochu jinak – s mladým jarním česnekem a houbami. To je jeden z receptů, se kterým přijde v neděli v podvečer Zdeněk Pohlreich do svého pořadu Rozpal to šéfe!   celý článek

Voňavý, lahodný, italský a jahodový. Recept na dort, kterému neodoláte

9.6.2015  0:00
Voňavé české jahody nic nenahradí, tak si je musíme užít, když už konečně přišla jejich sezona. Připravit z nich můžete třeba dort od italských mistrů cukrářů. Recept je vyzkoušený a opravdu za...  celý článek

Jak poznat, že je ryba upečená. Zatahejte ji za kost, radí Pohlreich

30.5.2015  0:00
Ryba je nejlepší pečená vcelku a vyváží to i tu drobnou potíž, že ji na talíři musíte vykostit. V dalším dílu Rozpal to, šéfe! Zdeněk Pohlreich ukáže, jak si poradit s rybou na grilu.  celý článek

Schwarzwaldská s třešněmi a alkoholem je královnou mezi roládami

28.5.2015  0:00
Čokoládový piškot svlažený třešňovicí a doplněný hojností šlehačky, čokolády a kompotovaných višní či třešní, ideálně naložených v alkoholu, je osvědčená kombinace chutí spojená se...  celý článek

Pohlreichova nízkorozpočtová grilovačka s masitými kuřecími křidélky

24.5.2015  0:00
Pokud se vám podaří koupit opravdu dobře vypadající kuřecí křídla, pěkně kulaťoučká a plná masa, neváhejte. Když je naložíte do správně ochucené marinády, hodíte na gril a naservírujete se...  celý článek

Tři nej tipy pro grilování ryb. Nesmí smrdět rybinou, ale vodou a mořem

21.5.2015  0:00
Tři ze čtyř Čechů neodmítnou grilovanou pochoutku. A od karbanátků a krkovičky jsme si už našli cestu i k rybě. Jen si s ní ještě všichni neumíme poradit. Paradoxně se snáz sežene ryba mořská...  celý článek

Upečte si slaný koláč s bylinkami. Nejlepší je s medvědím česnekem

19.5.2015  0:00
Nejen slaný či sladký koláč, ale i polévka, špenát nebo náplň do palačinek mohou být ideálním prostředkem pro využití sezonních bylinek. Ještě stihnete vyzkoušet recepty našich čtenářek s...  celý článek

Pohlreich předvede minimalismus v praxi. Tortilla Margherita na grilu

16.5.2015  0:00
Pizza Margherita je ta nejednodušší ze všech druhů pizz. A když pizzatěsto nahradíte tortillovou plackou, vznikne vám pochoutka, kterou na grilu pohostíte celou společnost a prakticky bez...  celý článek

VIDEO: Chlap se nemusí cpát masem, to je předsudek, říká Pohlreich

9.5.2015  0:15
„U nás doma vedou žebra, pěkně naložený a hodně dlouho a pomalu pečený. Pak v podstatě jakýkoliv rychlý burger a steak,“ prozrazuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který natočil dalších sedm dílů...  celý článek

Dvacet tipů, jak využít v domácnosti jedlou sodu. V kuchyni i koupelně

7.5.2015  0:07
Jedlá soda je cenově dostupná a přitom natolik všestranná, že je věčná škoda, pokud ji v domácnosti dostatečně nevyužíváte. Za pár korun můžete mít účinného pomocníka v kuchyni i koupelně....  celý článek

Izraelci vyvinuli replikátor jídla jako ze Star Treku. Jídlo „uvaří“ za 30 vteřin

7.5.2015  0:00
Izraelští podnikatelé vyvinuli vařič jako ze Star Treku. Princip je jednoduchý. Mašinka Genie podle přednastavených receptur namíchá směs z dehydrovaných přírodních ingrediencí a připraví z nich...  celý článek

Vyrostl na kávové plantáži, teď vymyslel první domácí pražírnu kávy

5.5.2015  0:00
Andrew Stordy vyřešil letitý problém, jak to udělat, aby kávová zrna nestárla. Prostě tak, že si kávu upražíte doma a vždy jen takové množství, které právě potřebujete.  celý článek

Menu v pařížské restauraci je levnější než tuňák na pražském letišti

3.5.2015  0:00
Zdeněk Pohlreich si do Paříže jezdí zkalibrovat chutě. A užít si atmosféru pařížských restaurací. „Protože mi v Praze na letišti bylo líto peněz, raději jsem si to nechal až do Paříže,“ zahájí...  celý článek

VIDEO: Jedině se šípkovou. Takhle ji připravuje Zdeněk Pohlreich

26.4.2015  0:00
Když kanec, tak se šípkovou omáčkou. To je klasika všech zvěřinových hodů. Je však pravda, že co hospoda nebo domácnost, to mírně odlišná varianta. Pojďme se podívat, jak si s perlou české...  celý článek

Mexická kuchyně? Nic nestravitelně exotického. Zkuste plněné taštičky

23.4.2015  0:00
Když se řekne empanadas, představíte si něco složitého, exotického, co se v našich zeměpisných šířkách v podstatě nedá připravit. V praxi však zjistíte, že jsou to obyčejné plněné taštičky....  celý článek

Stačí pórek, máslo, cibule, ementál. Pohlreichova sýrová polévka bez cucků

19.4.2015  0:04
„Když se rozhodnete vařit cokoliv se sýrem, kupte si ten nejlepší, co si můžete dovolit. Zatraceně se to vyplatí,“ radí Zdeněk Pohlreich v pořadu Vařte jako šéf v neděli na Primě.   celý článek

Nekupujte zbytečně salát či nať petržele, nahradí je bylinky z přírody

16.4.2015  0:14
Kerblík, bršlice i kozlíček jsou běžné bylinky, které zaručeně znáte, ale pravděpodobně by vás nenapadlo s nimi začít čarovat v kuchyni. Což je škoda, protože ty první dvě jsou příbuzné petrželi...  celý článek

Restaurace nemají důvod vařit kvalitněji. Češi platí, i když jim nechutná

14.4.2015  5:22
Je několik signálů, jak poznat restauraci, do které jste vkročili omylem. (Ne)čistota ubrusů, zápach omastku, ochucovadla na stolech, náměsíčná obsluha. Co když už je ale jídlo na stole a...  celý článek

Kdo miluje čokoládu, vyzkouší Pohlreichův čokoládový bezlepkový koláč

12.4.2015  0:04
Kdo má rád dobrou čokoládu, ten ocení Pohlreichovu nedělní čokoládovou „smršť“ v dalším premiérovém dílu pořadu Vařte jako šéf v nedělní podvečer na Primě.  celý článek

Vařte jednoduše, i když je to těžší, radí Ital s michelinskou hvězdou

10.4.2015  0:00
V Praze se vyzná. Sedm let totiž pracoval v restauraci pražského hotelu Four Seasons, kde pro hosty vařil skutečně autentickou „Itálii“. Poté se přesunul do hotelu stejné sítě ve Florencii jako...  celý článek

VIDEO: Nasbírejte si jarní bylinky, které vám v kuchyni nahradí česnek

9.4.2015  0:00
Hodí se všude tam, kam byste při přípravě jídla použili běžný kuchyňský česnek. Navíc je čerstvý, plný síly a nezaměnitelné aromatické vůně, která vás dostane do kolen. A jakmile ho vyzkoušíte...  celý článek

Na Expu v Miláně se bude podávat zvěřina, ale také smažák a utopenci

8.4.2015  20:00
Restaurace na Expu vždycky nabízí kus naší domoviny. Zatímco v minulých letech se menu soustřeďovalo na obecně českou kuchyni, letos se ještě více specializuje. Bude vařit zvěřinu.  celý článek

Nepropadejte sentimentu, řekne Pohlreich a upeče kůzlečí roládu

5.4.2015  0:00
Aktuální díl pořadu Teď vaří Šéf! je věnovaný velikonočním receptům. Zdeněk Pohlreich uvaří drůbkovou polévku z husích surovin a upeče klasickou velikonoční husu, jehněčí hřbet s bylinkovou...  celý článek

Vzala maso ze země a přidala mi ho do balíčku, píše šokovaná čtenářka

31.3.2015  0:00
Řeznice krájela plátky krkovičky a jeden jí spadl na zem. Klidně ho sebrala a beze slova přidala k ostatním. „Bohužel jsem byla u pultu sama, takže to nikdo jiný neviděl. Nemám žádný důkaz ani...  celý článek

Pohlreich vaří krůtu a ukazuje, jak snadné je udělat játrové knedlíčky

29.3.2015  0:00
Krůtí maso je zdravé, obsahuje málo tuku a pro generaci krmenou kuřaty je vítanou změnou, která nejde ani tak do peněženky a přináší jiné chutě i strukturu masa. V pořadu Teď vaří šéf! Zdeněk...  celý článek

Recept na nepečený dort s želé z kiwi. Vitaminová bomba na jarní únavu

27.3.2015  0:00
Jednoduchý dort, který vypadá jako Rákosníčkův brčálník, zvládnete připravit levou zadní. A ještě spolu s ním dostanete do sebe i do dětí čerstvé a přírodní vitamíny. Kdo by odolal.   celý článek

Připravte si pomerančový likér, originální dámskou „živou vodu“

26.3.2015  0:00
I když je tu už jaro, večery jsou ještě stále chladné. Ideální čas vychutnat si něco trochu ostřejšího. Zkuste si vyrobit domácí pomerančový likér. Příprava je překvapivě jednoduchá. Vyjde z...  celý článek

Odpad z krevet je poklad. Pohlreich prozradil recept na skvělý vývar

22.3.2015  0:00
Zapomeňte na „slunce, seno, jahody přístup“, mořské plody si zamilujete, říká Pohlreich o kalamárech, krevetách, slávkách nebo italských mušlích vongole. Na vaření jsou mořské plody to...  celý článek

Italové odborníci na kávu? To je jen jejich zbožné přání, tvrdí barista

20.3.2015  0:00
Barista Michal Křižka rád bourá některé z mýtů, které se v nás zahnízdily. Například že káva má být hořká, že nejlíp kávě rozumí Italové nebo že z domácího kávovaru na přípravu espressa za 15–20...  celý článek

Rýži dejte spát na dvě hodiny do pelíšku a máte hotovo, radí Pohlreich

15.3.2015  0:00
Rýžový pilaf není v podstatě nic jiného než ochucená rýže, přesto to může být jídlo chutnající božsky. Záleží jen na vás, jakým kořením, zeleninou, bylinkami či masem ho vylepšíte. A uvařit se...  celý článek

Česko má nového Biba, restauraci, kde se výborně najíte za dobrou cenu

13.3.2015  12:05
Nálepkou z produkce michelinského průvodce se nově může pochlubit restaurace Na Kopci v Praze. Restaurace, o níž se mezi pražskou kuchařskou elitou šušká, že už by si to opravdu zasloužila.  celý článek

UKÁZKA: Udělejte si tu nejhustší cibulačku, zapečte ji jako na Sardinii

12.3.2015  0:00
Vepřové ragú, bramborový chléb, zaječí paštika nebo poctivá slepičí polévka. Recepty, které byste si s italskou kuchyní sotva spojili, najdete v knize Kuchařka z ostrova Sardinie. Místní...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.