Vaření
Lidé s handicapem vyrábí čerstvé těstoviny. Přečkali i období covidu
Pasta Fidli je projekt, který se pokouší dokázat, že je možné skloubit komerční podnikání s...
V Česku chybí pět tisíc řezníků. Firmy je lákají na praxi při škole
Česká republika postrádá až pět tisíc řezníků. Zájem o obor řezník-uzenář dlouhodobě klesá a...
Nejhorší je, že se svým starým hláškám sám směju, říká Pohlreich
Zdeněk Pohlreich v novém pořadu Jak to bylo, šéfe? vzpomíná na stará natáčení, ale zároveň míří do...
Všichni jí jdou po krku. Raději využijte toho, co pampeliška dokáže
Mnozí lidé pampelišku považují za plevel, je jí všude plno, roste odvážně na každé louce, zahrádce,...
Naučte se připravovat chřest, užijte si jeho sezonu. Pomáhá zhubnout i spát
Chřestová sezona začíná a nám se dělají boule za ušima už při pouhém pomyšlení na nějakou tu...
Místo masa jezme hmyz, snížíme tak spotřebu na pětinu, spočítali vědci
Podle nové studie by výměna živočišných produktů za potraviny budoucnosti, jako jsou hmyzí...
Málo vykynuté těsto, špatná omáčka, kritizovala porota v Peče celá země
Už sedmý díl soutěže Peče celá země, kterou vysílá každou sobotu večer Česká televize, přinesl...
Karlovarský knedlík zvládne i začátečník. Navíc je rychlý, nemusí kynout
Karlovarský knedlík je senzační a jednoduchá příloha. Nemusíte se trápit s kynutím a výsledkem....
VIDEO: Spojili pivo, sádlo, zelí a škvarky. „Dietní“ verze Peče celá země
V šestém dílu pořadu Peče celá země se peklo výživně. Základní výzvou bylo upéct jednohubky jako...
OBRAZEM: Jsou jako živá, ale z talíře neutečou a sníst se dají bez obav
Aby povzbudila chuť svých dvou dětí k jídlu, začala Belgičanka Jolanda Stokkermansová před několika...
Upečte si s Pepou Maršálkem velikonoční slaný koláč s křížovou symbolikou
Velikonoce jsou primárně křesťanské svátky, proto bude na sváteční stůl patřit i tento koláč s...
Kimči je receptem na dlouhověkost. Jak ho připravíte krok za krokem
Kvašené zelí kimči (kimchi) je jedním ze zázraků, kterým je připisována zásluha o pověstnou...
Ukrajinské ženy v kempu vzaly osud do vlastních rukou. Uživí se samy
Kemp v Řevnicích nedaleko Prahy je modelovým příkladem, jak se postarat o uprchlíky před válkou na...
Kdo neplýtvá jídlem, může ročně ušetřit tisíce. Stačí znát pár fíglů
Plýtvání jídlem je globální problém. A přitom stačí tak málo. Naučit se zodpovědnějšímu přístupu a...
VIDEO: Pekařkou týdne se stala Lucie. Uchvátila dortovými lízátky
Seriál Ve druhém týdnu pořadu Peče celá země soutěžící museli splnit tři úkoly. Upéct dort tvarožník,...
VIDEO: Marinovat můžete nejen lososa, klidně zkuste i levnějšího pstruha
Šéfkuchař Patrik Bečvář ukazuje, jak si poradit se pstruhem a jeho suchým marinováním metodou...
VIDEO: Začala soutěž Peče celá země. První díl ovládla bublanina a rakvičky
Po dvou letech se na obrazovce České televize objevila druhá řada nebývale úspěšné soutěže Peče...
Když se naučíte králíka naporcovat, ušetříte a získáte víc možností k úpravě
Králíka nemusíte péct jen vcelku. Pokud se ho naučíte správně naporcovat, otevřou se vám kulinářské...
Chtěla jsem být mistr světa amoleta, říká nadějná kuchařka ze Strašnic
Kuchařka Bára Šimůnková si otevřela atypickou restauraci v místech, kde byste to nečekali. Žádné...
Červená řepa je léčitelka, která umí srovnat zdraví i psychiku
Patříte-li k těm, jimž červená řepa moc nejede, zkuste najít způsob úpravy, který vám zachutná....
Učni v Prostřeno byli šikovní, pár přešlapů bych tam však viděl, říká učitel
Skupina studentů kuchařských oborů se zúčastnila speciální série pořadu Prostřeno na stanici Prima....
V Katalánsku pálením oslavili jarní cibuli. Calcotada je obří grilovačka
Hugo Hromas je kočovný kuchař, který je známý svým osobitým stylem, humorem, a především přípravou...
Nanuk má sto let. Vymyslel ho dánský učitel a neuvěřitelně na něm zbohatl
Před 100 lety se v USA zrodila pochoutka ze zmrzliny a čokolády, již známe jako nanuk či eskymo....
VIDEO: Přehýbat a válet pořád dokola. Záludná příprava listového těsta
Listové těsto je nejen základem tradičního štrúdlu, ale připravíte z něj mnoho dalších sladkých i...
Bramborové rösti je úžasná křupavá příloha, zkuste je místo bramboráčků
Rösti jsou jednodušší bezlepkový bramborák. Ve Švýcarsku, kde jsou doma, se připravují různými...
VIDEO: Omeleta musí být nadýchaná jako obláček. Šéfkuchař ukáže, jak na to
Příprava francouzské omelety bývá často zkušebním pokrmem právě přijímaných kuchařů. Nesmí být...
Bazalka, petržel, pažitka. Čerstvé bylinky můžete mít doma po celý rok
Chybí vám čerstvé bylinkové přísady do kuchyně? Nebuďte smutní, mnohé z nich lze pěstovat v pohodlí...
Pět triků, aby s minimem námahy indukční deska zůstala navždy krásná
Indukční deska je skvělý pomocník. Je nejen rychlá, úsporná a přesná, ale i krásná. Je vlastně...
Naučte se ověřené tipy, jak dostat do domácích vývarů poctivou sílu
Polévka je grunt, to je známá věc. Kvalitní vývar je bohatým zdrojem kolagenu, bílkovin, vitaminů a...
Domácí tiramisu i s návodem, jak upéct cukrářské piškoty
Střední
60 min
Zdeněk Pohlreich využil v dalším dílu seriálu Šéfem za pár minut na Primě pomoci kolegy Daniela...
Nikdy bych do knedlíku nedal éčka, říká kuchař, který jich ovládá více než sto
Česko patří ke světovým knedlíkovým velmocem. A kuchař Petr Kosiner je jedním z jejich největších...
Vyzkoušejte devatero fíglů profíků, aby se jídlo na fotce tvářilo lákavě
„Já vím, že to tak na fotce nevypadá, ale fakt to bylo strašně dobrý!“ Tak takhle zoufale nikoho o...
Domácí zabijačka se mění. Už se sice nezabíjí, lidi však baví vlastní výroba
Doby, kdy si každý na vesnici v chlívku vykrmoval prase, jsou pryč. Ubylo tak klasických domácích...
Nezapomínáte na zelí? Už od pravěku umí levně nakopnout naši imunitu
Ten, kdo jídá zelíčko, udrží si zdravíčko! Což moc dobře věděli i námořníci, kteří si brali na...
Fenykl, to je svěží zdravá chuť v zimní kuchyni. Receptů máme spoustu
Pro mnohé z nás tak trochu neznámý, ale úžasný fenykl patří mezi zeleninu, která se dá zužitkovat a...
Nová superpotravina? Hroznové víno sníží cholesterol už za čtyři týdny
Zdravější střeva, imunita i srdce, nižší cholesterol a menší riziko infarktu. S tím vším by nám...