Vaření

Lidé s handicapem vyrábí čerstvé těstoviny. Přečkali i období covidu

13. května 2022

Pasta Fidli je projekt, který se pokouší dokázat, že je možné skloubit komerční podnikání s...

V Česku chybí pět tisíc řezníků. Firmy je lákají na praxi při škole

11. května 2022

Česká republika postrádá až pět tisíc řezníků. Zájem o obor řezník-uzenář dlouhodobě klesá a...

Nejhorší je, že se svým starým hláškám sám směju, říká Pohlreich

10. května 2022

Zdeněk Pohlreich v novém pořadu Jak to bylo, šéfe? vzpomíná na stará natáčení, ale zároveň míří do...

Všichni jí jdou po krku. Raději využijte toho, co pampeliška dokáže

9. května 2022  11:22

Mnozí lidé pampelišku považují za plevel, je jí všude plno, roste odvážně na každé louce, zahrádce,...

Naučte se připravovat chřest, užijte si jeho sezonu. Pomáhá zhubnout i spát

6. května 2022

Chřestová sezona začíná a nám se dělají boule za ušima už při pouhém pomyšlení na nějakou tu...

Místo masa jezme hmyz, snížíme tak spotřebu na pětinu, spočítali vědci

4. května 2022

Podle nové studie by výměna živočišných produktů za potraviny budoucnosti, jako jsou hmyzí...

Málo vykynuté těsto, špatná omáčka, kritizovala porota v Peče celá země

24. dubna 2022

Už sedmý díl soutěže Peče celá země, kterou vysílá každou sobotu večer Česká televize, přinesl...

Karlovarský knedlík zvládne i začátečník. Navíc je rychlý, nemusí kynout

22. dubna 2022

Karlovarský knedlík je senzační a jednoduchá příloha. Nemusíte se trápit s kynutím a výsledkem....

VIDEO: Spojili pivo, sádlo, zelí a škvarky. „Dietní“ verze Peče celá země

17. dubna 2022

V šestém dílu pořadu Peče celá země se peklo výživně. Základní výzvou bylo upéct jednohubky jako...

OBRAZEM: Jsou jako živá, ale z talíře neutečou a sníst se dají bez obav

15. dubna 2022

Aby povzbudila chuť svých dvou dětí k jídlu, začala Belgičanka Jolanda Stokkermansová před několika...

Upečte si s Pepou Maršálkem velikonoční slaný koláč s křížovou symbolikou

7. dubna 2022

Velikonoce jsou primárně křesťanské svátky, proto bude na sváteční stůl patřit i tento koláč s...

Kimči je receptem na dlouhověkost. Jak ho připravíte krok za krokem

24. března 2022

Kvašené zelí kimči (kimchi) je jedním ze zázraků, kterým je připisována zásluha o pověstnou...

Ukrajinské ženy v kempu vzaly osud do vlastních rukou. Uživí se samy

22. března 2022

Kemp v Řevnicích nedaleko Prahy je modelovým příkladem, jak se postarat o uprchlíky před válkou na...

Kdo neplýtvá jídlem, může ročně ušetřit tisíce. Stačí znát pár fíglů

22. března 2022

Plýtvání jídlem je globální problém. A přitom stačí tak málo. Naučit se zodpovědnějšímu přístupu a...

VIDEO: Pekařkou týdne se stala Lucie. Uchvátila dortovými lízátky

20. března 2022

Seriál Ve druhém týdnu pořadu Peče celá země soutěžící museli splnit tři úkoly. Upéct dort tvarožník,...

VIDEO: Marinovat můžete nejen lososa, klidně zkuste i levnějšího pstruha

17. března 2022

Šéfkuchař Patrik Bečvář ukazuje, jak si poradit se pstruhem a jeho suchým marinováním metodou...

VIDEO: Začala soutěž Peče celá země. První díl ovládla bublanina a rakvičky

13. března 2022

Po dvou letech se na obrazovce České televize objevila druhá řada nebývale úspěšné soutěže Peče...

Když se naučíte králíka naporcovat, ušetříte a získáte víc možností k úpravě

11. března 2022

Králíka nemusíte péct jen vcelku. Pokud se ho naučíte správně naporcovat, otevřou se vám kulinářské...

Chtěla jsem být mistr světa amoleta, říká nadějná kuchařka ze Strašnic

9. března 2022

Kuchařka Bára Šimůnková si otevřela atypickou restauraci v místech, kde byste to nečekali. Žádné...

Červená řepa je léčitelka, která umí srovnat zdraví i psychiku

3. března 2022

Patříte-li k těm, jimž červená řepa moc nejede, zkuste najít způsob úpravy, který vám zachutná....

Učni v Prostřeno byli šikovní, pár přešlapů bych tam však viděl, říká učitel

3. března 2022

Skupina studentů kuchařských oborů se zúčastnila speciální série pořadu Prostřeno na stanici Prima....

V Katalánsku pálením oslavili jarní cibuli. Calcotada je obří grilovačka

2. března 2022

Hugo Hromas je kočovný kuchař, který je známý svým osobitým stylem, humorem, a především přípravou...

Nanuk má sto let. Vymyslel ho dánský učitel a neuvěřitelně na něm zbohatl

28. února 2022

Před 100 lety se v USA zrodila pochoutka ze zmrzliny a čokolády, již známe jako nanuk či eskymo....

VIDEO: Přehýbat a válet pořád dokola. Záludná příprava listového těsta

25. února 2022

Listové těsto je nejen základem tradičního štrúdlu, ale připravíte z něj mnoho dalších sladkých i...

Bramborové rösti je úžasná křupavá příloha, zkuste je místo bramboráčků

18. února 2022

Rösti jsou jednodušší bezlepkový bramborák. Ve Švýcarsku, kde jsou doma, se připravují různými...

VIDEO: Omeleta musí být nadýchaná jako obláček. Šéfkuchař ukáže, jak na to

11. února 2022

Příprava francouzské omelety bývá často zkušebním pokrmem právě přijímaných kuchařů. Nesmí být...

Bazalka, petržel, pažitka. Čerstvé bylinky můžete mít doma po celý rok

9. února 2022

Chybí vám čerstvé bylinkové přísady do kuchyně? Nebuďte smutní, mnohé z nich lze pěstovat v pohodlí...

Pět triků, aby s minimem námahy indukční deska zůstala navždy krásná

4. února 2022

Indukční deska je skvělý pomocník. Je nejen rychlá, úsporná a přesná, ale i krásná. Je vlastně...

Naučte se ověřené tipy, jak dostat do domácích vývarů poctivou sílu

4. února 2022

Polévka je grunt, to je známá věc. Kvalitní vývar je bohatým zdrojem kolagenu, bílkovin, vitaminů a...

Domácí tiramisu i s návodem, jak upéct cukrářské piškoty

Domácí tiramisu podle Daniela Combiho v pořadu Šéfem za pár minut
Recept

Střední

60 min

Zdeněk Pohlreich využil v dalším dílu seriálu Šéfem za pár minut na Primě pomoci kolegy Daniela...

Nikdy bych do knedlíku nedal éčka, říká kuchař, který jich ovládá více než sto

31. ledna 2022

Česko patří ke světovým knedlíkovým velmocem. A kuchař Petr Kosiner je jedním z jejich největších...

Vyzkoušejte devatero fíglů profíků, aby se jídlo na fotce tvářilo lákavě

28. ledna 2022

„Já vím, že to tak na fotce nevypadá, ale fakt to bylo strašně dobrý!“ Tak takhle zoufale nikoho o...

Domácí zabijačka se mění. Už se sice nezabíjí, lidi však baví vlastní výroba

27. ledna 2022

Doby, kdy si každý na vesnici v chlívku vykrmoval prase, jsou pryč. Ubylo tak klasických domácích...

Nezapomínáte na zelí? Už od pravěku umí levně nakopnout naši imunitu

26. ledna 2022

Ten, kdo jídá zelíčko, udrží si zdravíčko! Což moc dobře věděli i námořníci, kteří si brali na...

Fenykl, to je svěží zdravá chuť v zimní kuchyni. Receptů máme spoustu

16. ledna 2022

Pro mnohé z nás tak trochu neznámý, ale úžasný fenykl patří mezi zeleninu, která se dá zužitkovat a...

Nová superpotravina? Hroznové víno sníží cholesterol už za čtyři týdny

14. ledna 2022

Zdravější střeva, imunita i srdce, nižší cholesterol a menší riziko infarktu. S tím vším by nám...

Krmítko v americkém Ohiu