Velikonoce - tvorba a recepty
KVÍZ: Co víte o půstu před Velikonocemi? Naši předci maso uměli nahradit
Půst je hodně skloňovaná veličina – dáváte si přerušovaný s časovými okny pro jídlo, či raději...
Vejce v kuchyni. Jak to s nimi skoulet, aby žádné nepřišlo nazmar
Zpracujte letošní vaječnou úrodu nejen chutně, ale i originálně. Máme pro vás pár nápadů, receptů i...
Velký velikonoční kvíz odhalí, co víte o jarních zvycích a tradicích
Svátky jara vnímají intenzivně hlavně věřící, pro ostatní se nesou spíš ve znamení barev, vaječných...
Magické velikonoční polévky našich předků: zelená, ušelo, šmigrustovka
O polévkách se říká, že jsou grunt. Nejinak tomu bylo i o Velikonocích, kdy toto „startovací jídlo“...
VIDEO: Koko dělá velikonoční nádivku jako muffiny. Tradice trochu jinak
Moderátorka a foodblogerka Koko má nový pořad na televizi Prima Koko ve varu. A jelikož se blíží...
OBRAZEM: Staroměstské náměstí zaplnily stánky, nabízejí i zelené pivo
Největší velikonoční trhy, které začaly tento víkend na Staroměstském náměstí i na dalších místech...
V Praze začaly velikonoční trhy. S luskounem Šiškou zahájila ZOO 92. sezónu
V sobotu začaly velikonoční trhy v Praze na svých klasických místech – Staroměstském, Václavském...
I zdánlivě obyčejné vajíčko je superpotravina. Buduje svaly lépe než maso
Patří k jedněm z nejzdravějších a zároveň nejvýživnějších potravin na světě. Jsou bohatá na...
Nejkrásnější barvy na vajíčka máte ve spíži, vyzkoušejte i barvení rýží
Vajíčka jsou neměnné symboly jara, plodnosti a znovuzrození. Nad zdobením těch velikonočních...
Beránek je symbolem Velikonoc. Tipy na tradiční i neobvyklé recepty
Podle dávné tradice se sice o svátcích jara připravoval jako hlavní chod skutečný pečený...
OBRAZEM: Jsou jako živá, ale z talíře neutečou a sníst se dají bez obav
Aby povzbudila chuť svých dvou dětí k jídlu, začala Belgičanka Jolanda Stokkermansová před několika...
Nepodceňujte velikonoční rituály a magii, přinášejí radost a energii
Svátky starší než samotné křesťanství v sobě ukrývají jakési nadpřirozeno. Zkuste ho využít ve svůj...
Kopřivu prostě mějte rádi. Rady a tipy pro kuchyň, koupelnu i zahradu
Výhody kopřiv znali již staří Římané, proto neváhejte a využijte všechny benefity, které tyto...
VIDEO: Nejjednodušší velikonoční pomlázku upletete z osmi prutů. Jak na to
Uplést pomlázku je v podstatě jednoduché. Problém je v tom, že to děláme jenom jednou ročně, takže...
Beránek, pučálka, nádivka. Kde se vzaly tradiční velikonoční pokrmy
Velikonoce vycházejí z pohanské tradice vítání jara, křesťanství je však přetvořilo v...
Upečte si s Pepou Maršálkem velikonoční slaný koláč s křížovou symbolikou
Velikonoce jsou primárně křesťanské svátky, proto bude na sváteční stůl patřit i tento koláč s...
VIDEO: Živý hyacint lze zabalit do skla, vosku i do mechu jako kokedamu
Křehká krása voňavého hyacintu neodmyslitelně patří k jaru a floristé se předhánějí, jak ho efektně...
Krokusy ohlašují jaro, využijte je k velikonoční dekoraci okna či terasy
Jedna z nejoblíbenějších cibulovin začíná kvést, hned jak se trochu oteplí. Krokusy hýří barvami a...
Dopřejte si pravé koblihy s voňavými povidly podle Pepy Maršálka
Tradice připravovat masopustní české koblihy sahá až do třináctého století. Koblihy se plnily...
Masopust není jen o obžerství. Jeden z divů Česka má na seznamu UNESCO
Bláznivý dny, vostatky, voračky, končiny, fašank... Snad každý kout naší země má pro poslední dny...
Mladé kopřivy na jaře pomohou s alergií, ekzémem, artritidou i únavou
Pálí, když se jí dotknete, ale léčí, pokud využijete všechny její benefity. Při sběru kopřiv...
Přípravy na Velikonoce vrcholí. Pořád je čas zdobit a plést pomlázky
Sice jde už o druhé Velikonoce v lockdownu, radost z jejich oslavy vám ale nikdo vzít nemůže....
Excelentní nádivka, jehněčí ragú i roláda. Tak vaří na Velikonoce šéfkuchaři
Věhlasní šéfkuchaři ani na Velikonoce nelení a pro svá výdajová okénka připravují různé speciality....
K cukrařině zběhla z vysoké školy, dnes určuje trendy v severních Čechách
Dominika Tesařová je jednou z nejvýraznějších cukrářek ze severních Čech. A přitom se do oboru...
Tvořte velikonoční dekorace, pleťte pomlázky. A nabídněte inspiraci
Svátky jara jsou za dveřmi a nic nebrání tomu, abyste si je v rodině pěkně užili, možná víc než kdy...
Rychlá lízátka, mazance i sýroví zajíčci. Co jste pekli na Velikonoce
Vyzvali jsme vás, abyste posílali výsledky velikonočního pečení. Sešlo se hodně obrázků i s...
KVÍZ: Víte, co jedí na Velikonoce v Itálii, Mexiku nebo ve Francii?
Velikonoce jsou na celém světě nejen nejvýznačnější křesťanskou událostí roku, ale také kulinárním...
Jednoduché velikonoční recepty, s nimiž využijete i bylinky z přírody
Velikonoce na talíři, to mají být opravdové jarní hody. Jenže bez přátel a širší rodiny? Co se dá...
Punčochář, Svoreň, David. Velikonoční inspirace od špičkových kuchařů
Premium Jan Punčochář, Petr Svoreň i Radek David patří mezi výrazné postavy české gastronomie. Podívejte...
KVÍZ: Jak se vyznáte ve velikonočních tradicích
Velikonoční svátky výrazně provázejí tradice. Mnohé z nich se ale udržují pouze lokálně a některé...
Mazanec, beránek a jidáše. Ukažte, co jste upekli na Velikonoce
Velikonoce jsou typické několika tradičními pokrmy, jako jsou mazanec, beránek, pletýnky, ale i...
Velikonoční výzdobu zvládnete sami. Vemte roušku a vyrazte do zahradnictví
Premium Letos budou Velikonoce bez koledy a setkávání s širší rodinou i přáteli. Zato by mohly být...
VIDEO: Natrénujte si velikonoční sekanou v křehkém těstě plněnou vejci
Přestože si na Velikonoce ještě více než dva měsíce počkáme, mnozí už ladí sváteční jídelníček....
Užijte si plevel na talíři, do kuchyně patří pampelišky, pelyněk i kopřivy
Autorka následujících jarních receptů je opravdovou kytkožroutkou, která pro chuťové vyladění svých...
Vajíčko ze sirek i obří pomlázka. Muzeum rekordů láká na velikonoční rarity
K Velikonocům se váže spousta příběhů, které lákají k tvorbě exemplářů, jež se vymykajícím běžné...
Mladé skopové je pro Velikonoce typickým pokrmem. Jen vědět, jak na něj
Mladé maso se považuje za jeden ze symbolů jarních svátků. Mnozí se nad ním ošklibují, je to však...