Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


OBRAZEM: Výlov Počernického rybníka přilákal davy zvědavců

aktualizováno 
Z Počernického rybníka vylovit a převézt do Hostivařské přehrady nebo Kyjského rybníka. Takto si pražští rybáři zajistili sportovní zážitky pro příští sezonu.

Na břehu vypuštěného Počernického rybníka se sešla skupina mužů oblečená do rybářského oblečení. Pod silnými kabáty holiny vysoké až k pasu, takzvané broďáky. Z náklaďáku začínají vykládat kádě, pramice a sítě.

Slunce teprve matně začíná vykukovat přes stromy na březích rybníka, teplota se pohybuje těsně nad nulou, dohlednost je neveliká, nad odhaleným dnem rybníka se povalují chomáče ranní mlhy.

"Většinou jsou to nadšenci z pražských rybářských organizací, jenom několik z nás je tu jako profesionální rybáři," říká Zdeněk Mužík, jednatel organizace Rybáři Praha, Územního svazu města Prahy. Podle něj už jde o sehranou partu, která si pražské výlovy bere na starost.

Není to první letošní výlov. "Začali jsme už na konci září rybníkem Pytlíkem a sezona nám bude trvat odhadem do poloviny listopadu," vysvětluje.

Počernický rybník je chovným rybníkem, každoročně na podzim takto vyloví 150–200 metráků ryb. Mimo běžných kaprů tu najdou i štiky, sumce, okouny, pamatují dokonce i úhoře. Drtivou většinu úlovku tvoří drobné rybky, na kapitální kousek tu prakticky nenarazíte.

Po výlovu ryby absolvují jen krátkou cestu. Neskončí na sádkách ke komerčním účelům. Většina se poveze do Hostivařské přehrady nebo Kyjského rybníka. Rozmnoží tam dosavadní stav zarybnění tak, aby se v další sezoně mohli místní rybáři potěšit úlovky po dnech strávených s prutem u vody.

Počernický výlov se tedy koná podle hesla Rybáři sobě.

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie

Autor:




Nejčtenější

Čokoládoví jedinci (pes vlevo) jsou nestandardní, přesto se však ve vrzích...
Tibetský teriér. Posvátný posel štěstí, který se jako teriér nechová

Tibetský teriér neboli „tibeťák“ je skvělým rodinným i sportovním společníkem. Jeho výrazným znakem je nádherná jemná srst, kterou zaujme na první pohled. V...  celý článek

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Další z rubriky

Reece Wepener se svým úlovkem
Měli prázdnou ledničku, tak vypluli rybařit. Chytili 70kilového kanice

Tři kamarádi se vypravili rybařit poblíž Perthu na západě Austrálie. Místo toho, aby si jen normálně doplnili lednici běžnými rybami, chytili na háček...  celý článek

S Jakubem na rybách
Jakub Vágner s bratry Konopáskovými učili, jak si poradit s plavanou

Plavaná patří k nejrozšířenějším metodám lovu ryb na prut. Slavní rybáři a šampioni bratři Konopáskové představili Jakubu Vágnerovi tuto rybolovnou techniku v...  celý článek

Vágner na sumce používá prut dlouhý kolem 2,5 metru.
Na sumce jsou nejdůležitější šňůry a obratlíky. Tajné finty rybáře Vágnera

V dalším díle pořadu S Jakubem na rybách se slavný rybář podělí o své nejmilejší metody při lovu sumců. Prozradí nejen, jaké pruty používá, ale provede i svými...  celý článek

DHL Express (Czech Republic) s.r.o.
VEDOUCÍ ODDĚLENÍ 4PL PROJEKTU

DHL Express (Czech Republic) s.r.o.
Plzeňský kraj
nabízený plat: 45 000 - 60 000 Kč

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.