Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Poškozený hřebenáč vyměňte včas a ušetřete tisíce na opravách podkroví

aktualizováno 
Po zimě je čas prohlédnout dům, zda na něm zima nezanechala následky. Zvláště při vestavěném podkroví může vést jakákoliv porucha střešního pláště ke zničení izolací za desetitisíce korun.

Pokud jste při kontrole střechy zjistili, že jeden z hřebenáčů na střeše je poškozený, případně zcela chybí, je potřeba jej co nejdříve vyměnit. Právě včasnou výměnou zabráníme vniknutí vody, sněhu a jiných nečistot do střešního pláště. | foto: HPI-CZ.eu

Může se hodit

Na rekonstrukci střechy poptejte firmy na AAAPOPTAVKA.CZ a ušetřete až 30 %.

Zdravý dům začíná perfektní střechou. Střešní krytina plní nejen funkci ochrannou, ale také hydroizolační. I proto je dobré pravidelně kontrolovat, zda nedošlo k jejímu poškození, například vlivem silného větru, velkého množství ležícího sněhu nebo i vinou neopatrného pohybu po ploše střechy.

Výměna krok za krokem

Tak lze objevit případné vady dříve, než voda pronikající do konstrukce napáchá větší škody. Jednou z nejčastějších oprav, které musí majitelé domů, chat a chalup čas od času řešit, je prasklý nebo chybějící hřebenáč.

Prodávají se příchytky hřebenáčů z barveného hliníku ve dvou typech – pro pálené a pro betonové krytiny a dále ve variantách podle jednotlivých výrobců. Vybírat lze také podle barev, jež odpovídají nejoblíbenějším barvám střešních krytin – hnědá, cihlově červená a černá. Ty je vhodné použít, pokud byla původní příchytka poškozená.

Pro jistotu je vhodné nový hřebenáč zhruba uprostřed připevnit. "Doporučuji využít takzvaný šroubovitý hřebík", říká technický poradce Tomáš Zadrobílek z firmy HPI-CZ a dodává: "Tento žárově pozinkovaný prvek, napůl hřebík a napůl šroub, se nejčastěji využívá pro připevnění koncového a rozdělovacího hřebenáče, ale výborně se uplatní i při upevňování doplněných hřebenáčů. Prodává se v cihlově červeném a hnědém provedení s již navlečenou těsnicí podložkou, která zabraňuje vniknutí vody do konstrukce střechy."

Autor:




Nejčtenější

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Lachtan stáhl holčičku pod vodu.
VIDEO: Lachtan strhl malou dívku do vody. Myslel, že je to pochoutka

Opět se potvrdilo, že s divokými zvířaty není radno si zahrávat. Poučení si ponese do života malá holčička, pro kterou se stalo zábavné krmení lachtana...  celý článek

V červené knize Mezinárodního svazu ochrany přírody jsou nártouni filipínští...
Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna

Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna filipínského, což se dosud nikde ve světě nepovedlo. Mládě se narodilo 1. května v chovné stanici na...  celý článek

Vizualizace budoucí podoby výsadby u hřbitovní zdi, tzv. babiččiny zahrádky.
Zahradu klidně budujte postupně, nejdůležitější je koncept

Tato zahrada skýtá útočiště vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Místo užívá komunita lidí, z nichž každý jeden může přispět k jeho budování. I když není...  celý článek

Další z rubriky

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Letní grilování iDNES.cz
SPECIÁL: Grilujte maso i zeleninu. Videorecepty a kuchařské triky

Ve zvláštní příloze věnované grilování najdete desítky chutných receptů na drůbež, ryby, pořádný steak i lehčí zeleninové pokrmy.  celý článek

Kuchař Jaroslav Sapík
Jím všechno, ale přepálený tuk mi páchne, říká šéfkuchař Jaroslav Sapík

Jí v podstatě všechno, hady i brouky, nesnědl by leda něco zkaženého. Ale vadí mu, když hned ve dveřích ucítí puch přepáleného omastku. „Okamžitě tak poznám,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.