Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Vypravil se na Pád, ráj sumcařů. Obří úlovek zdolával dvacet minut

aktualizováno 
Aleš Řezníček si splnil rybářský sen. Na řece Pád se mu povedlo ulovit 223centimetrového sumce.

Aleš Řezníček se svým úlovkem | foto: Aleš Řezíček

Do Itálie se vypravil společně s kamarády. Obecně se totiž ví, že Pád je pro sumcaře rájem a je zde daleko větší pravděpodobnost ulovit tak velkou trofejní rybu.

"Byli jsme tam v září. Místo nebylo právě ideální, byl tam kvůli odlivu dost silný proud," vypráví. "Po řece plavaly stromy a velké klády, takže to dost ztěžovalo rybolov," vysvětluje. Na sumce nastražili dvaceticentimetrového karasa umístěného na bójku pod hladinou a lovili si klidně ze břehu.

"Zabral přesně v deset večer. Jenže když jsme zjistili, že je to takové kusisko, zjistili jsme, že bez lodi se neobejdeme. A tahali jsme jako ďáblové. Jenže za těch dvacet minut, než jsme rybu zdolali, jsme s loďkou sjeli o pěkných pár set metrů níž po proudu," vzpomíná.

Aleš Řezíček se svým úlovkem.
Obří sumec ulovený na řece Pád

"Nechtěli jsme ho dlouho trápit, takže jsme ho přivázali na gumovém laně ke člunu a nechali odpočinout. Kdybychom po boji takovou rybu hned pustili, hrozilo by, že zahyne. Až ráno následovalo jen focení a měření, měl nakonec 223 centimetrů. Přesnou váhu proto nevím, ale předpokládám, že mohl mít kolem osmdesáti kilogramů. A mohlo by to odpovídat, protože moji kolegové jsou zkušení sumcaři, kteří mají za sebou podobné, anebo i větší úlovky a mají to takzvaně v oku," popisuje detaily rybář. Nakonec sumce vrátili do vody.

"Při tomto lovu jsem si znovu uvědomil, jak je důležitá spolupráce všech členů výpravy. Nebýt pomoci ostatních, nejsem si jistý, zda by se mi ho podařilo zdolat, ostatně lov velkého sumce bývá vždy týmová záležitost," dodává.

Autor:


Témata: Loď


Nejčtenější

Zdeněk Pohlreich
VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše...  celý článek

Interiér bistra, které omylem získalo na okamžik michelinskou hvězdu.
Michelinský průvodce dal hvězdu omylem a z bistra udělal celebritu

Je to událost, jaká se může stát jen jednou za deset let, řekl by doktor Chocholoušek a my ostatní, že se to může stát jen u nás. Ve Francii se však osudné...  celý článek

Chcete si třeba příští neděli udělat krásnou předjarní rodinnou snídani?...
Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na...  celý článek

Ruka nemusí dělat nic jiného, než přesouvat kelímek od kávovaru k zákazníkovi....
První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou...  celý článek

opylovací robot
Polím chybí včely k opylování. Vědci místo nich chtějí nasadit drony

Japonští vědci začali zkoušet miniaturní drony, které by mohly pomoci včelstvům opylovat louky a pole. Stroje by mohly brázdit pole a přenášet pyl z rostliny...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.