Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Jak vtipně využít dvou skříní na intimní budoárek skrytý za závěsem

aktualizováno 
V ložnici můžete mít celou skříňovou stěnu nebo vestavěnou skříň. Pokud však toužíte po variabilnější sestavě a možnostech průběžných změn interiéru, stačí sáhnout po kombinaci dílčích kusů nábytku. A třeba dvě skříně a jednoduchý závěs vám pomohou vytvořit intimní ohraničený prostor.

Dva v jednom, pokojíček mezi skříněmi | foto: www.ikea.cz

V takovém případě je samozřejmě potřeba zvolit hlubší variantu a vybrat skříně, jejichž hloubka se pohybuje někde mezi 60 až 70 centimetry. 

Jako budoár byl podle slovníku cizích slov především v době rokoka chápán elegantně zařízený dámský pokojík, určený k přijímání důvěrných přátel či k osobní úpravě a šlechtění. Vybudovaný v rámci jiného pokoje bude mít skromnější využití.

Šíře prostoru, který ohraničíte, pak už závisí jen na vašich představách a možnostech konkrétního pokoje, kde chcete podobný výklenek vytvořit. 

Vytvořený budoárek můžete vybavit malým stolkem s hloubkou okolo 40 centimetrů, aby se k němu dala pohodlně přisunout židle a nevyčnívala po zatažení závěsu mimo vymezený prostor.

Čelní stěnu lze opatřit výraznou tapetou či obrázky, nebo ji naopak účelově vybavit poličkami na kosmetiku, časopisy, knihy či třeba krabice s doplňky.

Stačí si vzít inspiraci z hotelů či starších činžovních domů, kde se maximálně
Dva v jednom, pokojíček mezi skříněmi

Stačí si vzít inspiraci z hotelů či starších činžovních domů, kde se využívají vestavěné skříně. A dveře skříně, ty lze, alespoň tam, kde je to vhodné, nahradit závěsem a vytvořit si tak pokojíček mezi skříněmi.

Vytvořené útočiště už pak velmi snadno schováte za jednoduchý závěs jako na snímku. Ať už ho koupíte hotový, zvládnete si ho ušít sami nebo si ho necháte ušít. Koneckonců, některé obchodní domy či hobbymarkety nabízející textilie vám ho na míru ušijí zdarma, pokud si látku vyberete právě u nich.  

Autor:




Nejčtenější

Takto se vyřízne nejlepší kus na steak.
VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak...  celý článek

Candáta s palačinkou ozdobte orestovaným kadeřávkem, koprem a výhonky a...
Vychutnejte si candáta s kapustou. K němu přidejte čabajkovou omáčku

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde přesvědčí i ty nezatvrzelejší odpírače kapusty, že může jít o výbornou pochoutku. Na Playtvak.cz připraví candáta...  celý článek

Ví, jak chutná, když se pustí termití voják do křížku s vaším palcem. Umí...
Hmyzí příběhy zblízka: kobylka pijící z louže nebo kopulující mouchy

Fotograf Jiří Anderle ví, jaké to je, když se pustí termití voják do křížku s vaším palcem. Umí ocenit i dříče čmeláka z Pošumaví s nákladem pylu či berušku...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.