Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Jak vtipně využít dvou skříní na intimní budoárek skrytý za závěsem

aktualizováno 
V ložnici můžete mít celou skříňovou stěnu nebo vestavěnou skříň. Pokud však toužíte po variabilnější sestavě a možnostech průběžných změn interiéru, stačí sáhnout po kombinaci dílčích kusů nábytku. A třeba dvě skříně a jednoduchý závěs vám pomohou vytvořit intimní ohraničený prostor.

Dva v jednom, pokojíček mezi skříněmi | foto: www.ikea.cz

V takovém případě je samozřejmě potřeba zvolit hlubší variantu a vybrat skříně, jejichž hloubka se pohybuje někde mezi 60 až 70 centimetry. 

Jako budoár byl podle slovníku cizích slov především v době rokoka chápán elegantně zařízený dámský pokojík, určený k přijímání důvěrných přátel či k osobní úpravě a šlechtění. Vybudovaný v rámci jiného pokoje bude mít skromnější využití.

Šíře prostoru, který ohraničíte, pak už závisí jen na vašich představách a možnostech konkrétního pokoje, kde chcete podobný výklenek vytvořit. 

Vytvořený budoárek můžete vybavit malým stolkem s hloubkou okolo 40 centimetrů, aby se k němu dala pohodlně přisunout židle a nevyčnívala po zatažení závěsu mimo vymezený prostor.

Čelní stěnu lze opatřit výraznou tapetou či obrázky, nebo ji naopak účelově vybavit poličkami na kosmetiku, časopisy, knihy či třeba krabice s doplňky.

Stačí si vzít inspiraci z hotelů či starších činžovních domů, kde se maximálně
Dva v jednom, pokojíček mezi skříněmi

Stačí si vzít inspiraci z hotelů či starších činžovních domů, kde se využívají vestavěné skříně. A dveře skříně, ty lze, alespoň tam, kde je to vhodné, nahradit závěsem a vytvořit si tak pokojíček mezi skříněmi.

Vytvořené útočiště už pak velmi snadno schováte za jednoduchý závěs jako na snímku. Ať už ho koupíte hotový, zvládnete si ho ušít sami nebo si ho necháte ušít. Koneckonců, některé obchodní domy či hobbymarkety nabízející textilie vám ho na míru ušijí zdarma, pokud si látku vyberete právě u nich.  

Autor:




Nejčtenější

Pstruh obecný potoční
Pstruh potoční je už dnes skoro ohrožená ryba, tvrdí rybář Jakub Vágner

Kvůli kormoránům i lidem je dnes pstruh žijící v potocích vzácností, říká Jakub Vágner v novém dílu pořadu S Jakubem na rybách. Probere techniky lovu pstruhů.  celý článek

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Malá akumulátorová pila je určena pro drobné práce kolem domu.
Bude na zahradách vládnout akutechnika? Její výsledky jsou stále lepší

Ještě před pár lety se zdálo, že akumulátorové zahradní stroje jsou jen drahou variantou pro několik nadšenců. Ale teď se ukazuje, že výkony se zvedají a...  celý článek

Housenka zavíječe zimostrázového
PORADNA: Mám skoro zničený buxus od zavíječe. Co proti tomu mohu dělat

Na začátku května jsem zjistila, že mi buxus na zahradě skoro sežral zavíječ zimostrázový. Myslím, že to tentokrát ještě přežil, ale bojím se, aby se to příští...  celý článek

Samice lemura mongoz se svým mládětem.
V ostravské zoo se narodilo vzácné mládě lemura mongoze, první v Česku

Příchod nové samice vzácného madagaskarského lemura loni na podzim znamenal pro chovatele v ostravské zoologické zahradě velkou naději na rozmnožení tohoto...  celý článek

Další z rubriky

Domácí hranolky mají svůj půvab právě tím, že jednotlivé kousky nejsou tak...
VIDEO: Domácí hranolky téměř bez práce. Bez dalších přídatných látek

Mražené hranolky z obchodu má skoro každý „pro jistotu“ v mrazáku. Jsou však situace, kdy nečekaně dojdou, anebo si prostě toužíte udělat své vlastní, abyste...  celý článek

Letní grilování iDNES.cz
SPECIÁL: Grilujte maso i zeleninu. Videorecepty a kuchařské triky

Ve zvláštní příloze věnované grilování najdete desítky chutných receptů na drůbež, ryby, pořádný steak i lehčí zeleninové pokrmy.  celý článek

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.