Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Jak vtipně využít dvou skříní na intimní budoárek skrytý za závěsem

aktualizováno 
V ložnici můžete mít celou skříňovou stěnu nebo vestavěnou skříň. Pokud však toužíte po variabilnější sestavě a možnostech průběžných změn interiéru, stačí sáhnout po kombinaci dílčích kusů nábytku. A třeba dvě skříně a jednoduchý závěs vám pomohou vytvořit intimní ohraničený prostor.

Dva v jednom, pokojíček mezi skříněmi | foto: www.ikea.cz

V takovém případě je samozřejmě potřeba zvolit hlubší variantu a vybrat skříně, jejichž hloubka se pohybuje někde mezi 60 až 70 centimetry. 

Jako budoár byl podle slovníku cizích slov především v době rokoka chápán elegantně zařízený dámský pokojík, určený k přijímání důvěrných přátel či k osobní úpravě a šlechtění. Vybudovaný v rámci jiného pokoje bude mít skromnější využití.

Šíře prostoru, který ohraničíte, pak už závisí jen na vašich představách a možnostech konkrétního pokoje, kde chcete podobný výklenek vytvořit. 

Vytvořený budoárek můžete vybavit malým stolkem s hloubkou okolo 40 centimetrů, aby se k němu dala pohodlně přisunout židle a nevyčnívala po zatažení závěsu mimo vymezený prostor.

Čelní stěnu lze opatřit výraznou tapetou či obrázky, nebo ji naopak účelově vybavit poličkami na kosmetiku, časopisy, knihy či třeba krabice s doplňky.

Stačí si vzít inspiraci z hotelů či starších činžovních domů, kde se maximálně
Dva v jednom, pokojíček mezi skříněmi

Stačí si vzít inspiraci z hotelů či starších činžovních domů, kde se využívají vestavěné skříně. A dveře skříně, ty lze, alespoň tam, kde je to vhodné, nahradit závěsem a vytvořit si tak pokojíček mezi skříněmi.

Vytvořené útočiště už pak velmi snadno schováte za jednoduchý závěs jako na snímku. Ať už ho koupíte hotový, zvládnete si ho ušít sami nebo si ho necháte ušít. Koneckonců, některé obchodní domy či hobbymarkety nabízející textilie vám ho na míru ušijí zdarma, pokud si látku vyberete právě u nich.  

Autor:




Nejčtenější

Nuru jako nadšený lezec s ukořistěnou větvičkou. (25.3.2017)
VIDEO: Pražské gorily si venku užívají první jarní trávy, mláďata řádí

Jakmile minulou sobotu gorily zaslechly, že se mimo obvyklý čas něco děje s hydraulikou a hýbou se dveře u východu do venkovního výběhu, hned se k němu...  celý článek

Módu minipsů podporuje i módní průmysl.
Za módní miniaturní psy se platí tisíce, přitom jsou to nemocná zvířata

Je to vlastně kšeftování s nemocnými zvířaty. Jenže poptávka po minipsech je velká a lidé jsou v honbě za módním trendem ochotní platit tisíce. Takové zvíře...  celý článek

Zloděj se klíčem v zámku nebude zdržovat.
Deset tipů, jak zabezpečit byt seniorů před zloději a podvodníky

Senioři patří v souvislosti s majetkovou trestnou činností a podvody k nejohroženější skupině. Jsou důvěřiví, často žijí osamoceně, mnohdy mají nějaký...  celý článek

Ovocné stromy je potřeba vysadit, než začne vegetační sezona. Kořeny stromků...
Poslední šance k výsadbě ovocných stromů, ale jen s vydatnou zálivkou

Jaro se plnou silou hlásí o slovo, takže máte posledních pár týdnů na výsadbu ovocných dřevin, které musí být v půdě co nejdříve před vegetačním obdobím. Jak...  celý článek

Řez obytným modulem usazeným do zahrady
Bunkr do každé rodiny. Češi vyrábějí kryty pro případ krize

Nepokoje, energetická krize, přírodní katastrofa, válka. Stále více Čechů se připravuje na krizové situace, které dosud odbývali jen mávnutím ruky. Nouzové...  celý článek

Další z rubriky

Vymazlený hamburger King of Dublin
V Den svatého Patrika se zazelenají i hamburgerové housky

Den svatého Patrika je irským svátkem, který se slaví po celém světě. Typickou zelenou barvu vtělí v pražské restauraci Bejzment specializované na přípravu...  celý článek

Jaroslav Sapík a Emauele Ridi
Duel kuchařů: Ridi nesnáší nudle s mákem, Sapík při natáčení trpí

Oba jsou skvělí kuchaři a své kulinářské umění umí prodat i na televizní obrazovce. A Češi jejich jídla milují, byť jsou velmi rozdílná. Jaroslav Sapík vařil...  celý článek

Hamburger nebo karbanátek?
Vedle hamburgeru je karbanátek kus utrápeného mletého masa, říká šéfkuchař

„Karbanátek je taková česká prasečinka, ale i ta se dá udělat poctivě a chutně,“ říká pro týdeník 5plus2 šéfkuchař Honza Štěrba. V pomyslném souboji s...  celý článek

Palačinky z ovesných vloček
Palačinky z ovesných vloček

Sladká a zdravá rychlovka. :)

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.