Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vyzkoušejte pikantní cukroví s pepřem a zázvorem. Povzbudí trávení

  0:07aktualizováno  0:07
Zařaďte do vánočního a novoročního jídelníčku pepřové pečivo podporující trávení. Ne nadarmo patřilo neodmyslitelně k opulentním hostinám už ve starověkém Římě.

Pepřové ořechy se zázvorem povzbudí chuť i trávení. | foto: e-knihovnicka.cz

Mletý pepř býval běžnou součástí pečiva podporujícího trávení a zažívání, hlavně perníku. Proto je jeho název odvozen od slova „peprný“.

Po upečení nechat uležet

Vyzkoušejte recept na pepřové ořechy se zázvorem. Pravděpodobně jim přijdete na chuť a ještě uděláte něco pro svůj žaludek.

Příprava tohoto pečiva je snadná a rychlá, výsledkem je navíc poměrně zajímavá kombinace chutí. Koneckonců i kvalitní čokoláda se dnes vyrábí s přídavkem pikantního chilli.

Pokud si pepřové ořechy teď napečete, zajímavě a zdravě obohatíte svůj silvestrovský a novoroční jídelníček. Čerstvě upečené pepřové pečivo je totiž poměrně tvrdé, podobně jako perník. Uložené do chladu a vlhka ale krásně zvláční.


Recept na Ořechy s pepřem a zázvorem 


2 vejce, 2 žloutky, 200 g moučkového cukru, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička bílého mletého pepře, špetka zázvoru. Na obalení: čokoládová poleva a jemně strouhané ořechy. 

 

Ze základních ingrediencí vypracujte tužší vláčné těsto a nechte je v chladničce odpočinout.

 

Z odpočinutého těsta vyválejte válečky, nakrájejte je na kousky velikosti menších vlašských ořechů. Klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 15 až 20 minut.

 

Zchladlé pečivo pomocí vidličky doslova „vykoupejte“ v rozehřáté čokoládě a hned obalte v ořechové strouhance.

Recept na Ořechy s pepřem a zázvorem 2 vejce, 2 žloutky, 200 g moučkového cukru, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička bílého mletého pepře, špetka zázvoru. Na obalení: čokoládová poleva a jemně strouhané ořechy. Ze základních ingrediencí vypracujte tužší vláčné těsto a nechte je v chladničce odpočinout. Z odpočinutého těsta vyválejte válečky, nakrájejte je na kousky velikosti menších vlašských ořechů. Klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 15 až 20 minut. Zchladlé pečivo pomocí vidličky doslova „vykoupejte“ v rozehřáté čokoládě a hned obalte v ořechové strouhance.

Další zajímavé vánoční recepty najdete v prosincovém vydání časopisu Knihovnička RECEPTY.

Autoři:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.