Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Vyzkoušejte přípravu ryb po mlynářsku, získají křupavou kůrčičku

  0:18aktualizováno  0:18
Výsledkem maximálně jednoduché kuchyňské úpravy ryb po mlynářsku je kulinářský skvost. Základním principem je moučný obal porce nebo celé ryby a následné pečení v tuku.

Pstruh po mlynářsku s pečenými rajčaty. Stejně jako jakákoliv jiná sladkovodní ryba připravená po mlynářsku, má krásně křupavou kůrčičku. | foto: www.rybadomaci.cz

Mouka vytvoří na rybě souvislý obal, který při šetrné manipulaci při tepelné úpravě spečením uzavře celý povrch porce nebo celé ryby. Výsledkem je šťavnaté rybí maso s křupavou krustou.

Jak na to po mlynářsku

Ryba obalená v mouce, připravená ke smažení.Právě moučná kůrčička usnadní vlastní pečení, protože křehké rybí maso se při tepelné úpravě může připékat na pánev nebo potrhat. Ideální je ryby či porce z nich péci v pánvi na jedno otočení, s minimem postrkování a dalších manipulací.

Každým posunem a dotykem totiž dochází k narušování jemných vaziv rybího masa a ke ztrátám cenné šťávy. Nakonec se při nešetrné úpravě může stát, že se úžasná křupavá moučná krusta na rybě během pečení vůbec nevytvoří.

Pochopitelně můžete na obalování využít různé druhy mouky. Nejčastěji se používá hladká pšeničná, kterou lze doplnit různým kořením. Na závěr můžete upečenou porci potírat ochuceným máslem a podobně.

RECEPTY NA PŘÍPRAVU RYB PO MLYNÁŘSKU:

PSTRUH PO MLYNÁŘSKU
Osolenou rybu obalte v hladké mouce a dejte ji péci na pánev s rozpáleným olejem. Zvolna pečte z jedné a poté z druhé strany. Pečeného pstruha potírejte rozpuštěným máslem a posypte jemně sekanou petrželovou natí.

KMÍNOVÝ KAPR
Porce kapra osolte. Do hladké mouky namíchejte mletý kmín a rybu v této směsi obalte. Pro zvýšení efektu můžete použít drcený kmín pomletý těsně před úpravou v hmoždíři či mlýnku. Porce pečte na sádle, hotové ozdobte čerstvou pažitkou.

NOVOHRADSKÝ KAPR
Ochutnejte tradičním pokrm rybářů a rybníkářů známý už po staletí. Porce kapra ochuťte česnekem utřeným se solí a obalte je v mouce smíchané s mletým kmínem a mletou paprikou. Můžete přidat i trošku mletého zázvoru a následně pečte na pánvi. Pro křupavější kůrčičku klidně použijte polohrubou nebo i hrubou pšeničnou mouku.

MUŠKÁTOVÁ ŠTIKA
Porce štiky osolte a následně obalujte v mouce smíchané s mletým muškátovým květem. Štiku pečte na oleji, upečené porce těsně před podáváním potírejte máslem a lehce postrouhejte muškátovým oříškem.

MÁSLOVÝ LÍNEK
Lín patří mezi nejchutnější ryby našich vod a k jeho přípravě stačí opravdu málo. Osolte ho, obalte v hladké mouce s troškou mletého kmínu a pečte ho na přepuštěném másle. Pro osvěžení můžete vložit do dutiny lína snítku zelené petrželky a nakonec doplnit porci ryby trochou kysané smetany.

KŘUPAVÝ CANDÁT
Porce candáta osolte a následně obalte v instantní kukuřičné polentě smíchané s drceným kmínem. Pečte na oleji či sádle, na hotových porcích nechte rozpustit bylinkové či citrónové máslo.

Autoři:




Nejčtenější

Chcete si třeba příští neděli udělat krásnou předjarní rodinnou snídani?...
Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na...  celý článek

Interiér bistra, které omylem získalo na okamžik michelinskou hvězdu.
Michelinský průvodce dal hvězdu omylem a z bistra udělal celebritu

Je to událost, jaká se může stát jen jednou za deset let, řekl by doktor Chocholoušek a my ostatní, že se to může stát jen u nás. Ve Francii se však osudné...  celý článek

opylovací robot
Polím chybí včely k opylování. Vědci místo nich chtějí nasadit drony

Japonští vědci začali zkoušet miniaturní drony, které by mohly pomoci včelstvům opylovat louky a pole. Stroje by mohly brázdit pole a přenášet pyl z rostliny...  celý článek

Ruka nemusí dělat nic jiného, než přesouvat kelímek od kávovaru k zákazníkovi....
První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou...  celý článek

Fenku Aňu přivedl do útulku původní majitel. Bulhar, který se vracel do vlasti...
Děti natočily video fence křížence pitbula z útulku, aby jí našly domov

Mladou černou fenečku přivedl před časem do kralupského útulku Bulhar, který ji používal na hlídání podnikového areálu. S tím, že je Aňa naprosto skvělá,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.