Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Rybáři ulovili vzácnou rybu opah. A hned třikrát v jednom dni

aktualizováno 
Rybáři si k jižnímu pobřeží Kalifornie vyjeli na tuňáky, místo toho chytili vzácnou rybu opah. A k tomu všemu v trojnásobném vydání.

Unikátní úlovek. Rybáři ulovili tři vzácné ryby opah během jednoho dne. | foto: Profimedia.cz

Leskyně skvrnitá patří k mořským rybám, které mohou teoreticky dorůst až dvou metrů. Mezi rybáři není příliš známá, protože se málokdy nechá chytit. Obecně se v literatuře uvádí, že může dorůst až 73 kilogramů.

Ryba opah

Leskyně skvrnitá (Lampris guttatus) je navzdory mírumilovnému vzhledu a malým ústům zdatný dravec, který se živí kalamáry a rybami, například medúzami a treskami. Má okrouhlé tělo poseté bílými skvrnami a křiklavě červené ploutve.

V tom případě měli šťastní lovci Armando Castillo, Joe Ludlow a Travis Savala extrémní štěstí, protože rozpětí úlovků bylo mezi 56 a 81 kilogramy, tedy až nad limit.

Amatérům se podobný úlovek podaří jen vzácně, protože komerční výlety na tuto rybu se nepořádají. Daleko častěji se výlety v této oblasti podnikají za tuňáky a opah se udici dostane jen málokdy.

A ještě méně pravděpodobný je případ trojnásobného úlovku během jedné plavby. Leskyně navíc jižní vody Kalifornie příliš nenavštěvuje, raději má teplejší moře v tropických oblastech.

Autor:




Nejčtenější

V Zahradnictví Tmaň už několikátým rokem nabízejí před vánoci kupujícím možnost...
Odpovězte na otázku a vyhrajte jeden z deseti vánočních stromků

Pokud kupujete stromek dopředu, je důležité postarat se o něj tak, aby neopadal dříve, než ho vůbec začnete zdobit. A když správně odpovíte na otázku, můžete...  celý článek

Dva týdny stará štěňátka chovu Vives Bohemia
Srbský honič je poklidný společník i náruživý lovec vhodný pro myslivce

Toto balkánské plemeno je vytrvalým lovcem a věrným společníkem svého pána. Je to velmi odolný a zdravý pes, který hravě zvládá složité terény, které mu...  celý článek

Takto se vyřízne nejlepší kus na steak.
VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.