Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zachráníme tradičního buřta, rozhodli se dva Němci a vymysleli Wursttoaster

  9:45aktualizováno  9:45
Mladíci Marco Bruns a Felix Rennies se nechtěli smířit s nedokonale opečenými bratwursty. Vymysleli proto speciální toaster, který tradiční německé klobásy opeče nejen dokonaleji, ale zároveň rychleji.

Tvůrci nového toustovače se svým vynálezem | foto: Hamburger Abenblatt

Pětadvacetiletý Marco Bruns a jeho obchodní partner, osmadvacetiletý Felix Rennies, na nápad přišli při jedné ze svých návštěv Anglie, kde se jim do rukou dostala značně nepovedená klobása. "Šli jsme na trh, kde měli německé klobásy, ale zjistili jsme, že Angličané vůbec netuší, jak je připravit - na jedné straně byly úplně hnědé a na druhé zase zcela bílé," tvrdil agentuře Reuters Bruns.

Oba si prý následně uvědomili, že není úplně jednoduché připravit perfektní klobásu. Vystudovaný technik Rennies proto přišel s nápadem na automat, který má umožnit jednoduchou přípravu "dokonalé klobásy". Na první pohled sice Wursttoaster vypadá jako obyčejný toustovač, jen s kulatými otvory, ale podle Brunse je použitá technologie zcela nová.

Podnikavá dvojice již také vyvíjí vlastní značku klobás. Jde o takzvaný Smartwurst, neboli chytrou klobásu, navrženou speciálně pro Wursttoaster. "Chutná úplně stejně jako normální klobása, ale její příprava je rychlejší - jen dvě a půl až tři minuty namísto čtyř. To bude zajímavé například pro benzínové stanice, kde musí být obsluha rychlá," je přesvědčen Bruns.

Wursttoaster, který již ocenilo i německé ministerstvo hospodářství a technologií, by se měl začít prodával v létě 2011 za cenu 499 eur (asi 12 300 korun).

Autor:


Témata: Zajímavosti


Nejčtenější

Zdeněk Pohlreich o grilování. Sezona je tu.
Bez utěrky za pasem ani ránu. To platí i pro grilování, říká Pohlreich

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

U silnějších motorů se místo jednoduchého molitanového filtru používají...
PORADNA: Vzduchový filtr u sekačky po vyprání raději olejem nenapouštějte

Celý život peru vzduchový filtr u sekačky jarovou vodou a teď jsem se v nějaké diskusi dočetl, že správně bych ho před nasazením do stroje měl napustit olejem,...  celý článek

Klisny se ke stádu po porodu vrací poté, co se mezi matkou a hříbětem vytvoří...
U Milovic se rodí divoká hříbata i telata. Slavná klisna uhynula

Jaro přineslo do rezervace divokých koní v bývalém vojenském prostoru Milovic smutek i spoustu naděje. Před dvěma týdny sice uhynula klisna, která přivedla na...  celý článek

Larva zavíječe voskového je známá hlavně jako nepřítel včelařů.
Zavíječ, nepřítel včel, možná zachrání lidstvo před plasty. Chutnají mu

Vědkyně Federica Bertocchiniová jen shodou náhod přišla na to, že larvy zavíječe voskového si rády pochutnají na plastových taškách. Když totiž čistila svůj...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.