Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zachráníme tradičního buřta, rozhodli se dva Němci a vymysleli Wursttoaster

  9:45aktualizováno  9:45
Mladíci Marco Bruns a Felix Rennies se nechtěli smířit s nedokonale opečenými bratwursty. Vymysleli proto speciální toaster, který tradiční německé klobásy opeče nejen dokonaleji, ale zároveň rychleji.

Tvůrci nového toustovače se svým vynálezem | foto: Hamburger Abenblatt

Pětadvacetiletý Marco Bruns a jeho obchodní partner, osmadvacetiletý Felix Rennies, na nápad přišli při jedné ze svých návštěv Anglie, kde se jim do rukou dostala značně nepovedená klobása. "Šli jsme na trh, kde měli německé klobásy, ale zjistili jsme, že Angličané vůbec netuší, jak je připravit - na jedné straně byly úplně hnědé a na druhé zase zcela bílé," tvrdil agentuře Reuters Bruns.

Oba si prý následně uvědomili, že není úplně jednoduché připravit perfektní klobásu. Vystudovaný technik Rennies proto přišel s nápadem na automat, který má umožnit jednoduchou přípravu "dokonalé klobásy". Na první pohled sice Wursttoaster vypadá jako obyčejný toustovač, jen s kulatými otvory, ale podle Brunse je použitá technologie zcela nová.

Podnikavá dvojice již také vyvíjí vlastní značku klobás. Jde o takzvaný Smartwurst, neboli chytrou klobásu, navrženou speciálně pro Wursttoaster. "Chutná úplně stejně jako normální klobása, ale její příprava je rychlejší - jen dvě a půl až tři minuty namísto čtyř. To bude zajímavé například pro benzínové stanice, kde musí být obsluha rychlá," je přesvědčen Bruns.

Wursttoaster, který již ocenilo i německé ministerstvo hospodářství a technologií, by se měl začít prodával v létě 2011 za cenu 499 eur (asi 12 300 korun).

Autor:




Nejčtenější

Miloslav Jirků z Biologického centra Akademie věd ČR instaluje hmyzí hotel.
K Milovicím se vracejí divoké včely. Pomáhat jim začaly i hmyzí hotely

Divoké včely, tedy další klíčová skupina živočichů se pomalu vrací do rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice. Pastva divokých koní,...  celý článek

Pokud se vám podaří z lesa přinést podobný úlovek, tak s ním hurá co nejdříve...
Houbové hody i po vzoru císařů: pomazánka z růžovek i bedly po lesnicku

Houby byly oblíbeným pokrmem od nepaměti a za náramnou lahůdku je měli už vybíraví římští císaři. Hlavní houbařská sezona je v rozpuku, takže tradiční...  celý článek

Hroch Karl Wilhelm po příjezdu do dvorské zoo zkoušel nový výběh se staršími...
Dvorská zoo přišla o mladého hrocha. Uhynul zřejmě po kousnutí od samice

V zoo ve Dvoře Králové nad Labem uhynul dvouletý samec hrocha Karl Wilhelm. Utrpěl zranění v tříslech zadní nohy, kvůli němuž dostal otravu krve. Hodně toho...  celý článek

Jakmile se pohne voda třeba pohybem ryby, kriticky vyvážené boilies se pohybuje...
Jak dostat na háček zkušeného kapra. Ošálí ho kriticky vyvážená boilies

Pro kapraře jsou boilies standardem, jak nalákat na háček ty největší kousky. V některých vodách, kde jsou mraky rybářů, jsou však už tak zkušení a chytří, že...  celý článek

Místo trávníku směs plevelů
PORADNA: Sousedi nesekají zahradu, máme trávu plnou pampelišek

Sousedi mají vedle nás pozemek, na kterém chtějí v budoucnu stavět. Ale nechávají ho ladem a k nám se dostávají bodláky i pampelišky. Co s tím? ptá se zoufalá...  celý článek

Další z rubriky

S kváskem se nemusíte během dovolené rozloučit, lze ho upravit tak, abyste ho...
Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré...  celý článek

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

25 ks předvařených krevet, na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
HLASUJTE: Ohodnoťte nejlepší recepty a vyberte výherce grilu

Během června a července jste posílali své fotky s recepty grilovaných jídel. Připravili jsme pro vás galerii fotografií, které prošly do dalšího kola. Nyní...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.