náhledy
Masový závin s kapustovými listy krájejte na silnější plátky.
Autor: www.e-knihovnicka.cz, Jiří Savinec
Ingredience potřebné na masový závin s kapustovými listy.
Autor: www.e-knihovnicka.cz, Jiří Savinec
Na pánvi orestujte pokrájený špek s nasekanou cibulí. Nechte zesklovatět a pak ke směsi přidejte nasekaný střed hlávkové kapusty.
Autor: www.e-knihovnicka.cz, Jiří Savinec
Orestovanou kapustu s cibulí přidejte do mísy k mletému masu společně s rohlíkem pokrájeným na kostky a navlhčeným vodou.
Autor: www.e-knihovnicka.cz, Jiří Savinec
K masové směsi dále přidejte také vejce a zakysanou smetanu. Ochuťte ji solí, mletým černým pepřem a špetkou sušeného tymiánu.
Autor: www.e-knihovnicka.cz, Jiří Savinec
Z velkých kapustových listů vykrojte na prkénku středová žebra. Pak listy krátce povařte nebo jen spařte ve vroucí osolené vodě.
Autor: www.e-knihovnicka.cz, Jiří Savinec
Změklé osušené listy rozložte na rovné pracovní ploše na plát potravinářské fólie rozložené do tvaru obdélníku, velikosti zhruba 40 x 50 cm.
Autor: www.e-knihovnicka.cz, Jiří Savinec
Na zelený kapustový obdélník rovnoměrně rozprostřete důkladně propracovanou ochucenou masovou směs a kuchyńskou špachličkou ji mírně uhlaďte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz, Jiří Savinec
Pomocí fólie, použité jako podklad, pak naplněný kapustový obdélník opatrně srolujte a nohavici rovnoměrně dlaněmi stlačte a upravte do tvaru pravidelného válečku.
Autor: www.e-knihovnicka.cz, Jiří Savinec
Zvlášť si vypracujte s lístkového těsta velký plát, srolovanou kapustovou nohavici na něj přeložte a pečlivě ji do těsta zabalte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz, Jiří Savinec
Zabalený závin přeložte na plech s pečicím papírem, povrch potřete rozšlehanými žloutky a v troubě upečte dozlatova.
Autor: www.e-knihovnicka.cz, Jiří Savinec
Plátky závinu s kapustovými listy.
Autor: www.e-knihovnicka.cz, Jiří Savinec
Masovému závinu prospěje odzdobení čerstvou zeleninou.
Autor: www.e-knihovnicka.cz, Jiří Savinec