Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreich by chtěl halušky víc sexy, narazí na slovenské dubové palice

  0:21aktualizováno  0:21
Je to asi poprvé, co o šéfovi někdo řekne, že se v jídle rýpe vidličkou jako nesmělá kočka. Těžkou kuchyni, ve které sice figurují domácí suroviny, ovšem v kombinaci se spoustou sádla a mouky prostě nedává. Že se to zapije borovičkou, pro něj není argument.

Ve čtvrtek večer, v závěrečném dílu aktuální řady Ano, šéfe!, diváci uvidí Zdeňka Pohlreicha v roli drsného šéfkuchaře premiérově na Slovensku.

A překvapivě bude střílet góly na skutečnou hokejovou bránu i lyžovat na Chopku. Ale především poprvé v životě uvaří ve slovenské kolibě.

Fotogalerie

Na pomoc si ho pozvali dva zoufalí Slováci, bráchové, kteří za vydatné pomoci své maminky dva roky provozují tradiční slovenskou kolibu ve středisku Jasná na Chopku.

Podle nich jsou tu spokojení Polák, Rus i Ukrajinec, s tím, že Polák přijede na smažák se šunkou. Typický Čech s rodinou si tu prý objedná jeden vývar a tři lžíce a Slovák se pro změnu často chová jako kretén.

„Tak jsem pochopil, že tady nikdo žádný lehký jídla nechce. Všichni se rádi nacpou něčím hodně těžkým, aby si mohli dát hodně kořalky,“ konstatuje šéf po slovních přestřelkách s provozovateli i hosty koliby. A důvod je jednoduchý: když borovička teče proudem, žije se krásně.

„Jste první společnost na světě, kde vidím pít kořalku k jídlu,“ konstatuje u stolu mladých dívčin, které bez rozpaků přiznávají, že zcela cíleně přišly za těžkou klasikou a panáky. „Je to zdravé,“ oponují a bombardují šéfa argumenty.

Bude tady vůbec někdo stát o to, aby je Pohlreich naučil s kvalitními surovinami zacházet v kuchyni i jinak? Moderněji?

Přesvědčit, slovy šéfa, slovenské dubové palice, aby něco udělaly jinak, není snadné. A šéf se tentokrát hodně zapotí. Protože na Chopku je to o tom, jestli se mu podaří dostat se pod tvrdou skořápku obou bratrů, kteří brání maminčinu slovenskou domácí kuchyni zuby nehty. A za tím vším ještě probublává zatraceně silný rodinný příběh.

Autor:




Nejčtenější

Zdeněk Pohlreich
VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše...  celý článek

Interiér bistra, které omylem získalo na okamžik michelinskou hvězdu.
Michelinský průvodce dal hvězdu omylem a z bistra udělal celebritu

Je to událost, jaká se může stát jen jednou za deset let, řekl by doktor Chocholoušek a my ostatní, že se to může stát jen u nás. Ve Francii se však osudné...  celý článek

Živý plot z cypřišovců Leylandových je krásně sytě zelený. Ale je náročný na...
Bez častého střihu vám živý plot z „lejlanďáků“ přeroste přes hlavu

Téma sousedských vztahů a živých plotů by vydalo na román, přerostlé větve často zasahují na vedlejší pozemek, prorůstají kořeny a podobně. Zvlášť když jde o...  celý článek

Fenku Aňu přivedl do útulku původní majitel. Bulhar, který se vracel do vlasti...
Děti natočily video fence křížence pitbula z útulku, aby jí našly domov

Mladou černou fenečku přivedl před časem do kralupského útulku Bulhar, který ji používal na hlídání podnikového areálu. S tím, že je Aňa naprosto skvělá,...  celý článek

S kým si lépe porozumíte? Se psem, anebo s kočkou?
Kočka, nebo pes? Na co myslet při výběru nového člena rodiny

Plánujete si pořídit zvíře, ale nemůžete se rozhodnout, jestli zvolit kočku, nebo psa? Je do malého bytu vhodnější štěně? Je opravdu kočka samostatnější a má s...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.