Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreich by chtěl halušky víc sexy, narazí na slovenské dubové palice

  0:21aktualizováno  0:21
Je to asi poprvé, co o šéfovi někdo řekne, že se v jídle rýpe vidličkou jako nesmělá kočka. Těžkou kuchyni, ve které sice figurují domácí suroviny, ovšem v kombinaci se spoustou sádla a mouky prostě nedává. Že se to zapije borovičkou, pro něj není argument.

Ve čtvrtek večer, v závěrečném dílu aktuální řady Ano, šéfe!, diváci uvidí Zdeňka Pohlreicha v roli drsného šéfkuchaře premiérově na Slovensku.

A překvapivě bude střílet góly na skutečnou hokejovou bránu i lyžovat na Chopku. Ale především poprvé v životě uvaří ve slovenské kolibě.

Fotogalerie

Na pomoc si ho pozvali dva zoufalí Slováci, bráchové, kteří za vydatné pomoci své maminky dva roky provozují tradiční slovenskou kolibu ve středisku Jasná na Chopku.

Podle nich jsou tu spokojení Polák, Rus i Ukrajinec, s tím, že Polák přijede na smažák se šunkou. Typický Čech s rodinou si tu prý objedná jeden vývar a tři lžíce a Slovák se pro změnu často chová jako kretén.

„Tak jsem pochopil, že tady nikdo žádný lehký jídla nechce. Všichni se rádi nacpou něčím hodně těžkým, aby si mohli dát hodně kořalky,“ konstatuje šéf po slovních přestřelkách s provozovateli i hosty koliby. A důvod je jednoduchý: když borovička teče proudem, žije se krásně.

„Jste první společnost na světě, kde vidím pít kořalku k jídlu,“ konstatuje u stolu mladých dívčin, které bez rozpaků přiznávají, že zcela cíleně přišly za těžkou klasikou a panáky. „Je to zdravé,“ oponují a bombardují šéfa argumenty.

Bude tady vůbec někdo stát o to, aby je Pohlreich naučil s kvalitními surovinami zacházet v kuchyni i jinak? Moderněji?

Přesvědčit, slovy šéfa, slovenské dubové palice, aby něco udělaly jinak, není snadné. A šéf se tentokrát hodně zapotí. Protože na Chopku je to o tom, jestli se mu podaří dostat se pod tvrdou skořápku obou bratrů, kteří brání maminčinu slovenskou domácí kuchyni zuby nehty. A za tím vším ještě probublává zatraceně silný rodinný příběh.

Autor:




Nejčtenější

Padesát procent lidí se učí metodou pokus a omyl. Ilustrační snímek.
Uvařit vejce a vyměnit žárovku je stále častěji problém, ukázal průzkum

Ačkoliv se do módy vrací trend mnoho věcí si vyrábět doma svépomocí, průzkum britské pojišťovny Aviva zjistil, že každý pátý Brit neumí uvařit vejce, přes 40...  celý článek

Podle Pohlreicha si barbeque kuře zamilují všichni.
VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší...  celý článek

Takto musel čapí pár z Dubné bránit své hnízdo a vejce.
V čapím hnízdě v Dubném se o víkendu vylíhla první letošní mláďata

V sobotu bylo pošmourno, přesto se v hnízdě v Dubném vylíhla první letošní čapí mláďata u nás. Stejný čapí pár tu na kostele hnízdí už šestou sezonu, ale letos...  celý článek

Tato utěrka je zralá do pračky. Jak si s ní poradí praní v mikrovlnné troubě?
Toto se nepovedlo. Utěrky se v mikrovlnce zázračně nevyperou

Po internetu se šíří rada, že zašpiněné utěrky není třeba vyvařovat, stačí je vyprat pomocí mikrovlnné trouby. To by se určitě líbilo všem, kdo si pravidelně...  celý článek

Cita
Erik zachránil kluka, Malina rozpozná záchvaty. Ocenění psí hrdinové

Obětaví psi sbírají za svou neohroženost už sedm let ocenění Statečná psí srdce udělovaná v několika kategoriích. Vždyť psími hrdiny se den co den stávají...  celý článek

Další z rubriky

Suchá vazba decentně přizdobená velikonočními motivy se hodí jak na sváteční...
Velikonoční cop ze suchých travin a obilovin potěší na stole i zavěšený

Velikonoce jsou za dveřmi, o víkendu se tedy můžete věnovat přípravám, ať jsou vaše představy o jarní výzdobě jakékoliv. Třeba už nějaký věnec či závěs ze...  celý článek

Pstruh pečený na pánvi s hráškovou omáčkou a zeleninovou přílohou podle...
Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři. Ovšem ne tak, že si k ní dáte těžké brambory. Zdeněk Pohlreich k...  celý článek

Podle Pohlreicha si barbeque kuře zamilují všichni.
VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší...  celý článek

STEMRO s. r. o. - Miroslav Štěpánek
STROJNÍK STAVEBNÍCH STROJŮ,

STEMRO s. r. o. - Miroslav Štěpánek
Liberecký kraj
nabízený plat: 20 000 - 30 000 Kč

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.