Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreich by chtěl halušky víc sexy, narazí na slovenské dubové palice

  0:21aktualizováno  0:21
Je to asi poprvé, co o šéfovi někdo řekne, že se v jídle rýpe vidličkou jako nesmělá kočka. Těžkou kuchyni, ve které sice figurují domácí suroviny, ovšem v kombinaci se spoustou sádla a mouky prostě nedává. Že se to zapije borovičkou, pro něj není argument.

Ve čtvrtek večer, v závěrečném dílu aktuální řady Ano, šéfe!, diváci uvidí Zdeňka Pohlreicha v roli drsného šéfkuchaře premiérově na Slovensku.

A překvapivě bude střílet góly na skutečnou hokejovou bránu i lyžovat na Chopku. Ale především poprvé v životě uvaří ve slovenské kolibě.

Fotogalerie

Na pomoc si ho pozvali dva zoufalí Slováci, bráchové, kteří za vydatné pomoci své maminky dva roky provozují tradiční slovenskou kolibu ve středisku Jasná na Chopku.

Podle nich jsou tu spokojení Polák, Rus i Ukrajinec, s tím, že Polák přijede na smažák se šunkou. Typický Čech s rodinou si tu prý objedná jeden vývar a tři lžíce a Slovák se pro změnu často chová jako kretén.

„Tak jsem pochopil, že tady nikdo žádný lehký jídla nechce. Všichni se rádi nacpou něčím hodně těžkým, aby si mohli dát hodně kořalky,“ konstatuje šéf po slovních přestřelkách s provozovateli i hosty koliby. A důvod je jednoduchý: když borovička teče proudem, žije se krásně.

„Jste první společnost na světě, kde vidím pít kořalku k jídlu,“ konstatuje u stolu mladých dívčin, které bez rozpaků přiznávají, že zcela cíleně přišly za těžkou klasikou a panáky. „Je to zdravé,“ oponují a bombardují šéfa argumenty.

Bude tady vůbec někdo stát o to, aby je Pohlreich naučil s kvalitními surovinami zacházet v kuchyni i jinak? Moderněji?

Přesvědčit, slovy šéfa, slovenské dubové palice, aby něco udělaly jinak, není snadné. A šéf se tentokrát hodně zapotí. Protože na Chopku je to o tom, jestli se mu podaří dostat se pod tvrdou skořápku obou bratrů, kteří brání maminčinu slovenskou domácí kuchyni zuby nehty. A za tím vším ještě probublává zatraceně silný rodinný příběh.

Autor:




Nejčtenější

Kdybychom těsto nechali déle zrát, byly by bubliny ve střídce větší.
Triky pro snadné pečení chleba: sledujte bubliny a pečte ho v hrnci

Několikrát se mi chleba povedl, ale v poslední době ne a ne docílit nadýchanosti. Už se mi doma smějí, píše čtenářka Markéta. Přitom peče jen obyčejný chleba z...  celý článek

Z takového stolu by měl vegetarián radost.
Jaká strava je k půdě nejšetrnější? Vegani skončili až za vegetariány

Vezměte hektar půdy a zkuste z něj celý rok živit jednoho člověka. Podle amerického průzkumu na tom bude nejlíp ten, kdo odmítá maso, ale dá si mléčné výrobky...  celý článek

Ajabu je nesmírně komunikativní a návštěvníci ho přitahují jako magnet. U skla...
VIDEO: Malý Ajabu je asi největší ďáblík z pražských gorilích mláďat

Je mu osm měsíců, vlastně je to takové batole. Matka Shinda ho sice stále sleduje, ale jinak je gorilí kluk Ajabu poměrně samostatný a nebojácný chlapík. Do...  celý článek

Mršina, která zbyla po hodování vlků, je v zasněžené krajině spoutané mrazem...
VIDEO: Když sýkorky hodují na mršině, co zbyla po nočním lovu vlků

V lesích Podkarpatského vojvodství v Polsku se podařilo zachytit hodování sýkorek, nikoliv ovšem na krmítku. Aby přežily tuhou zimu, potřebují se pořádně...  celý článek

Ani ne dvouletý stafbulík Shadow kočičí exkrementy miluje, sbírá je po zahradě....
Když chodí váš pes hodovat do kočičího záchodu, měli byste to řešit

V nejedné domácnosti se sejde pes s kočkou a na venkově stačí, když vám chodí na zahradu kočka od sousedů a záliba psů v požírání kočičích hovínek může mít...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.