Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Pohlreichova nalejvárna, jak si poradit s vepřovou kýtou

aktualizováno 
Čuníka uvaříte od hlavy až k ocasu, tvrdí šéf na grilu Zdeněk Pohlreich. Vepřová kýta patří k nejlibovějším masům a pro grilování se používá horní a spodní šál. Radí zároveň, jak v kuchyni využít i odřezky tak, aby se nic zbytečně nevyhodilo.

Ekonomika je alfou a omegou Pohlreichovy filozofie vaření. Ani kousek nazmar, zní jeho heslo. V dnešním díle své nalejvárny ukáže, z čeho se skládá vepřová kýta a jak využít každý její kousek.

To, co v obchodě najdeme v balíčku označeném jako kýta, pochází ze zadní nohy prasete. Naopak to, co kupujeme jako plecko, je z přední.

Kýta po oddělení od pašíka. Teď je potřeba ji vykostit a rozporcovat na...

Kýta po oddělení od pašíka. Teď je potřeba ji vykostit a rozporcovat na jednotlivé šály.

"Nejdříve se zbavíme kolena, které se prodává v uvozovkách za tři padesát, ale je to super jídlo pro ty, komu nevadí, že jí tučnější a želatinu," připomíná. Dokonce můžete kolínko vykostit a naplnit, nezapomíná ani na ovar a další kulinářské zázraky.

Pohlreich nepředstírá, že by vykostění kýty bylo úkolem pro začátečníka. "Musíte si to párkrát zkusit, ale jak to jednou dostanete do ruky, umíte to i s hovězím nebo jehněčím, ta anatomie je stejná," vyzývá.

Na grilování doporučuje takzvaný malý oříšek. "To maso je kratší a trochu prorostlé, takže je vždycky šťavnatější."

Další díl Pohlreichovy grilovačky uvidíte v pondělí večer na Prima Family.

Podívejte se na video, jak Zdeněk Pohlreich rozebere kýtu na prvočinitele.

Autor:




Nejčtenější

Vizualizace budoucí podoby výsadby u hřbitovní zdi, tzv. babiččiny zahrádky.
Zahradu klidně budujte postupně, nejdůležitější je koncept

Tato zahrada skýtá útočiště vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Místo užívá komunita lidí, z nichž každý jeden může přispět k jeho budování. I když není...  celý článek

V červené knize Mezinárodního svazu ochrany přírody jsou nártouni filipínští...
Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna

Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna filipínského, což se dosud nikde ve světě nepovedlo. Mládě se narodilo 1. května v chovné stanici na...  celý článek

Reece Wepener se svým úlovkem
Měli prázdnou ledničku, tak vypluli rybařit. Chytili 70kilového kanice

Tři kamarádi se vypravili rybařit poblíž Perthu na západě Austrálie. Místo toho, aby si jen normálně doplnili lednici běžnými rybami, chytili na háček...  celý článek

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

Lachtan stáhl holčičku pod vodu.
VIDEO: Lachtan strhl malou dívku do vody. Myslel, že je to pochoutka

Opět se potvrdilo, že s divokými zvířaty není radno si zahrávat. Poučení si ponese do života malá holčička, pro kterou se stalo zábavné krmení lachtana...  celý článek

Další z rubriky

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

Kuchař Jaroslav Sapík
Jím všechno, ale přepálený tuk mi páchne, říká šéfkuchař Jaroslav Sapík

Jí v podstatě všechno, hady i brouky, nesnědl by leda něco zkaženého. Ale vadí mu, když hned ve dveřích ucítí puch přepáleného omastku. „Okamžitě tak poznám,...  celý článek

Takto by mělo vypadat správně rozpálené uhlí.
Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také odhodlají vyzkoušet své umění u grilu. Nabízíme krátké...  celý článek

Subaru Outback 2.0D WG TREND
Subaru Outback 2.0D WG TREND

r.v. 2009, naj. 170 000 km, diesel
199 000 Kč (s DPH)

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.