VIDEO: Americký sen v moravském převleku a Pohlreichova léčba šokem

  1:15
„Extra to je v každém případě, ale bohužel extra hnusný,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich poté, co mu v mohelnické restauraci naservírují polosyrový burger z masa, co se půl dne povalovalo v kuchyni. Na vině není ani tak nešťastný kluk bez praxe, ale majitelé a provozní „American Grill Bar Restaurantu“.

Ve zhruba desetitisícovém moravském městečku se pere o přízeň místních přes třicet hospod. Proč nepřidat další, když už jsou k dispozici volné prostory, řekli si zřejmě místní kameník a jeho partner provozující několik živností od kadeřnictví po hernu. A otevřeli si podnik v americkém stylu, najali provozního, otevřeli a přihlásili se do pořadu Ano, šéfe!

Fotogalerie z Mohelnice

Za měsíc a půl provozu se jim pak na pozici kuchaře vystřídalo sedm lidí. Včetně zmíněného kluka, který měl tu smůlu, že stál u sporáku právě ve chvíli, kdy si z menu podniku objednal obávaný šéfkuchař. Maturita na škole cestovního ruchu a přání dělat v kuchyni mu v tu chvíli moc nepomohly. Musel by si ho nejdřív vzít do parády zkušený profík a hlavně by se neobešel bez změny přístupu. Házet na něj všechnu vinu je však podle Pohlreicha laciné.

Naservíruje raději majitelům a provoznímu na talíř to samé, co dostal on jako host jejich podniku. Je to poměrně drsné, ale jinak by si těžko uvědomili, že odpovědnost za případné zdravotní problémy konzumentů leží na jejich bedrech. Kdo tento pořad sleduje, možná si při shlédnutí našeho úvodního videa vzpomene na legendární díl s brněnskou Bohémou.

Naučí se nakonec v Mohelnici opravdu dobré burgery?

„Člověk se tu snaží vlít energii do žil někomu, kdo si to vůbec nezaslouží,“ uleví si alespoň Pohlreich. A nelze se mu divit a nesmeknout, s jakou profesionalitou se dokáže evidentně znechucený šéf přemoci a zbylému osazenstvu kuchyně předvést, jak by mohlo a mělo menu v podobně nastaveném podniku vypadat a chutnat.

American Grill Bar Restaurant

„Při natáčení dílu v Mohelnici jsem si znovu uvědomil, s jakým diletantstvím se dá náš obor dělat. Arogance, neschopnost a ignorace byly hlavní ingredience na místním menu. Jídlo bylo jednoduše šokující, mám pocit, že něco takového jsem ještě na talíři neviděl,“ vzpomíná Pohlreich na podnik, ve kterém se doslova bál o život .

Poradí s jídelním lístkem i se správným výběrem, poměrem a zpracováním masa na burgery i steaky. Má radost z nového začínajícího kuchaře, který má teprve před maturitou, ale vaření ho baví, má zájem se něco naučit a snaží se.

Ale bude to stačit v podniku, kde zní z reproduktorů cimbálovka, dekor stěn kopíruje siluetu New Yorku a hostům klidně servírují kupované nugety z mrazáku? „To má být to americké téma? Že budou lidi žrát mražený jídlo?“ neodpustí si šéf, nicméně mladému kuchaři kolegiálně poradí, co může.

Zda to pomohlo a co a v jakém prostředí dostal na talíř, když se po pár měsících do mohelnického podniku vrátil, se dozvíte ve čtvrtek večer na Primě ve čtvrtém premiérovém dílu podzimní řady Ano, šéfe!

  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...