Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zelenina

Zájem o zahrádkářské kolonie neupadá, naopak je problém ji sehnat

31. července 2017

Zahrádkaření ve městech už není doménou starší generace - přibývá mladých rodin s dětmi, které...

Zelenina i sousedské vztahy se pěstují v komunitních zahradách

21. července 2017

Komunitní zahrada Prazelenina v Holešovicích byla prvním místem svého druhu v Praze, aktuálně se...

Může se to stát i vám. Pět největších nebezpečí při grilování

6. července 2017

Mně se to určitě nestane: věta, která už to zavařila mnoha milovníkům letních grilovaček. Pětici...

Natrhejte si plecko a máte úžasné pohoštění pro všechny kamarády

16. června 2017

Vepřové plecko nemusíte používat jen na guláš či výpečky, zkuste z něj dlouhým pečením vyrobit...

Pošlete fotku grilované pochoutky a vyhrajte jeden z pěti grilů

Grilování jako jedna z nejoblíbenějších letních činností
1. června 2017

Grilovací sezona se díky pěknému počasí rozjíždí naplno. To vám dá spoustu prostoru vyfotografovat...

VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

29. května 2017

Kuskus s grilovanou paprikou nám v dalším dílu Rozpal to, šéfe! uvaří kuchař Zdeněk Pohlreich....

Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

22. května 2017

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco...

Produkční záhon vybudujete i na zelené louce. Když víte, co chcete

9. května 2017  10:29

Bezúdržbová přírodní zahrada s dokonalým trávníkem, kde se však také bude pěstovat zelenina a...

SPECIÁL: Grilujte maso i zeleninu. Videorecepty a kuchařské triky

5. května 2017  12:44

Ve zvláštní příloze věnované grilování najdete desítky chutných receptů na drůbež, ryby, pořádný...

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

Pstruh pečený na pánvi s hráškovou omáčkou a zeleninovou přílohou podle...
10. dubna 2017

Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři....

Slůně Max slavilo první narozeniny. Nejlepším dárkem byla koule z proutí

9. dubna 2017  9:22

Co slůně, to originál. Roční Max je neuvěřitelně akční a dynamický, na rozdíl od o půl roku...

Jakmile jednou povápníte půdu, už na ní rododendrony nevypěstujete

5. dubna 2017

Co je možné na zahradě vypěstovat, se odvíjí od charakteru půdy a jejího pH. Je však velmi...

Když vyrazíte do lesa, nasbírejte si i medvědí česnek a další bylinky

28. března 2017

I jako houbař můžete vyrazit do lesa také za bylinkami, a nejen za oblíbeným medvědím česnekem....

Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

27. března 2017  10:04

Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit...

Skoro zapomenutá pařeniště jsou dokonalý systém pro pěstování zeleniny

Klasické pařeniště v produkčních zahradách Pražského hradu
21. března 2017

Staří zahradníci používali pařeniště jako dokonalý systém na využití přírody ke snadnému pěstování...

Vedle hamburgeru je karbanátek kus utrápeného mletého masa, říká šéfkuchař

8. března 2017

„Karbanátek je taková česká prasečinka, ale i ta se dá udělat poctivě a chutně,“ říká pro týdeník...

Z krásné skleněné zavařovací sklenice si snadno můžete vyrobit i lustr

6. března 2017,  aktualizováno  17:10

Praktické sklenice lze využít také na úschovu suchých potravin nebo se z nich dá vyrobit...

Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

20. února 2017

Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během...

Posílejte své finty pro předpěstování sadby ze semínek

7. února 2017

Únor je čas pro přípravu sadby. Teď by měli zbystřit všichni, kteří se nechtějí spoléhat na jarní...

Každá část roku má pro jídelníček svůj půvab. Jen ji dobře využít

29. ledna 2017

Čtyři roční období, čtyři různé podoby gastronomie. Už dávno neplatí jednotná nabídka a současný...

Ačkoliv je Ester prase, má důležitý úkol. Odradit vás od konzumace masa

26. ledna 2017

Napadlo vás někdy třeba nad grilovanou krkovičkou, odkud se na vašem stole vzala? Majitelé téměř...

Vymysleli přípravek, který až pětkrát prodlouží trvanlivost ovoce a zeleniny

23. ledna 2017

Kalifornský start-up Apeel Sciences připravil řešení pro prodloužení životnosti ovoce a zeleniny od...

Jaká strava je k půdě nejšetrnější? Vegani skončili až za vegetariány

19. ledna 2017

Vezměte hektar půdy a zkuste z něj celý rok živit jednoho člověka. Podle amerického průzkumu na tom...

VIDEO: Při krmení labutí v Praze se přiživují holubi, nutrie i rackové

8. ledna 2017

Na smíchovské náplavce je v současném mrazivém počasí živo. Hladinu Vltavy u břehu brázdí hejno...

Čeští čmeláci jsou letos vyprodaní, zahraniční se u nás prodávat nesmí

5. ledna 2017  8:41

Nakoupili si čmelíny a těšili se, jak si s nimi na jaře zajedou do Troubska pro čmeláky, kteří jim...

V zimě starost o zahradu nekončí. Zalévejte, svažte jehličnany a sklízejte

3. ledna 2017

Počasí chystá větší příděl sněhu a je potřeba na to připravit okrasné jehličnany, aby se...

Bramborový a rybí vánoční salát v jednom, navíc osvěžující a lehký

Finský bramborový salát s červenou řepou a uzeným sleděm.
20. prosince 2016

Ani ve Finsku nechybí na štědrovečerní tabuli bramborový salát a ryba, jen mají jinou podobu. Místo...

VIDEO: Děti zahrály na charitativním koncertě na nástroje ze zeleniny

7. prosince 2016

Polské děti podstupující léčbu rakoviny zahrály v neděli na charitativním koncertu na jednoduché...

Zdravá a návyková snídaně, to může být podle šéfa i bramborová omeleta

14. listopadu 2016

S mrazivými rány stoupá chuť dát si teplou snídani, než vyrazíme ven do zimy. Tak proč nesáhnout po...

VIDEO: Jak na hustou rajčatovou polévku, radí šéf. Jíšku nepotřebujete

7. listopadu 2016  10:59

Je to teplé, skvěle to voní i chutná a je toho dost. Dalo by se říci o talíři hutné rajčatové...

Co to znamená, když v restauraci nabízejí glazovanou zeleninu

5. listopadu 2016

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvanGarde má rád sezonní kuchyni. Ve svém pořadu na Playtvak.cz...

Vývar je ideální lék na podzimní sychravo. Postup podle foodblogerky

13. října 2016

Veronika Kokešová se stala v roce 2013 a 2014 foodblogerem roku v anketě Křišťálová lupa. A s...

Pěstoval obří kapustu, kuchař ji týden před výstavou nakrájel hostům

10. října 2016

Angličan Dale Toten je vášnivý zahradník a na zahradě téměř rok kultivoval obří hlávku kapusty, se...

Zapomeňte na mrkev a suchý chleba. Co nedávat exotickým mazlíčkům

7. října 2016

Pro papoušky vybírejte klec bez zinkových částí. Zinek je pro ně totiž jedovatý, stejně jako výpary...

Lehký oběd? Stačí sýrový koláč s rajčaty a salát, radí Pohlreich

3. října 2016

„Takováhle kuchyň není jenom lehká k jídlu, ta je i lehoučká na přípravu. Nastrkáš všechno do...

Zahradničení v Praze? Každý sám i rozdělování společné úrody do bedýnek

27. září 2016

Zahradničí se v centru Prahy i na okrajích, v dřevěných boxech i regulérně na poli. Ať jde...

Krmítko v americkém Ohiu