Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Na fetě a chlebu v marinádě z pesta s rajčaty si mlaskal i Pohlreich

aktualizováno 
Vezměte to nejlepší, co dala příroda. Udělejte z toho špíz a nemůžete se splést. Vaši hosté se jen oblíznou. Zdeněk Pohlreich v dalším díle své show Rozpal to, šéfe! dokazuje, že grilování není jen cpaní se masem, protože daleko cennější jsou chutě.

Jelikož zeleninový špíz tvoří samé poměrně nevýrazné suroviny, je potřeba je trošku okořenit. Na špíz se budou používat sýr feta, rajčata čerstvá i sušená a plátky toustového chleba, je potřeba dodat jim trochu říz.

Na začátek si udělejte trochu marinády: vymačkejte citronovou šťávu, přidejte sůl a pepř a trochu nezbytného olivového oleje. Teď hlavní složka marinády – pesto.

Fotogalerie

Pro ty, kdo je napřed budou muset vyrobit, kuchař udělá malé opáčko pro osvěžení paměti: „Bazalka, olivový olej, parmezán, piniové oříšky, česnek. To je základní klasické Janovské pesto,“ vypočítává na prstech.

Nakrájejte si na malé čtverečky střídku z toustového chleba i plátky fety, promíchejte v marinádě a nechte chvíli odležet, aby se suroviny natáhly všemi těmi vůněmi.

Pak vezměte špejli a střídejte chleba, sýr, cherry rajče, sušené rajče. A tak postupujte, dokud nebude špejle plná.

Sýr nemůžete položit na gril jen tak na přímý plamen. Hrozí, že sýr se bude trochu roztékat. Udělejte si vaničku z alobalu. Natrhejte alespoň tři vrstvy a přehněte na okraji, aby vznkla vanička s vyšším okrajem. Pokapejte olejem a špízy na ni naskládejte. Můžete je poházet olivami.

Až budete mít gril rozpálený na hodně vysokou teplotu, dejte špízy zapéct pod poklopem. Stačí jen tak tři, čtyři minutky.

Další Šéfovy recepty uvidíte v neděli v podvečer na Primě.

Ochutnejte speciality

Láká Vás autentické vietnamské jídlo, středomořská kuchyně nebo mexické speciality? Vyberte si v pohodlí Vašeho domova ze široké nabídky slevového portálu Raketa.cz.

Autor:




Nejčtenější

Larva zavíječe voskového je známá hlavně jako nepřítel včelařů.
Zavíječ, nepřítel včel, možná zachrání lidstvo před plasty. Chutnají mu

Vědkyně Federica Bertocchiniová jen shodou náhod přišla na to, že larvy zavíječe voskového si rády pochutnají na plastových taškách. Když totiž čistila svůj...  celý článek

Takto musel čapí pár z Dubné bránit své hnízdo a vejce.
V čapím hnízdě v Dubném se o víkendu vylíhla první letošní mláďata

V sobotu bylo pošmourno, přesto se v hnízdě v Dubném vylíhla první letošní čapí mláďata u nás. Stejný čapí pár tu na kostele hnízdí už šestou sezonu, ale letos...  celý článek

Padesát procent lidí se učí metodou pokus a omyl. Ilustrační snímek.
Uvařit vejce a vyměnit žárovku je stále častěji problém, ukázal průzkum

Ačkoliv se do módy vrací trend mnoho věcí si vyrábět doma svépomocí, průzkum britské pojišťovny Aviva zjistil, že každý pátý Brit neumí uvařit vejce, přes 40...  celý článek

Proměněná terasa, připravená k odpočinku a lenošení.
Jak zabydlet jižní terasu: kobercem, paletami a teplomilnými rostlinami

Proměnit holou, zhruba desetimetrovou terasu tak, aby se na ní dalo příjemně pobývat a moc to nestálo, není úkol úplně jednoduchý. Rady zahradního architekta...  celý článek

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Další z rubriky

Padesát procent lidí se učí metodou pokus a omyl. Ilustrační snímek.
Uvařit vejce a vyměnit žárovku je stále častěji problém, ukázal průzkum

Ačkoliv se do módy vrací trend mnoho věcí si vyrábět doma svépomocí, průzkum britské pojišťovny Aviva zjistil, že každý pátý Brit neumí uvařit vejce, přes 40...  celý článek

U nově instalovaného topení je termostat už samozřejmostí.
Češi mívají po topné sezoně nedoplatky, přitom nepoužívají účinnou regulaci

Přes 800 českých domácností se zúčastnilo průzkumu, který zmapoval chování lidí při kontrole vytápění vlastního domova. Průzkum zjistil, že polovina domácností...  celý článek

Podle Pohlreicha si barbeque kuře zamilují všichni.
VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.