Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Na fetě a chlebu v marinádě z pesta s rajčaty si mlaskal i Pohlreich

aktualizováno 
Vezměte to nejlepší, co dala příroda. Udělejte z toho špíz a nemůžete se splést. Vaši hosté se jen oblíznou. Zdeněk Pohlreich v dalším díle své show Rozpal to, šéfe! dokazuje, že grilování není jen cpaní se masem, protože daleko cennější jsou chutě.

Jelikož zeleninový špíz tvoří samé poměrně nevýrazné suroviny, je potřeba je trošku okořenit. Na špíz se budou používat sýr feta, rajčata čerstvá i sušená a plátky toustového chleba, je potřeba dodat jim trochu říz.

Na začátek si udělejte trochu marinády: vymačkejte citronovou šťávu, přidejte sůl a pepř a trochu nezbytného olivového oleje. Teď hlavní složka marinády – pesto.

Fotogalerie

Pro ty, kdo je napřed budou muset vyrobit, kuchař udělá malé opáčko pro osvěžení paměti: „Bazalka, olivový olej, parmezán, piniové oříšky, česnek. To je základní klasické Janovské pesto,“ vypočítává na prstech.

Nakrájejte si na malé čtverečky střídku z toustového chleba i plátky fety, promíchejte v marinádě a nechte chvíli odležet, aby se suroviny natáhly všemi těmi vůněmi.

Pak vezměte špejli a střídejte chleba, sýr, cherry rajče, sušené rajče. A tak postupujte, dokud nebude špejle plná.

Sýr nemůžete položit na gril jen tak na přímý plamen. Hrozí, že sýr se bude trochu roztékat. Udělejte si vaničku z alobalu. Natrhejte alespoň tři vrstvy a přehněte na okraji, aby vznkla vanička s vyšším okrajem. Pokapejte olejem a špízy na ni naskládejte. Můžete je poházet olivami.

Až budete mít gril rozpálený na hodně vysokou teplotu, dejte špízy zapéct pod poklopem. Stačí jen tak tři, čtyři minutky.

Další Šéfovy recepty uvidíte v neděli v podvečer na Primě.

Ochutnejte speciality

Láká Vás autentické vietnamské jídlo, středomořská kuchyně nebo mexické speciality? Vyberte si v pohodlí Vašeho domova ze široké nabídky slevového portálu Raketa.cz.

Autor:




Nejčtenější

Vlci se štěňaty. V pražské zoo lze na vlastní oči pozorovat, jak probíhá...
Vlci v pražské zoo vychovávají pět vlčat. Boj o maso probíhá každý den

Pět dvouměsíčních vlčat se líně povaluje i navzájem škádlí před ústím nory, schovaným pohledům návštěvníků ležícími kmeny stromů. Zdánlivě se nic neděje, ale...  celý článek

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Rozkrojte cibuli podélně napůl a oloupejte slupku.
VIDEO: Krájení cibule je pro amatéry stále problém. Jak na ni bez úrazu

Pro kuchařské profesionály je krájení cibule absolutní základ, který se učí už od prvního ročníku učňovské školy. Ale když zhlédnete některé domácí kuchtíky,...  celý článek

Vícebarevný pudl
Ovčák, border kolie, pudl a spol. Šest nejinteligentnějších psích plemen

Inteligentní psí plemeno je pro páníčka jistě velkou radostí, ale může způsobovat i spoustu starostí. Inteligentní pes totiž potřebuje spoustu pozornosti a...  celý článek

Další z rubriky

Instalatér, ilustrační obrázek
PORADNA: Instalatér přehodil přívod teplé a studené vody. Jak to opravit

Při výměně kuchyňské baterie se instalatérovi povedlo přehodit přívod teplé a studené vody, popisuje čtenářka Marie. Jenže odjel na dovolenou, tak se ptá,...  celý článek

Ve vegetariánském řeznictví nenajdete běžné maso, ale jeho náhražky z rostlin.
Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“,...  celý článek

Váleček se hodí na hladké, rovné zdi.
Nejhorší sny kutila: hmoždinky a lepidla nedrží, sádra rychle tuhne

V čem začátečníci i mírně pokročilí tápou a chybují? Magazín MF Dnes ve své příloze DOMA zmapoval nejčastější problémy a doplnil je užitečnými radami, jak se...  celý článek

Letní úklid podle Marie Kondo
Letní úklid podle Marie Kondo

Nechte si věci, co dělají radost.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.