Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Vynikajícího salátu coleslaw připravíte za babku plnou mísu

aktualizováno 
Zelí, mrkev, cibule a celer jsou základem zelného salátu coleslaw, který je tak osvěžující, že si vybojoval ve fast foodech pevné místo vedle hamburgerů a hranolků. I díky tomu je šancí, jak dostat do dětí vitaminy přirozenou cestou.

Stačí oloupat a nastrouhat pár mrkví, oloupat a pokrájet cibuli a kus celeru a nakrouhat nebo nastrouhat zhruba půl středně velké hlávky bílého zelí.

Půl hlávky zelí na salát padne...
Základem nejoblíbenější fastfoodového salátu pocházejícího z Holandska je...

Základem nejoblíbenějšího fastfoodového salátu pocházejícího z Holandska je obyčejné bílé zelí.

Promícháte v míse, přidáte zálivku, dochutíte, opět pořádně promícháte, dáte na pár hodin (stačit by měly čtyři) nebo do druhého dne rozležet do lednice a můžete hodovat. Třeba k obědu s bramborem je coleslaw vynikající.

Osolte, opepřete, přidejte trochu octa...
K nakrouhanému zelí, nastrouhané mrkvi a celeru pokrájenému na kostičky...
Přisypte ještě asi dvě lžíce cukru a všechny ingredience v míse pečlivě

K nakrouhanému zelí, nastrouhané mrkvi a celeru pokrájenému na kostičky přidejte asi šest lžic majolky. Osolte, opepřete, přidejte trochu octa, dvě lžíce cukru, salát pořádně promíchejte a dejte na čtyři hodiny odležet.

Zda si zálivku připravíte zvlášť, nebo jednotlivé ingredience rovnou přihodíte do mísy k zelenině jako "táta s dětmi" na videu, je na vás.

Zálivku, která zelný salát příjemně propojí, smícháte z několika lžic majonézy (na mísu salátu šest až sedm), zhruba lžíce obyčejného octa a dvou lžic cukru, dochucená je solí a směsí čerstvě mletého pepře.

Oblíbený zelný salát je u nás známý především z nabídky amerických fast foodů. Připravit si ho ale můžete i doma s dětmi, stejně jako ho udělá v neděli vpodvečer na televizi Prima Family v pořadu Když vaří táta privátní kuchař Martin Polačko spolu se svými "televizními syny".

Je to recept jednoduchý a osvědčený, zkuste ho taky. Případně se můžete s ostatními čtenáři podělit v diskusi o vychytávky, jak ho udělat co nejlepší či jak dosáhnout toho, aby ho jedly i děti.

Autor:




Nejčtenější

Nádherný úlovek z Náchodska.
Pochlubte se, jak u vás rostou. Nejlepší houbařské fotky odměníme

Čas hřibů je pro drtivou většinu nadšených houbařů tím nejkrásnějším obdobím v roce. Tedy pokud rostou, to je potom radost. Tu ovšem můžete mít i z fotoúlovků...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Kachny jsou učenlivé. Naučily se jíst malé ptáky, aby získaly lepší živiny

Divoké kachny se živí semeny, bobulemi, rostlinami a hmyzem, někdy i malými rybami. Britští vědci ale nedávno v Rumunsku poprvé „nachytali“ divoké kachny, jak...  celý článek

Čokoládoví jedinci (pes vlevo) jsou nestandardní, přesto se však ve vrzích...
Tibetský teriér. Posvátný posel štěstí, který se jako teriér nechová

Tibetský teriér neboli „tibeťák“ je skvělým rodinným i sportovním společníkem. Jeho výrazným znakem je nádherná jemná srst, kterou zaujme na první pohled. V...  celý článek

Další z rubriky

Ve vegetariánském řeznictví nenajdete běžné maso, ale jeho náhražky z rostlin.
Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“,...  celý článek

(Ilustrační foto)
Může se to stát i vám. Pět největších nebezpečí při grilování

Mně se to určitě nestane: věta, která už to zavařila mnoha milovníkům letních grilovaček. Pětici nebezpečí, která je doprovází nejčastěji, naštěstí můžete...  celý článek

Váleček se hodí na hladké, rovné zdi.
Nejhorší sny kutila: hmoždinky a lepidla nedrží, sádra rychle tuhne

V čem začátečníci i mírně pokročilí tápou a chybují? Magazín MF Dnes ve své příloze DOMA zmapoval nejčastější problémy a doplnil je užitečnými radami, jak se...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.