Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Vynikajícího salátu coleslaw připravíte za babku plnou mísu

aktualizováno 
Zelí, mrkev, cibule a celer jsou základem zelného salátu coleslaw, který je tak osvěžující, že si vybojoval ve fast foodech pevné místo vedle hamburgerů a hranolků. I díky tomu je šancí, jak dostat do dětí vitaminy přirozenou cestou.

Stačí oloupat a nastrouhat pár mrkví, oloupat a pokrájet cibuli a kus celeru a nakrouhat nebo nastrouhat zhruba půl středně velké hlávky bílého zelí.

Půl hlávky zelí na salát padne...
Základem nejoblíbenější fastfoodového salátu pocházejícího z Holandska je obyčejné bílé zelí.

Základem nejoblíbenějšího fastfoodového salátu pocházejícího z Holandska je obyčejné bílé zelí.

Promícháte v míse, přidáte zálivku, dochutíte, opět pořádně promícháte, dáte na pár hodin (stačit by měly čtyři) nebo do druhého dne rozležet do lednice a můžete hodovat. Třeba k obědu s bramborem je coleslaw vynikající.

Osolte, opepřete, přidejte trochu octa...
K nakrouhanému zelí, nastrouhané mrkvi a celeru pokrájenému na kostičky přidejte asi šest lžic majolky.
Přisypte ještq asi dvě lžíce cukru a všechny ingredience v míse pečlivě promíchejte.

K nakrouhanému zelí, nastrouhané mrkvi a celeru pokrájenému na kostičky přidejte asi šest lžic majolky. Osolte, opepřete, přidejte trochu octa, dvě lžíce cukru, salát pořádně promíchejte a dejte na čtyři hodiny odležet.

Zda si zálivku připravíte zvlášť, nebo jednotlivé ingredience rovnou přihodíte do mísy k zelenině jako "táta s dětmi" na videu, je na vás.

Zálivku, která zelný salát příjemně propojí, smícháte z několika lžic majonézy (na mísu salátu šest až sedm), zhruba lžíce obyčejného octa a dvou lžic cukru, dochucená je solí a směsí čerstvě mletého pepře.

Oblíbený zelný salát je u nás známý především z nabídky amerických fast foodů. Připravit si ho ale můžete i doma s dětmi, stejně jako ho udělá v neděli vpodvečer na televizi Prima Family v pořadu Když vaří táta privátní kuchař Martin Polačko spolu se svými "televizními syny".

Je to recept jednoduchý a osvědčený, zkuste ho taky. Případně se můžete s ostatními čtenáři podělit v diskusi o vychytávky, jak ho udělat co nejlepší či jak dosáhnout toho, aby ho jedly i děti.

Autor:




Nejčtenější

Jan Matějka se 106cm hlavatkou
Za hlavatkami musí čeští rybáři do zahraničí. U nás už téměř neexistují

U nás téměř vyhubená hlavatka je „vzácné zboží“ i v zahraničí. Lovit se smí jen v zimě, jinak je chráněná. A rybáři mají vyzkoušeno, že čím mizernější počasí...  celý článek

V tomto složená nás čeští musheři od 24. ledna reprezentují v Kanadě na MS...
VIDEO: Čeští musheři zabojují se svými psy o medaile na MS v Kanadě

Od zítřka až do 1. února měří světová musherská špička své síly na MS v kolébce mushingu, kanadské rezervaci Haliburton Forest. Češi tu mají tři želíska v...  celý článek

Po pěti dnech byly neošetřené jahody už plesnivé.
Vymysleli přípravek, který až pětkrát prodlouží trvanlivost ovoce a zeleniny

Floridský start-up Apeel Sciences připravil řešení pro prodloužení životnosti ovoce a zeleniny od okamžiku, kdy je sklizené. V praxi by to mohlo znamenat nejen...  celý článek

Mršina, která zbyla po hodování vlků, je v zasněžené krajině spoutané mrazem...
VIDEO: Když sýkorky hodují na mršině, co zbyla po nočním lovu vlků

V lesích Podkarpatského vojvodství v Polsku se podařilo zachytit hodování sýkorek, nikoliv ovšem na krmítku. Aby přežily tuhou zimu, potřebují se pořádně...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.