Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Vynikajícího salátu coleslaw připravíte za babku plnou mísu

aktualizováno 
Zelí, mrkev, cibule a celer jsou základem zelného salátu coleslaw, který je tak osvěžující, že si vybojoval ve fast foodech pevné místo vedle hamburgerů a hranolků. I díky tomu je šancí, jak dostat do dětí vitaminy přirozenou cestou.

Stačí oloupat a nastrouhat pár mrkví, oloupat a pokrájet cibuli a kus celeru a nakrouhat nebo nastrouhat zhruba půl středně velké hlávky bílého zelí.

Půl hlávky zelí na salát padne...
Základem nejoblíbenější fastfoodového salátu pocházejícího z Holandska je...

Základem nejoblíbenějšího fastfoodového salátu pocházejícího z Holandska je obyčejné bílé zelí.

Promícháte v míse, přidáte zálivku, dochutíte, opět pořádně promícháte, dáte na pár hodin (stačit by měly čtyři) nebo do druhého dne rozležet do lednice a můžete hodovat. Třeba k obědu s bramborem je coleslaw vynikající.

Osolte, opepřete, přidejte trochu octa...
K nakrouhanému zelí, nastrouhané mrkvi a celeru pokrájenému na kostičky...
Přisypte ještě asi dvě lžíce cukru a všechny ingredience v míse pečlivě

K nakrouhanému zelí, nastrouhané mrkvi a celeru pokrájenému na kostičky přidejte asi šest lžic majolky. Osolte, opepřete, přidejte trochu octa, dvě lžíce cukru, salát pořádně promíchejte a dejte na čtyři hodiny odležet.

Zda si zálivku připravíte zvlášť, nebo jednotlivé ingredience rovnou přihodíte do mísy k zelenině jako "táta s dětmi" na videu, je na vás.

Zálivku, která zelný salát příjemně propojí, smícháte z několika lžic majonézy (na mísu salátu šest až sedm), zhruba lžíce obyčejného octa a dvou lžic cukru, dochucená je solí a směsí čerstvě mletého pepře.

Oblíbený zelný salát je u nás známý především z nabídky amerických fast foodů. Připravit si ho ale můžete i doma s dětmi, stejně jako ho udělá v neděli vpodvečer na televizi Prima Family v pořadu Když vaří táta privátní kuchař Martin Polačko spolu se svými "televizními syny".

Je to recept jednoduchý a osvědčený, zkuste ho taky. Případně se můžete s ostatními čtenáři podělit v diskusi o vychytávky, jak ho udělat co nejlepší či jak dosáhnout toho, aby ho jedly i děti.

Autor:




Nejčtenější

Malá akumulátorová pila je určena pro drobné práce kolem domu.
Bude na zahradách vládnout akutechnika? Její výsledky jsou stále lepší

Ještě před pár lety se zdálo, že akumulátorové zahradní stroje jsou jen drahou variantou pro několik nadšenců. Ale teď se ukazuje, že výkony se zvedají a...  celý článek

Dáte si kávu, anebo čaj?
Káva vybízí k revoltě, čaj ke klidu nad poezií, tvrdí specialisté

Jen málokdo si bez jednoho z nich umí představit ráno. Káva a čaj nás umí „nakopnout“ i zklidnit. Jaké jsou výhody těchto nápojů a co je naopak odlišuje, to...  celý článek

Unikátní sbírka karlovarských lázeňských pohárků, kterou spravuje Lukáš Lojín,...
Rodina má dva tisíce lázeňských pohárků, zaujaly i tým Guinessovy knihy

Když v roce 1951 kupoval karlovarský balneolog Jaroslav Dolina za tehdejších pět korun československých první karlovarský lázeňský pohárek, nemohl tušit, že...  celý článek

Někteří psi se do auta těší.
Dostatek pití, bezpečnostní pás a preventivní prohlídka. Dovolená se psem

Pokud uvažujeme o dovolené se psem, musíme se důkladně připravit. Je potřeba zajistit mu bezpečnost, pohodlí při cestě a pro úřady potřebná potvrzení o dobrém...  celý článek

Další z rubriky

Domácí klobásky se salátem
Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, jak překvapit hosty...  celý článek

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

Dáte si kávu, anebo čaj?
Káva vybízí k revoltě, čaj ke klidu nad poezií, tvrdí specialisté

Jen málokdo si bez jednoho z nich umí představit ráno. Káva a čaj nás umí „nakopnout“ i zklidnit. Jaké jsou výhody těchto nápojů a co je naopak odlišuje, to...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.