Popis: Mol potravinový má na křídlech tmavé skvrny. Je dvakrát větší než mol šatní.
. JEDNODUCHÉUdržujte čistotu v místech, kde skladujete potraviny. Nehromaďte suroviny a zbavujte se všech prošlých potravin. Velký úklid kuchyně jednou za měsíc neuškodí! |
Druhy: Mol skladištní, mol paprikový, mol datlový a mol moučný
Likvidaci mola šatního zvládne každý sám. Úspěšnost je 99%. Stačí se řídit těmito zásadami.
Prevence
2. Nevytvářejte zbytečné zásoby, které nespotřebujete. Všeho moc škodí.
1. Zkontrolujte všechny potraviny (včetně otevřených sáčků od koření, semínek apod.). Ty napadené ihned zlikvidujte.
4. Po aplikaci prostředku skříňky neuzavírejte. Nechte přípravek působit. Pak skříňky důkladně vytřete.
5. Obaly potravin, které vracíte do suché skříňky, nejdříve zbavte prachu a všech usazenin (nejlépe hadříkem). Nemáte-li uzavíratelné nádoby, dejte sáčky se sypkými potravinami do neproděravělého igelitového pytlíku a zavažte je.