Diskuze

Šéfkuchař: Ryba na grilu je skvělá, umění je ale vybrat čerstvou

Existují základní fígle pro grilování ryb. Čerstvý kousek má mít při koupi fialové žábry, filety musí být tuhé, nesmí se do nich zabořit prst. Ryba je hotová v okamžiku, kdy začne vypouštět bělmo. A kdo tento moment promešká, naservíruje si na talíř suchou podrážku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

KOMON

19. 7. 2009 19:32
Kokosové brikety?

Testnul jsem je a jsou celkem fajn,ale zbývá z nich hrozně polela(jak z uhlí) a jak dlouho žhnou tak je ten popel časem jakoby přidusuje-je potřeba je prohrábnout, aby víc hořely a hřály.

Jinak jsem použil asi 2/3 pytle a vydrželo to tak asi 2x dýl než standartní dřevěný uhlí,kterého jsem dal pytel celý (3kg pytel u objího mám na mysli)

0 0
možnosti
ZP

vymrzovac

7. 7. 2009 8:40
ryby prostě negriluju

...i přes veškerá ujištění, že i ty mořské jsou "určitě čerstvé";-D....na rybu je lepší pánev nebo trouba, a to říkám s vědomím, že umím dělat makrelu(nebo pstruh) na špejli aby se nerozsypala

0 0
možnosti
PR

ununun

3. 7. 2009 9:08
čerstvost

teď mě napadá, že třeba takový ryby v obchodech tesko nevypadají vůbec čerstvě ani když jsou ještě živý

0 0
možnosti
HK

Sallmi

3. 7. 2009 10:30
Re: čerstvost

u nás nevypadají čerstvě ani prodavačky ;-D

0 0
možnosti
JM

Hucul

3. 7. 2009 8:43
Vyborna makrela!

Doporucuji: Makrela se vykucha, omyje a dukladne zvenku i zevnitr napatla smesi citronove stavy, soli, drceneho cesneku a nadrobno sekane cerstve zelene petrzelky. Necha se chvilku takto namarinovana odpocivat a pak se griluje a jeste dal potira zminenou smesi rozmichanou s trochou vody. Ackoli petrzelku nemusim, tohle bylo fantasticke!

0 0
možnosti
OK

ondra112

3. 7. 2009 10:02
Re: Vyborna makrela!

Citron nema v marinade na rybu co delat - stejne jako vino nebo destilaty - zpusobuje destrukci svaloviny.

0 0
možnosti
HK

Sallmi

3. 7. 2009 8:32
?

"Pokud je maso zpracované na filety nebo podkovy, dejte ho na gril

nejdříve stranou bez kůže, než se maso zatáhne. Jinak by se mohla ryba

nehezky zkroutit." radí šéfkuchař.

Jak mám dát podkovu na gril stranou bez kůže?

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč