Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

VIDEO: Vyzkoušejte báječný guláš ze sumce, ohromíte jím i rybí „odpírače“

Netradiční bleskový guláš z ryb je rychlý a snadný. Výsledek je tak chutný, že je žhavým adeptem na zařazení do TOP jídelníčku každé rodiny. A určitě zachutná i těm, kdo by jinak rybu nevzali do úst.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

BigPete

23. 1. 2010 2:20
Kdyz uz je tady tolik odborniku!!!

Pral bych vam, abyste jednoho krasneho dne mohli ochutnat lososa, chyceneho na vlastni udici na Aljasce, cerstveho, na masle a s troskou cesneku,soli a koreni,  udelaneho v alobalu a nebo na BBQ!!!R^R^R^....Vetsina z vas nic takoveho nikdy  nejedla, ale opravdu to stoji za to a zmenite nazory na kapry a sumce!!!RvRvRv

0 0
možnosti
VN

papas

6. 12. 2009 21:47
no tím masoxem jste tomu dali

to může jenom dobytek

0 0
možnosti
HW

joyFX

6. 12. 2009 19:02
GULYÁS = ovčák

štika je ryba na  vaření v páře, nejlepší je pak s omáčkou bearnaise nebo s máslem. rozhodně to není ryba na pečení.

pangasius je svinstvo bez chuti a bez zápachu

nejlepší polévku ze sladkovodních ryb podobných našim vám udělají v Maďarsku, nejmenuje se ale guláš - gulyás totiž znamená ovčák a je to vždy polévka, ovšem nikoliv z ryby. rybí polévka se jmenuje halászlé

0 0
možnosti
JS

LaFemmeSpeedy

6. 12. 2009 11:10
Nechat zatáhnout??

Pokaždý, když někde vidím nebo čtu, že se má maso v guláši zatáhnout, otevírá se mi kudla v kapse :-/ Já dělám guláš vynikající (nechci se chválit, ale říkají to všichni, kdo ho ode mě jedli) a pro mě jsou v guláši základní dvě věci, za prvý velký množství cibule osmažený do zlatova a za druhý maso, který pustí hodně šťávy - ideálně tolik, že už pak nemusím podlévat a maso se dusí ve vlastní šťávě R^

0 0
možnosti
AB

Apophis1

1. 12. 2009 19:59
Tak tohle by jsem nezral. :-(

0 0
možnosti
RJH

Rob J.H.

1. 12. 2009 14:14
maďarská klasika

Maďarsky je to "halászle", věc stará jako ryby samy :), a skvělá! Guláš se tomu říká proto, že to taky z maďarskýho pohledu guláš čili hustá polívka je; výborný je nepodlejvat to jenom vývarem, ale část ryby v něm zcela rozvařit a propasírovat zpátky, a až tím ten základ podlejt - nemusíte pak zahušťovat.

0 0
možnosti
MR

mayva

1. 12. 2009 9:19
Sumec je ňam

Já dělala v neděli sumce na paprice, to je taková dobrota! ;-) Pěkně jsem ho stáhla z kůže, vyřízla tuk, vykostila, zbylo jen libový masíčko. Lahůdka nad lahůdky R^

U sumce je problém, že bejvá pod kůží opravdu dost tučnej, takže neni nejvhodnější k pečení. Musí se stáhnout a odtučnit. Ale třeba štiku máme nejradši pečenou, jen potřenou česnekem. Anebo taková pečená pražma královská, to je taky pošušňáníčko. 

0 0
možnosti
JL

Josef Laufer888

1. 12. 2009 10:04
Re: Sumec je ňam

to je problém u starších ryb, který jedi jenom zoufalci. Pokud budeš mít sumce cca 80 cm, tak s tim problém při pečení neni. Stačí jen zlehounka prstem načárat máslo na dno zapékací misky a pak už to jde samo...

0 0
možnosti
VK

visnery

1. 12. 2009 8:03
ryba

Ja rybu miluji, treba takovy pstruh peceny v alobalu http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1342

Je celkove skoda s tou rybou delat neco navic.

0 0
možnosti
KK

koudou

1. 12. 2009 2:31
Tak z toho bude mit Zdenek Pohlreich velikou radost :-Q

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...