Diskuze
Recept na domácí „kinder“ mléčné řezy. Jsou mnohem lepší než ty kupované
Děkujeme za pochopení.
ebamb
Jen dotaz
proč je v receptu uvedeno: VANILKOVÝ CUKR, ale na obrázku sype do náplně VANILINOVÝ CUKR? To fakt někdo nemá na to, aby si připlatil za fakt poctivý vanilkový cukr a místo toho používal chemickou náhražku?
ankarcam
Musím se přidat
Tento moučník opravdu za moc nestojí, jelikož se skoro nedá připravit. jak tu již mnozí psali, krém je řídký, jak mléko a nestuhne asi nikdy. Těsto samotné je též nic moc, myslela jsem, že ty placky aspoň naplním něčím jiným, ale jsou tuhé a suché. takže spousta vyhozených peněz. Radši zůstanu u osvědčených buchet.
barunka0007
Rada
Dobrý den, recept opravdu za moc nestojí, pokud nechcete zbytečně vyhodit spoustu peněz a svého času tak ho nedělejte, dort je příliš hutný a náplň špatně tuhne..doporučím vám tento recept, je doopravdy výborný a nemá chybu..
abbbe
Vyborny recept
doma se vsichni oblizovali.
Udělal jsem to vše z dvou třetin - (mléko a zelatinu ale az na podruhe - jelikoz jsem si nejdrive koupil dortovou želatinu :( co se dělá za tepla) . Napodruhé už s normální želatinou (dr Oetker) se vše povedlo - ale te šlehačky by určitě stačila jen polovina. - Náplň chuťově vynikající . Sic trošku pracnější a ne nejlevnější, ale za 14 dní to budu muset dělat zas.
Pulchritudinous Wendolene
Vyzkousena a musim povrdit, ze to neni k jidlu..
testo je prilis tuhe, krem prilis ridky. Rikala jsem si hned, ze to testo na piskot ma moc mouky, ale chtela jsem to zkusit..Takze ne, tudy cesta nevede.
datura
hmm, výborný postup na krém!!!!bacha na to
Nechala jsem se zlákat, utratila nehorázný prachy za šlehačky atd a nyní mám 2 pláty piškotu na lince a vedle ohromnou mísu plnou bílý tekutiny!!! žádnej spěch se želatinou, žádný šlehání 2 šlehaček dopředu, je to zbytečný :-( V textu postrádám, co s krémem, zda ho nechat vychladit den, dva a modlit se aby ztuhl, nebo to mám nalít na těsto a vytvořit piškotového utopence? Vody do těsta klidně 10 lžic, postupně po přidávání sypký směsi to bylo tuhý jak blázen, takže nadlehčení bílky a jejich postupné jemné přimíchání se nekonalo, nebot stačili tak akorát k tomu, aby se to vůbec dalo umíchat.
Tímto redakci díky, příště si to nejdřív vyzkoušejte!
datura
Re: hmm, výborný postup na krém!!!!bacha na to
tak a mezitím, co jsem tu psala - mimochodem - pěkně naštvaná, krém na lince v míse "pracoval". Na vrchu tekutiny se vytvořily takový hrudky, když jsem v naději, že to tuhne zamíchala metličkou, tak pod horní vrstvou sraženiny bylo prostě mlíko. V podstatě se to tak vysráželo, že jsem to ted za stálého míchání vylila do haj..WC Takže kterému umělci mám poslat účet? :-)
Indianka23
Moje zkušenost
Ahojky,
tak jsem upekla, děti na to pořád chodily až to zmizelo za jeden den, i když mohly být ještě lepší. Těsto bylo opravdu dost tuhé, takže příště bych dala asi méně mouky a nebo více něčeho tekutého. Krém výborný, použila jsem Želatinu Dr. Ootker Na sladké i slané použití, nechala jen nabobtnat, takovou tou kvrdlačkou s pružinkou na konci pořádně zašlehala do teplého sladkého mléka a pak jsem to zašlehala do ušlehané šlehačky. Bylo to spíše tekutější, ale pak to v lednici krásně ztuhlo. Tak ať se podaří!
abbbe
Re: Moje zkušenost
Mně se těsto povedlo a bylo krásně nadychané - jen jsem dělal ze 2/3 surovin - ale pro jistotu jsem to dost dlouho šlehal - a suroviny přidával postupně tak jak je napsáno - sníh z bílků to krásně zředil a po upečení to bylo krásné měkké nadýchané.
pavlaplav
vylepšený recept
Takže moje poznatky:
- velmi husté těsto, ale kupodivu i trochu vykynulo,
- nemám ráda šlehačkové náplně, tak jsem ji oživila tvarohem a výsledek byl špičkový. Želatinu jsem použila dortovou, takže jsem ji převařila v mléce
Byla to mňamka, vřele doporučuji!
veszby
hrozné
Mám s tímto receptem špatnou zkušenost.
1. těsto po přidání mouky a kakaa strašně zhoustlo. Musel jsem tam přidat mnohem více vody, než se v receptu psalo.
2. Při přípravě náplně dejte bacha na boptnání želatiny v troše vody. Udělal jsem to asi 5 minut před přidáním do mléka a pak už bylo pozdě. Ztuhlo to. (želatina vitana)
3. Není želatina jako želatina. Měl jsem ještě jednu. Želatina Dr. Oetker naopak neztuhla vůbec ani po zahřátí podle návodu. Takže výsledkem byl piškot rozmočený v mléce, které v lednici protékalo dortovou formou. Nedá se to jíst. Je mi líto té šlehačky, která sama o sobě byla moc dobrá. Je mi líto času, který jsem věnoval pečení, protože se korpus rozmočil.
baru_d
moooooře šlehačky
celkově řezy dobrý, akorát bych snížila množství jen na 2 šlehačky a asi do toho rovnou želatinu - nakonec to v lednici sice ztuhlo, ale příště budu asi postupovat podle návodu na želatině, jak ji udělat se šlehačkou, než podle tohohle článku
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Prodej komerčního prostoru - truhlárna, Ústí nad Labem - Svádov
Labská, Ústí nad Labem - Svádov
4 900 000 Kč