Diskuze

VIDEO: „Čerstvý pravý boršč“ v restauraci dostanete nejspíš z pytlíku

České restaurace postupně přestávají vařit, ale stávají se z nich ohřívárny jídel z továren na hotovky. Zajímavé je, že takzvané konvenience, průmyslové polotovary, musí povinně používat i soutěžící v prestižní soutěži Kuchař roku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

salinka

9. 3. 2010 9:40
uměliny

Nejhorší na chuť jsou snad bujony, masoxy a jim podobné. Takový blaf mdlé chuti je trestuhodné vydávat za vývar!!!8-o 

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

8. 3. 2010 14:56
Vykrádání

Koukám, že kdyby nespolupracovali s Cuketkou, nebylo by co psát. Ale nárok má tahle redakce asi jen na přes měsíc staré články Rv Lidi, přečtěte si to rovnou u Cuketky, ten to aspoň píše vtipně.

0 0
možnosti
D

Datel008

7. 3. 2010 18:30
-

„Viděl jsem hada s*át, žábu bušit pěstí do skály, koně zvracet v

barvách francouzský trikolóry. Dokonce sem viděl i stíhačku couvat,

vo*e. Ale todleto sem teda ještě neviděl.“

0 0
možnosti
MV

femmefatalegia

7. 3. 2010 23:29
Re: -

R^R^;-DR^R^

0 0
možnosti
RP

Runciter

6. 3. 2010 0:21
Co bych dal za to...

Jsem z Písku a co bych dal za to, kdybych věděl, kde v tomhle městě najít restauraci, kde do mě nebudou cpát tyhle hnusy, ale kde dostanu opravdové uvařené jídlo. A je mi jedno kolik za to zaplatím. Poradíte?

0 0
možnosti
D

Datel008

7. 3. 2010 16:56
Re: Co bych dal za to...

Pí klub ještě funguje? Tenhle boršč vidět Pohlreich, tak ho asi je*ne. Toho kuchaře bych za propagaci tohoto nakopnul to zadele. Rv

0 0
možnosti
JN

jadra

5. 3. 2010 22:34
Nač ty starosti

Jen to pěkně všecho spapejte a neplkejte.To nevadí, že umřete o 15 let dřív.Jinak stejně nedostanete žádný důchod, protože jeden pracant neuživí jednoho důchodce.A Paroubek dá každýmu "potřebnýmu" ;-Dsoc. dávky, tak že daně budou 60% aby alespoň pokryly úroky ze státního dluhu.Takže komu je nad 40, tak ať jí co mu chutná.A ti mladší maj pech.

0 0
možnosti
CS

Doom

6. 3. 2010 0:04
Re: Nač ty starosti

Sypou to tam jako Babica! ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JM

jmhad

5. 3. 2010 19:01
jak kde

jako kuchař jsem dělal v řadě restauracích a až na jednu hospodu v Kralupech nad Vltavou,kde si to majitel přál,jsem všude používal a používám jen masox /bujox/ a podravku na dochucení.A to jen z prostého a jednoduchého důvodu,že nám slavná EU svojí vyhláškou nedovolí používat ve veřejném stravování syrové kosti na vývar.Tam hledejte onu "zarytu sabaku".:-/

0 0
možnosti
HB

zeto

5. 3. 2010 19:40
Re: jak kde

No sorry - Podravku? Základní složkou tohoto výrobku je glutamát. Rv

0 0
možnosti
C

Chody1980

5. 3. 2010 18:45
Nerozumím problému.

Nevím v čem je problém. V minulosti se vše dělalo ručně, dnes jsou stroje. Stejný pokrok prostě je i v gastronomii. Pokud by se ovšem prokázal problém z čeho je tento polotovar připravován, pokud se prokáže že je zdravotně závadný či pokud chut nebude adekvátní požadovanému jídlu, tak nevidím žádný důvod na toto zboží psát negativa. Pochybuji, že všichni kuchtíci takto vaří a je na každém z nác, kam se chodíme stravovat. Pokud chutná, je mi jedno z čeho je jídlo uvařeno.

s pozdravem

0 0
možnosti
JN

Qvark

5. 3. 2010 19:31
Re: Nerozumím problému.

Možná to je tobě jedno, ale co na ty chutné chemikálie  říká tvůj organismus?

0 0
možnosti
BH

dropa

5. 3. 2010 17:28
Zábavný pořad Ano šéfe ?

Snad přehlídka zoufalství a šlendriánu v restauracích! ;-O 

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

8. 3. 2010 15:03
Re: Zábavný pořad Ano šéfe ?

Ne zábavný, ale zábavní. To je pořádnej rozdíl.

0 0
možnosti
Q

Quick

5. 3. 2010 16:50
kde se najíst?

právě proto chodím zásadně do restauraací u kterých je jisté že denně vaří nová čerstvá jídla a vše komplet z čerstvých surovin.žádné polotovary. to ssi radši dám-kdyyž už byych byyl nucen jíst někde v jíné restauraci-jenom kombinaci příloh a saalátů-u toho je jistota že to není z pytlíku...

vzpomínám si na cestu do NDR,taam už to praktikovaali dávno,nežral to ani můj pes!

0 0
možnosti
C

Chody1980

5. 3. 2010 18:49
Re: kde se najíst?

Ochutnejte si ovoce a zeleninu vypěstovanou na zahradě  a pak z ochodu. Poté si přečtete co jste napsal/la. To je to samé jako polotovar na jídla.... Už dávno nejíme přírodní věci...velmi dávno. 

0 0
možnosti
W

weizenkleie1

5. 3. 2010 16:37
Jo je to smutne,

dobroucka i kdyz ne zrovna nejzdravejsi Ceska kuchyne jde pomalu k sipku a to hlavne proto, ze lide nachapou, ze pokud menu stoji 75,- tak se proste bez instantnich produktu uvarit nedá.Navicjsme masirováni kazdý den reklamou na jogurty s plastickou prichuti a limonadu s prichuti cehokoliv, takze nam to potom ani vlastne neni napadne v jidle;-(Rv

0 0
možnosti
RH

Ubaram

5. 3. 2010 22:07
Re: Jo je to smutne,

Ty instantní produkty jsou ale dražší než čerstvé suroviny..

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!