Diskuze

VIDEO: Lilek zapečený s mozarellou si zamilujete, přesvědčí vás Ital

Lilkové lasagne jsou pro italské matky jednou z mála možností, jak dostat do dětí zeleninu. Vesměs totiž milují mozarellu vyrobenou z čistého mléka, takže spolu s ní s chutí zbaští i lilek a omáčku z rajčat. U nás by to mohlo platit i pro dospělé, kteří zeleninu často odstrkují na okraj talíře.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

kabalenka

25. 5. 2010 11:09
zapečený lilek

Vypadá to super. Receptů je opravdu málo. Jsem za něj velmi ráda. Nešel by dát nějaký jin sýr místo toho parmezánu?

0 0
možnosti
JN

roedor

25. 5. 2010 12:46
Re: zapečený lilek

jasně, posyp to eidamem:-P

0 0
možnosti
G

gianninko

23. 5. 2010 19:54
dobrý tip

Parmigaina vařím velmi často když jsem u rodiny v Itálii. Lilek se musí nechat vypotit a potom vysušit. Jinak má trošku trpkou chuť. Potom obalíte v hladké mouce a postupujete tak jak to ukazoval Manu. Dobrý je také vypocený lilek obalit v těstíčku a péci jako řízečky. Pak má chuť ´jako smažené hříbky. Výborné.

0 0
možnosti
SM

světlam

23. 5. 2010 17:38
dobrý tip

Tak, tohle menu nemá chybu, lilků je v obchodě dost po celý rok a receptů málo. Pstruh je klasika ale moc dobrá, takže dobrý tip, díky za něj :-)R^:-P

0 0
možnosti
U

unbreakable..debater

23. 5. 2010 19:02
Re: dobrý tip

Receptů málo není, jen to chce hledat. Lilek baklažán je výborný grilovaný, plněný i nakládaný. R^

0 0
možnosti
ZB

chania

23. 5. 2010 14:20
smažení

musí se lilek opravdu smažit v oleji? Když dám na "vroubkovanou" pánev cuketu potřenou olejem a kořením, tak to taky stačí a chutná to moc dobře. S lilkem to takhle nejde?

0 0
možnosti
H

HancickaP

23. 5. 2010 11:34
lilky pouzivam hodne

a pdole me se solit a "vypotit" nemusi, chutnaji dobre i kdyz se rovnou hodi na panev.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...