Diskuze
Testujeme kurzy vaření: v Chefparade začátečníci zdržovali pokročilé
Děkujeme za pochopení.
pefben2
Problémy s parkováním?
Chahá, pokud máte vozidlo s řidičem (tramvaj), niíc neřešíte
mr.ricardo1
Re: Problémy s parkováním?
Chacha, jestli se dostanes tramvaji na Husitskou, tak jsi dobrej
rafton
Kurzy jsou na houby
Já jsem nyní začal vařit pro kamarády a přátele. Vždy to pojmu v nějakém duchu. A informace čerpám z různých zdrojů.
Sallmi
Hehe
Chefparade? To je to zařízení, kde při kurzu naší národní kuchyně vaří perkelt a říkají tomu guláš?
trhni si
Hovezi v chefparade
Zhruba pred jednim rokem jsem byla na kurzu vareni v chefparade - hovezi - steaky a musim rict, ze v podstate vsechno probihalo tak jak autorka clanku napsala.
Vzdy po uvareni jsi si pokorm pekne zdlabli a kdo nemohl, mel moznost si svoji porci odnest domu!!! a vzhledme k tomu, ze nekteri ucatsnici meli dokonme sve krabicky, predpokladam, ze je to v chefparade bezna praxe.
Za 1000 Kc jsme kazdy zbastil min. 0,6 kg argentinske svickove,coz za ty prachy nikde moji mily rypalove nikde nedostanete, natoz aby jste se u toho neco priucili
DuckEgg
Torteliny...
...a to je jako co? Škoda, že se nepřipravovaly Tortellini. Tohle mě vždycky spolehlivě dostane, když v jídelníčku "italské" restaurace vidím Torteliny a Ravioly a když si objednávám a říkám ňoki, kouká na mě obsluhující pubescentní vejr chvíli nechápavě a pak říká, jo ták! Ale tzo se čte pane Gnoči! Svatá prostoto...
ebamb
Re: Torteliny...
gnoči jsou fajn. Ale taky jsem slyšela mluvit jednoho rádoby gurmána a ten říkal parmažán
doddo
Ondra Slanina vs. Chefparade
Tak musim rict, ze jsem kurz tzv. kluku v akci absolvovala pred 3 lety v Perfect restaurantu a vedl ho Ondra Slanina byl skvely.5 lekci stalo 10000kc. Na zacatku kurzu jsme vzdy dostali recepty, potraviny a pod dohledem "statneho" osetrovatele zacali kuchtit. Vzdy se varilo 3 - 4 chodove menu. Lektor se nam venoval, dohlizel a choval se profesionalne. Musim Ondru pochvalit hlavne za lekce steaky, sushi a musle, na ktere mel kazdy z nas moznost si otevrit ustric, kolik se mu racilo. Na druhou stranu musim rict, ze jsem navstivila i kurz Chefparade. U vchodu nas nechali stat docela dlouho, aniz by nas uvedli, nikdo nam nenabidl nic k piti, atmosfera byla velmi rozpacita. Slo pravdepodobne o prvni kurz indicke kuchyne. Kurz nebyl pripraven, vedli ho indove, ale nikdo nezajistil tlumoceni. K vareni jsme se poradne nedostali, protoze vsechno uvarili oni a co se tyka receptu, tak ty dodnes nemam.
pítý
Já jsem se kurzu v Chefparade zúčastnila
s přítelem asi před 3 měsíci. Shodou okolností šlo také o italskou kuchyni. Šéfkuchař (tuším Honza) byl příjemný, se zkušenostmi přímo z Itálie. Vadilo mi ale, že jsme sice byli rozděleni do skupin po 3-4 lidech (celkem asi 15 účastníků), nicméně ve výsledku musely vařit vždy dvě skupiny dohromady, takže cca po 8 lidech, což už mi připadá dost, nemůžete si vyzkoušet vše, co byste chtěli. Všechny skupiny navíc vařily stejné věci, takže jsme toho nestihli moc vyzkoušet. Recepty jsme dostali až druhý den po kurzu e-mailem, takže nikoli předem. Navíc úplně neodpovídaly postupům, které jsme během kurzu používali, ale to se dá chápat, každý kuchař to dělá trošičku jinak a recepty mají univerzální.
pítý
Re: Já jsem se kurzu v Chefparade zúčastnila
Možnost odnést si zbylé jídlo domů jsme také neměli, což mě osobně asi nejvíc iritovalo, protože toho zbylo opravdu požehnaně a při představě, že to všechno skončí v koši, se mi otvírala kudla v kapse , nesnáším plýtvání.
Celkově shrnuto byl kurz zajímavý a určitě mi něco dal, ale nějaké výtky bych měla - viz výše. Každopádně vzhledem k tomu, že jde opravdu asi o nejlevnější kurzy v Praze, je to celkem za málo peněz dost muziky
MPík
Chefparade
S tímto kurzem zkušenost nemám, ale s jedním z kuchařů ano. Úplně náhodou jsem se před cca měsícem zúčastnil akce "Když muži vaří" v IKEA. 10 mužů v každém domě IKEA v ČR v jeden čas vařilo pro své partnerky. Vlastně to byl regulérní kurz vaření. Zatímco v ostatních třech domech bylo za hodinu hotovo (jedni dělali předkrm, druzí hl.jídlo, zbytek dezert), na Zličíně dělal každý všechno. Skvěle jsme se bavili víc jak 3 hodiny! "Náš" kuchař (šéf kuchař La Casa Argentina) prý pro Chefparade dělá. Pokud tak vypadá běžný kurz, jen doporučuji! Sám se na jejich 2-3 kurzy chystám. A cena mi přijde výborná!
Valentyna
pesto - máta?
Pesto z máty? Nechci být šťoural a nějaký závratný kuchař taky nejsem, tak je to možná jen z neznalosti této speciality.... ale pesto bylo vždycky bazalkové.... v Itálii jsem nezaznamenala, že by se máta používala k čemukoli jinému než do Mojita.... (a tomu tam taky zase tak moc neholdují...)
mysliveček
Re: pesto - máta?
Prosím vás, proč se tedy do toho šťouráte, když jak sama píšete(a jak je zjevné), o tom nic nevíte? Já sice znalec také nejsem, ani se nemůžu chlubit s tím, že jsem cestoval po Itálii, ale vím, že pesta existuje mnoho druhů, nejčastěji se samozřejmě dělá z bazalky, ale hodně často také ze sušených rajčat, právě z té máty (pesto di menta), z petržele, ale třeba také z tuňáka a limety, ze špenátu, z medvědího česneku, z různých ořechů apod. Pesto je prostě název pro omáčku, pesto alla genovese je ono klasické pesto, které asi jediné znáte.
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly
Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...