Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Pohlreich pitval kuře na roládu. Nás tím naučil, jak šetřit domácí rozpočet

Proč kupovat kuřecí prsa za sto padesát, když můžete koupit celé kuře za třetinu a během deseti minut ho zužitkovat celé? Od prsou až po skelet a křídla na polévku. To je praktickým poselstvím zkoušky, kterou pro kuchaře připravil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Na nože!
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

Tryskoprd

3. 10. 2010 15:09
JAk můžete

žrát brambory ve šlupce?

0 0
možnosti
J

Jandik73

4. 10. 2010 14:50
Re: JAk můžete

Já je klidně sním. Pokud se u vás doma žere, je úplně jedno, jestli jsou brambory s nebo bez šlupky.

0 0
možnosti
PM

petmor

30. 9. 2010 5:18
objev hodný metálu

no to je fakt objev,že se dá kuře rozporcovat a vykostit....

0 0
možnosti
V

vochomejtak

30. 9. 2010 1:48
Steak z kurecich stehen

to me rozsekalo ;-D

0 0
možnosti
IJ

Inkvizitor Johny

29. 9. 2010 21:32
Smysl vykosťování

Tak buď chcete zpracovat celé kuře na nějaký produkt (např. ta roláda a vývar) a pak je jasná volba koupě celého kuřete a případné vykostění. Nebo potřebujete jen určité části (prsa, skelet, stehna). A pak logicky koupíte jen tu část, kterou potřebujete. Co se týče ekonomiky, tak...Prso 100 Kč/kg, celé kuře 50 Kč/kg. Z jednoho kuřete o váze 1,5 kg dostanete max 400 g prsou. Takže kupovat celé kuře jen kvůli prsům a stehnům je blbost...Jinak ten videonávod na vykostění je fakt dobrý. Tuhle úžasně sofistikovanou metodu určitě zkusím, jako jiní pode mnou:-)

0 0
možnosti

lepidlo999

4. 10. 2010 12:16
Re: Smysl vykosťování

Ekonomika v běžné domácnosti je poněkud jiná. Koupím-li 2 kuřata, každé za 80 Kč (váha 1,5 kg), dostanu z toho 4 perfektní prsa i s kůží, 4 stehna a mám hromadu kostí na vývar. Za 160 Kč mám materiál na 3 jídla pro 4 člennou rodinu.

0 0
možnosti
H

hledajici

29. 9. 2010 19:14
diky

Musim se přiznat, že náhodou mně článek dal hodně. Přiznám se, že ve svých 21 letech jsem ještě kuře nevykostovala, vždycky mě to spíš děsilo, ale kuřecí roláda vypadá fakt báječně a díky tomuhle vim, jak na to a třeba budu mít všech deset prstů ;-D

A pan Polreich...v televizi má svoji roli, někdo ho může a někdo ne, ale musí se mu přiznat, že díky tomu pořadu zvýšil podvědomí národa o gastronomii a spousta lidí ted ví, co může dostat v redstauraci "na talíř" a hlavně co má chtít za jakou cenu

0 0
možnosti
_

___Radin::::

29. 9. 2010 16:27
no alespoň že to psal chlap

napsat to ženská, vlastně ady na idnesu bych se ani nedivil, byl by to mazec. No to je objev, no jde kuře rozerat, nemusí se kupovat po částech R^ Pan autor byl asi dlouho v té slavné emerice, kde je to teď také módní ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JJ

Haluzorium

29. 9. 2010 16:13
Hotovo

Ok, tak ja se priznam:

To video s pane Pepinem me totalne dostalo, takze jsem odpoledne letel pro dve kurata a hned si to zkusil. Prvni ptak dopadl.. no, proste bude kotel polivky. Zato ten druhy uz se povedl naprosto skvele, jsem na sebe pysny!

Je to skvele, kdyz se clovek necemu priuci od profiku.

0 0
možnosti
MK

Brundi

29. 9. 2010 16:32
Re: Hotovo

Taky jsem se ododlavala do toho obchodu skocit a hend to vyzkouset, ale nedotahla jsem to do konce. Tak snad priste. Jsem rada, ze to funguje. :-)

Mel jsi notebook na lince? :-D

0 0
možnosti
AZP

astar z ptáh

29. 9. 2010 15:46
jak kdo

Kupuju kuřecí prsa v akci, vesmes za 99-109 korun kilo... mně to nevadí, já na to mám....R^

0 0
možnosti
AZP

astar z ptáh

29. 9. 2010 15:49
Re: jak kdo

ještě bych rad dodal, že se jedná o chlazená česká kuřecí prsa... jiná nekupuju.. mražená, ani křehčená... to už raději kus krkovičky, namarinovat a šup na pánvičku, nebo grilík... ono kdybyste viděli, jak ty kuřata vypadaj, než je zabijí, v takovém hezkém velkochovu.. byste čučeli...Rv chudinky opeřený....

0 0
možnosti
L

luban12

29. 9. 2010 13:24
Další "Kolumbus"

Teď už chybí jen aby si koupil kompas , dal se směrem na západ a objeví Ameriku ;-D

0 0
možnosti
JM

Jan Motůrek

29. 9. 2010 13:37
Re: Další "Kolumbus"

oprudil12 asi bude váš bratr, že? :-/

0 0
možnosti
T

TT777

29. 9. 2010 13:20
tfujtajxl me se to ekluje

nez se stim takhle pitvat radsi si koupim ty prsicka a ze bych usetril? kolik? abych z 1kg kurete dostal 1kg prisicek kolik tech kurat musim koupit? stojito za tu namahu? me ne;-)

0 0
možnosti
MC

Majdalena

29. 9. 2010 13:24
Re: tfujtajxl me se to ekluje

Jenže to kuře co si koupíte v supermarketu je bůhví odkud a chované kdovíjakým způsobem...To radši seberu babičce jedno kuře z kurníku. Mám oběd na tři dny a mám jistotu kvality a čerstvosti

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...