Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Zatočme s kávovou břečkou, kterou doma pijeme. Jak na lepší kávu

V běžném obchodě koupíte unifikovanou kávu, o které nevíte nic. Ani zemi původu, pomletá může být týdny stará a postrádající všechny charakteristické vůně. Čím je levnější, tím v ní bude více laciné a hořké robusty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pětrandočepice

14. 10. 2010 15:13
Lenka

Nějak se mi některé informace v článku nezdají být objektivní. Instantní káva - značková (třeba Jacobs Kronung) - že je vyráběna tak, jak se tu popisuje?! Nemyslím instantní kávu na prach pomletou, ale tu z malých kousků kávy.

A třeba Jihlavanka, mletá,mi většinou (někdy ne - várka se nepovede) chutná a připadá mi lahodná. Vůbec ne nahořklá ap., jak se tu píše.

Nebo je to komerční článek na podporu malé nové firmy? Jestli ano, má to být uvedeno.

0 0
možnosti

PRG-SYD

12. 10. 2010 11:54
ktere kafe je to prave? kdo to rozhodne?

Ja si myslim, ze resit, ktera kava je ta prava je nesmysl. Kazdemu chutna neco jineho. Nekdo si pochutna na logrove kave, jiny na presu... Me osobne logrove kafe nikdy nechutnalo. Postupne jsem se zamiloval do espresa. Slo to az tak daleko, ze jsem si poridil i malou prazirnu a kupuju si boby a prazim dle libosti. Prekvapive je to pomerne levna varianta. Kilo neprazenych kvalitnich bobu stoji cca 120kc. Pytel, ktery koupim, postupne rozprodam mezi zname za naklady, plus neco malo na plyn...

0 0
možnosti

celpichl

12. 10. 2010 10:38
Presso, Picollo

Souhlas s bodem 10 , pro pořádné preso je je potřeba profi kávovar m, pro domácí použití doporučuji kávovar na PODy . Nikoliv Dolce Gusto a podobné kraviny ! Bella Italia;-)

0 0
možnosti

bulbik

12. 10. 2010 15:59
Re: Presso, Picollo

Pro domaci pouziti nedoporucuji zadny kavovar na espresso, tedy pokud ho nepouzivate nepretzite cely den. Stejne minimalne prvni kafe je na vyhozeni. Ale treba pokud se kolegove domluvi v praci a takhle jedou preso v kanclu, tak super a ciste reseni (tedy ty tzv. PODy).

0 0
možnosti

Yzzycz

11. 10. 2010 16:10
V cesku

dobry kafe neni a cech ani nevi jak dobry kafe chutna tim min by mel radit jak se ma delat.

0 0
možnosti

Deleter

10. 10. 2010 22:36
NO,

a čím vyčistit mlejnek, to se člověk nedozví. chjo.:-)

0 0
možnosti

celpichl

12. 10. 2010 10:38
Re: NO,

Dobré kafe nikdy neuděláte na kávovaru se zabudovaným mlýnkem . Zvlhlá zrnka, mlýnek, nedostaečně upěchovaná káva , atd. Poohlédněte se po POD kávovaru . V

0 0
možnosti

jouzi

9. 10. 2010 15:32
To nejdůležitější,

a sice že pro dobrou kávu musíte mít k její přípravě také DOBROU VODU (ideálně takovou, která vám chutná samotná), už vám do článku nenapíší. :-/

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

10. 10. 2010 12:23
Re: To nejdůležitější,

Na to by se dalo asi polemizovat. Protože tvrdá (mineralizovaná) voda chutná lépe než měkká, ale kafe je podle mě lepší z měkké. Asi by to chtělo udělat experiment. Až budu mít po ruce nějakou demineralizovanou vodu, tak to subjektivně porovnám:-)

0 0
možnosti

calypsol

8. 10. 2010 17:19
indie

V indii delaji skvele kafe. Privedou mliko v varu, nasypou do nej lzicku nebo dve instatni kavy, zaslehaji, ocukrujou...panecku to je dobrota:-P

0 0
možnosti

bechernik

13. 10. 2010 17:10
Re: indie

nespletl jste si to instantni kafe s marihuanou? :-D

0 0
možnosti

dedaustvanlety

8. 10. 2010 13:56
Jak na dobrou kávu

Nejsem nikterak nějaký náruživý kafař, ale zásadně nepiji turka ze zdravotních důvodů již 35 let.

Je pravda, že takto připravená káva po 4 min. vypouští nezdravé toxiny.

Na to abych si vychutnal kávu, mi stačí obyčejná zrnková "STANDART",

kterou si doma semelu na el.mlýnku, který je součástí pákového presovaru zn." Cafe Roma Ariete " není to žádný automat. Vyzkoušel jsem i tak vyhlášenou kávu ARABICA a vrátil se opět k obyčejné kávě.Káva takto připravená má vcelku dobrou chuť a bohatou pěnu.Kávu si zjemním trochu mlékem a přisladím.:-)

0 0
možnosti

Jencek

10. 10. 2010 16:00
Re: Jak na dobrou kávu

Jestli myslíte nezdravými toxiny třísloviny, tak si nejsem úplně jistý....Popravdě, nejsem odborník, ale třísloviny škodlivé nejsou, ale jsou nepříjemné svou svíravostí (někdo však tu svíravost, např. u čajů, vyhledává). A nejlepší káva je ta která člověku nejvíc chutná..........A nejvíc mě dojímá, že autor popisuje robustu jako podřadný druh, ano možná je levnější, ale existují lidé, kteří preferují čistě robustu :)

0 0
možnosti

marzena

8. 10. 2010 8:30
volovina

článek, jehož autor se někde na internetu dozvěděl, že existuje hodná teta arabika a zlá babizna robusta, tak to předává dál, aby se to všichni dozvěděli, je leda k smíchu.. Je to asi jako tvrdit, že pokud je víno suché/sladké/hnusné/dobré, tak za to může odrůda, no prostě lidi nekupujte rozhodně veltlín je to hnus, za to čisťounký Tramín/Ryzlink/Arabika/cokoliv je absolutní záruka kvalitky Rv8-o

0 0
možnosti

ka-boom

9. 10. 2010 13:32
Re: volovina

Souhlas. Autor jen sepsal "obecně známé mýty" a marketingové bláboly. O přípravě dobré kávy se v článku nedozví nikdo nic.

0 0
možnosti

branik80

7. 10. 2010 20:40
nechapem...

... vobec mi z clanku nie je jasne ako si mam pripravit tu kavu. Nemam ziadny kavovar ani nic podobne len rucny mlyncek, zrnkovu kavu... a co teraz? turka z toho spravit nesmiem tak co s tym ako dalej?

0 0
možnosti

cara al sol

9. 10. 2010 4:39
Re: nechapem...

Třeba french press. Náklady pár stovek a výsledek nesrovnatelný.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...