Diskuze
Vzpoura proti čínskému česneku se šíří internetem, už je i na našem blogu
Děkujeme za pochopení.
Mihulková
český česnek?????
Zdravím všechny, jež mají rádi hodně " smradlavý" český česnek!!!
Naše rodina má velkou spotřebu. Každý rok si pěstujeme větší a větší množství. Kamarádů máme taky hodně a množství nestačí.- Tak jsme se rozhodli, že to rozjedeme ve velkém. Nyní máme vsazeny celkem 2 metráky od 16 odrůd. Příští rok vyhodnotímeb a vybereme ty nejodolnější. Vzali jsme si pozemky po dědovi a na příští rok počítáme s rozšířením plochy na 2 hektary. Doufám, že se mu bude dařit jako doposud a Čínu bude vidět jen na mapě. " Smradlavému českému česneku zdar"!!!!!!!! Alena Mihulková
syncil
bez chuti?
Je mi záhadou, kde autor přišel na to, že je čínský česnek bez chuti a zápachu. Spotřebuji čínského česneku poměrně dost, chuť má, vůni rovněž a na rozdíl od vychvalovaného českého se dá velmi pohodlně oloupat. Nevím s jakým záměrem byl článek napsán, ale jestli to měla být propagace farmářských trhů, tak se moc nepovedla. To jste moh napsat třeba o vajíčkách, že od soukromníků jsou zdravější a že teprve jogurt ve sklenici je ten pravý ořechový. To by bylo obdobně nevýživné blábolení.
lsh
Re: bez chuti?
"Spotřebuji čínského česneku poměrně dost" - ano, protože českého by bylo potřeba tak třetina, čtvrtina.. A nejsou to výmysly redaktorů, každý kdo trochu pracuje v kuchyni (a ví, kde a jaké suroviny kupuje) Vám tohle potvrdí.. Leda byste narazil na čestnou výjimku, i to se samozřejmě mohlo stát
cenda54
to jsou ty supermarkety
s cenovými bombami. a je fuk že je to nepoužitelné, hlavně že je to levné
_Warapeidza
Re: to jsou ty supermarkety
kde je poptávka, je i nabídka...
kdyby to lidi nekupovali, tak to nikdo nebude prodávat...
Allium
Zpracování česneku
Při přepravě většího množství je nezbytné zajistit proudění suššího vzduchu a nepřepravovat ve vrstvách.
Česnek utřený se solí používám k ochucení potravin před tepenou úpravou a na úplném konci tepelné úpravy (vyzkoušet třeba u vepřového kolena).
Dalším mým poznatkem je , že česnek utřený se solí je chuťově výraznější, než bez soli.
Atd.
Deleter
Re: Zpracování česneku
No kdo by to řek, co? A když místo soli použijete glutamát, tak to bude ještě lepší.
Allium
Co odrůda to jiná chuť
Mám zkušenost, že každá odrůda česneku má trochu jinou chuť.
V jedné genobance jich asi před dvaceti léty udržovali vegetativně asi 1200 odrůd! Můj poznatek je, že nepaličáky mají jemnější chuť než paličáky. Obzvlášť ostré jsou paličáky s fialovým zabarvením slupky. Jeden paličák mi připomínal chutí až nějakou květinu. Setkal jsem se taky s dovozovým česnekem, který byl nevhodným balením při přepravě natolik znehodnocen, že jsem jej vyhodil (páchnul).
Sázel jsem česneky z jižní polokoule zvyklé na posunutý vegetační cyklus, v prvním roce vyrostly slabé rostlinky, po dvou až třech letech už nebylo poznat odkud jsou, česnek se přizpůsobil.
falda
Ne že bych byl pro dovoz česneku z Číny,
podobně jako pro dovoz jahod ze Španělska, jablek z Řecka, rajčat z Holandska, kuřat z Brazílie atd., všude se má především jíst to, co se tam vypěstuje. Jinak to samozřejmě ztrácí na chuti a na kvalitě. Věřím, že mnoho lidí, fandících byznysu, je názoru zcela opačného, ale o tom psát nechci. Chtěl jsem napsat, že když jsem v Číně kupoval česnek, měl jsem úplně stejný dojem, jako je popisován v článku, jenže opačně: na co stačí dva stroužky čínského česneku, na to musím u nás doma v Česku použít celou hlavičku. Není to náhodou dáno čerstvostí česneku? Nebo k nám z Číny vyvážejí to, co by tam nikdo nekoupil (což nelze vyloučit)? Nebo že by se naopak do Číny vyvážel česnek z Česka (ani to možná nelze úplně vyloučit)? Nevím, ale v každém případě za (ne)kvalitou česneku nestojí ani tak lokalita, kde byl vypěstován, ale spíše obchodní politika (které zde patrně většina lidí fandí, aby z ní mohla případně profitovat) té které země. Tak si, vážení, vyberte, co vlastně chcete!
net.Xtreme počtvrté
Re: Ne že bych byl pro dovoz česneku z Číny,
Možné je leccos, vím, že třeba chmel se od nás vozil a možná vozí do Japonska a odtamtud taháme nějaké chmelové cosi, co tak kvalitní není...
Čerstvost je určitě důležité a nejen u česneku a na chuti se projeví, také existuje dost odrůd česneku a pochybuji, že v zemi jako je Čína se bude pěstovat jen jedna, problém bude v tom, že hypermarketový česnek není skladován a přepravován v optimálních podmínkách a hlavně je z nějaké velkopěstírny, kde tomu není věnována taková péče a důležitější než chuť je, aby to rostlo leckde a rychle...když si to pěstuje někdo na své zahrádce a prodává na místním trhu, do místního zelinářství, tak to funguje obráceně a důležitější je kvalita než cena.
ánry
Česnekářský spolek
Už jsme také měli dost čínského česneku a tak jsme si založili česnekářský spolek.Sadbu nakupujem u ing.Kozáka(jmenovaného v článku),letos naši členi vysadili 60kg česneku.Přebytky si každý prodá a máme česnek na celý rok a ještě u toho užijeme srandu.Jezdíme do Buchlovic na česnekový festival,pořádáme česnekové plesy,česnekobraní a různé soutěže o nejlepší česnekové pokrmy.
Je samozřejm,že musíte mít kousek zahrádky.Naše adresa cesnek-spolek.cz
KarelM
Re: Česnekářský spolek
Tomu se říká aktivní přístup! Jak říkál Gándí - "Buďme tou změnou, kterou chceme ve světě vidět."
cenda54
Re: Jak je na tom španělský česnek?
nedávno jsem si ho koupil a docela to jde
King_Feanor
Re: btw:
A co když je to upírské lobby, které se nás snaží donutit kupovat tenhle slabý česnek.. a pak se budou ztrácet mladé dívky a nacházeny s dírkami v krku? A kupovat tenhle česnek.. se nám budou smát?
Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich
Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly
Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...