Diskuze

VIDEO: Domácí majonézu na salát vyrobíte tyčovým mixérem za pár vteřin

Není nic snazšího, než vyrobit domácí majonézu. Zabere to pár okamžiků. Potřebujete jen vajíčko, olej a několik dalších ingrediencí, které každý najde doma. Proč si tedy nevyrobit do bramborového salátu vlastní a čerstvou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Plžek

4. 1. 2011 20:03
Majonéza z bílků

Pro ty, kteří se bojí, že ve žloutku je cholesterol mohou dělat majonézu jen z bílků. A jde to i ponorným mixerem, jen začínám šlehat bílek, do kterého přileji jakýkoli olej podle chuti a špetku soli. Dál pracuji stejně, jak je popsáno v receptu. Nic neměřím, naleji na 1 bílek asi deci oleje a pak dolívám podle toho, jak chci mít majonézu hustou. Taková majonéza sice není žluťoučká jak ji všichni známe, ale je méně cholesterolová a hodí se do všech salátů.:-P

0 0
možnosti

cihadlo

19. 2. 2011 22:32
Re: Majonéza z bílků

Kdo se bojí cholesterolu, tak si přečtěte toto : Vaječná ironie

http://www.osel.cz/index.php?clanek=4275

0 0
možnosti

richu.ch

24. 12. 2010 2:37
Co to tady melete o salmonele?

To byste pak nemohli tatarak nebo Spagety carbonara ... Ostatne, ty dostanete v Itálii skoro všude se syrovým zloutkem. To by pak půlka Itálie musela permanentně trpet salmonelou.

0 0
možnosti

elaine

23. 12. 2010 23:23
To je mi objev

To jste zas objevili Ameriku! Delam takhle majonezu odjakziva, ale horcici nedavam. Zkuste si najit, jak vubec majoneza vznikla -traduje se, ze uz za Napoleona....

0 0
možnosti

semelik

23. 12. 2010 23:55
ještě zapomněl na domácí čaj - ten se vyrobí

z drcených čajových lístků a vroucí vody. Označil bych to za stejně převratný objev  jako tuhle výrobu majonézy.

0 0
možnosti

Slušnej občan

23. 12. 2010 23:08
Mayonéza?

Když majonézu, tak jen podle Chucka Norrise ... ;-D

0 0
možnosti

Elquido

23. 12. 2010 23:02
co salmonela?

pan cuketka je opravdu odborník, když na svém webu nechá takové recepty. takto se pochopitelně majonéza dělá - i třeba doma, ale z pasterovaných žloudků. tepelně neupravená vejce? to je nápad:-/

0 0
možnosti

cistaevropa

23. 12. 2010 23:06
Re: co salmonela?

;-D;-D;-D z pasterovaných žloutků

takto se dělá majonéza, z normálních žloutků a dělala se tak již staletí. a pokud si koupíte normální čerstvá vejce (info o snášce na obalu či skořápce), tak se vám nic nestane.

0 0
možnosti

cvergl

23. 12. 2010 22:49
Chyba

CITACE:

Výroba domácí majonézy stojí daleko sil, peněz, energie i času, než obléknout se a zajít ji koupit do nejbližšího obchodu

Chybička se vludila

 Stojí daleko méně,více nebo kolik sil????

Majonéza bude asi dobrá,v mixéru by se zdrcla,ale takhle to jde,

0 0
možnosti

cistaevropa

23. 12. 2010 22:40
to neni ta spravna majoneza

zdenek pohlreich ji urcite tak nedela proto je spatna. a vubec musi byt spatna protoze je strasne modni ted kritizovat recepty jinych ;-D

0 0
možnosti

1000mb

23. 12. 2010 23:21
Re: to neni ta spravna majoneza

Tak si nech poradit od Babici.Dejte tam hořčici,jestli nemáte,dejte kečup.Taky 2 žlotky,nejsou,neva,dejte bílky.A hlvně slunečnicový olej.Ale jestli nemáte,tak tam dejte třeba mogul...

0 0
možnosti

MelSi

23. 12. 2010 20:53
my nepoužíváme majonézu vůbec

tatarku a bílý jogurt a salát je prostě skvělý...ale každému chutná jinak,tak si užijme zítra skvělou večeři všichni:-)

0 0
možnosti

ulliot

23. 12. 2010 21:02
Re: my nepoužíváme majonézu vůbec

a co je tatarka, prosim tě

0 0
možnosti

Rutsuka

23. 12. 2010 19:53
Majolka

Tak jsme to hned zkusili a není to špatný...jen jsme tam asi dali moc horčice...ale bylo to fakt rychlý a byla hezky hustá...Jednou jsme to zkoušeli normálním šlehačem a taky jsme ten olej nedali najednou ale přilévali postupně a furt to nechtělo houstnout, takhle tím tyčovým mixérem to bylo hned...no není jako kupovaná, ale zrovna do toho salátu se zítra bude hodit, tam trochu víc hořticová chuť nevadí:)

0 0
možnosti

Tommy Gun

23. 12. 2010 18:52
Do domácí majonézy

mi chybí domácí vejce, jinak R^.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!