Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Máme vlastní houbaře, zahradníky i řezníky, říkají nejlepší kuchaři

Mezi českými zemědělci vyrůstají nové uznávané značky dodavatelů zeleniny, masa nebo medu. Potvrzují to nejlepší čeští kuchaři, kteří zahraniční dodávky po letech poprvé vyměňují za domácí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

certik_bertik

1. 4. 2012 16:03
ty jo

suchý zrání masa? To je ztráta 10% váhy, to by vedení ředitele supermarketů pěkně hnaly, ono když se uzrálé maso potopí do vody, aby se ta váha nahnala tak se to pak začne brzo kazit

0 0
možnosti

kníže Sternenhoch

29. 3. 2012 12:26
Proč nakupovat od farmáře?

To já raději zajedu na statek a koupím si maso od sedláka;-D

2 0
možnosti

henryp1

29. 3. 2012 23:05
Re: Proč nakupovat od farmáře?

No teď se neříká sedlák,to zní moc obyčejně. Všichni jsou farmáři. Někde jsem potkal i staročeské..bio..eko...xxx...farmáře.;-D

0 0
možnosti

Hroznej.puberťák

29. 3. 2012 11:06
My máme taky vlastní houbaře, zahradníky i řezníky :)

Na to není třeba být nejlepší kuchař, slušnou kvalitu domácích výpěstků na hony vzdálenou hypermarketovému secondhandu není zas takový problém najít po známých po vesnicích.

0 0
možnosti

Damik

29. 3. 2012 11:56
Re: My máme taky vlastní houbaře, zahradníky i řezníky :)

ono je to normální i všude jinde. Když jsem žil ve Francii, málokdo tam kupoval zeleninu, ovoce či maso v kerfáči. Nene, hezky objet místní farmáře a nakoupit to nejlepší. Češi se taky musí naučit, že supermarket tu není od toho aby nabízel kvalitní čerstvé zboží.

0 0
možnosti

dwart

29. 3. 2012 11:02
Jídelní fetišismus je na módní vlně….

…tak proč toho nevyužít. Je to směšné. Dneska tu s velkou pompou prezentují jak mají vlastní kdeco a kekoho, ale před dvaceti lety to byl standard pro celou republiku.

1 0
možnosti

henryp1

29. 3. 2012 11:39
Re: Jídelní fetišismus je na módní vlně….

Přesně, dřív co jsi si neudělal sám, to jsi neměl. Pokuď jsi to tedy dokázal. Pak přišla vlna, že vše ze západu je lepší, tak se kupovalo jen co je dovezené. A teď...zase jsme doma. Prostě módní vlny, co kdo zrovna vymyslí. No, jen jsem v tom taky...tak do r.1992 zahrada plná záhonů, pak...módní "angličan" a bazén samozřejmě:-) No a teď zase jedu v záhonech.

0 0
možnosti

Cynické H0VAD0

29. 3. 2012 7:26
...

pstruzi krmeni granulema ;-DR^

0 0
možnosti

Miloš82

1. 4. 2012 21:55
Re: ...

Víte, že v dnešní době se i bio pstruzi či bio lososi (či organic) vykrmují granulemi?? Musím Vás zklamat kvalita není určená tím jestli je to granule, ale z jakých ´je surovin.Myslíte si že mořské ryby se třeba také nedají vykrmovat granulemi??? Co se týče ryb máte ale vždy výhodu že jejich růst (jakožto studenokrevných organismů) nelze stimulovat hormonálně.... A pokud nekupujete ryby z Turecka nebo Číny ale z Čech, tak máte velkou pravděpodobnost že bude i bez antibiotik

0 0
možnosti

Krucipajs

29. 3. 2012 4:26
mno, tihle kuchaříčci kdysi rozpoutali

v ČR "peklo světové kuchyně" vše zvenku skvělé, česká kuchyně nezdravá bla bla bla, dnes jim už ty blafy z emulzí Knorru nikdo nežere, tak zas bude peklo české kychyně, tlučou se v prsa nadstandartní kvalitou potravin které jsou ve světě naprosto běžné a ne nadstandartní, to jen v našich obchodech je bohužel zboží pro lůzu.

3 0
možnosti

Sanjuro

29. 3. 2012 8:03
Re: mno, tihle kuchaříčci kdysi rozpoutali

aneb neexistuje téma či profese na které by se nedalo nakydat že? Rv

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...