Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

VIDEO: Podívejte se do pekárny, kde se peče poctivě postaru a ručně

Rozmrazeno, dopečeno, ze zmrazeného polotovaru. Podobné nápisy se po 1. srpnu v obchodech objevily i u výrobků, za které byste předtím dali ruku do ohně, že jsou čerstvé. Jenže na rozdíl od čerstvého pečiva připraveného tradiční technologií od zadělání po upečení obsahují nejrůznější stabilizátory a další přídatné látky nutné pro to, aby šlo těsto chladit, mrazit a podobně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

uzycek

18. 8. 2012 20:10
v ostrave

je na vysoke urovni kvaskovy chleb na hlavnim nadrazi. ale musite to stihnout rano do 5:30.. jinak podle nahody... ale to by musela byt jooo nahoda, abyste ho tam dostali i po seste rano

0 0
možnosti

veronika1

16. 8. 2012 14:37
Pekárna Kabát - ukázka skutečné výroby

Pekárna Kabát, uvedená v článku Vám, tímto chce nabídnout ukázku skutečné její výroby, tak jak je uvedeno v článku. A chce Vám ukázat, že to tak opravdu dělají.

Chystáme akce, kde budume ukazovat skutečnou naší výrobu, jen ještě nejsou upřesněné termíny.Kdo by měl zájem o ukázku naší výroby, prosím pošlete nám svůj kontakt na: pekarna.kabat@seznam.cz a my mu zašleme termín a místo konání akce, až bude určená. Pokud máte zájem o fotky z takovéto akce, podívejte se na: http://pekarnakabat.rajce.idnes.cz/Prezentacni_akce_-_Zlute_lazne%2C_duben_2012/

Tato akce měla obrovský úspěch a na ní bylo prezentováno, že opravdu pečeme, jak je uvedeno v článku.

Děkuji a hezký den :)

0 0
možnosti

Gamehoror

16. 8. 2012 5:18
Za komunisty jsem měl rád slané housky či rohlíky

prostě slané pečivo kde se to na povrchu třpitilo krystalky soli rovnoměrně rozsypané po pečivu.

Dnes tak najdete převážně jen slané tyčinky nebo preclíky.

Zkusil jsem výrazy napsat a vyhledat v google obrázky a je to bída celorepublikově, jen samé pečivo posypané nějakým zrním pro drůbež a sůl jen tak občas omylem a už vůbec ne rovnoměrně.

Asi to při tom zmrazování a rozpékání prostě nefunguje aby to bylo solené a nejspíš se to rozpustí při dopékání tak to nejspíš vůbec nepoužívají.

Prostě smůla a jen nostalgicky vzpomínat že bývalo dobré pečivo.

0 0
možnosti

cvergl

15. 8. 2012 21:29
Poctivý chleba

můžu doporučit pekárnu pana Pigla v Pavlicích na Znojemsku u státní Jíhlava Znojmo.

Peče luxusní chleba  v peci na dřevo.Taky výtečné koláče,dalámánky,rohlíky a další.Vše za velice rozumné ceny.

Jezdím kolem pravidelně a pečivo už jinde nekupuju.

0 0
možnosti

a-zas-ten-cenzor

15. 8. 2012 19:16
jupííí

pokud tam dávají jahody i s oplodím, tak to musím mít ...... Rv

0 0
možnosti

bojimbojim

15. 8. 2012 20:04
Re: jupííí

Vy nevite,ze trosku zeleneho neuskodi? ;-)

0 0
možnosti

TopAlf

15. 8. 2012 15:02
Kvalitu pečiva poznám snadno...

Rozhodně se nesháním po seznamu použitých ingrediencí ani po popisu technologie. Stejně bych tomu nerozuměl, jsem strojař. Nějaké přísady do těsta jistě dává každý pekař. Mám ale úplně jasno v tom, co a kde si koupím - nebudete mi věřit, ale jediným kriteriem pro výběr toho, so sním, je to, jak moc mi ten který výrobek chutná. Mnohé pečivo dopékané přímo v obchodě (doteď jsem nevěděl, že je to ze zmrazeného polotovaru) je podle mé chuti prostě vynikající! Žádný úředník se svými předpisy na tom nic nezmění!

2 0
možnosti

Black_angel

15. 8. 2012 15:18
Re: Kvalitu pečiva poznám snadno...

Ano! Konečně rozumný příspěvek, mezi všemi žvásty ohledně éček a jiných aditiv, kterým tu stejně nikdo nerozumí. (I když spousta lidí si myslí, že o tom vědí všechno, protože si přečetli 2 zaručeně odborné weby o zdravé výživě).

0 0
možnosti

bubakovababa

15. 8. 2012 13:57
dobře udělana reklama

tak ja udělam jinou. Chleba si doma většinou peču .Ano je finančně naročnější  než kupovamý ale dělam si i směs na chleba i tak je to rychlejší než ho jít koupit. Pokud ho kupuji tak jedině v Globusu kde chleba a rohlíky nerozpékaj pečou vlastní a vzhledem k tomu že tam před zavírací dobou už maj i velmi omezený sortiment většinou jen 2 druhy chleba a jeden druh rohlíků tak starý nepřimíchavaj do těsta. A maj fakt dobrý druhy chleba .

0 0
možnosti

Labaro

15. 8. 2012 14:02
Re: dobře udělana reklama

Na přimíchávání starého chleba do těsta není nic špatného, spíš naopak. teda pokud ten starý chleba je opravdu jen starý, nikoli plesnivý nebo jinak závadný. Je třeba jej usušit, rozdrtit a pak se přidá k mouce.

0 0
možnosti

Labaro

15. 8. 2012 13:53
Jestli chcete viděl, jak vypadá poctivý chléb a pečivo,

zajeďte se po dívat třeba do Stříbra k panu Klimešovi. Když poklepete na chléb, tak "zvoní", když ho zmáčknete, tak po uvolnění obnoví původní tvar a vydrží vám týden. Nenajdete v něm ani droždí (to totiž do tradičního chleba nepatří, i když minimálně 90% pekáren je k výrobě chleba používá), natož pak nějaké zlepšující přípravky nebo jiná éčka. Vše poctivě z žitného kvasu (výrobní proces trvá kolem 20 hodin). Samozřejmě takový tento chléb v supermarketech nenajdete.

http://www.leader-ceskyzapad.cz/view.php?cisloclanku=2010022606%20target=

2 0
možnosti

Lotofágyně

15. 8. 2012 13:47
Zkuste domácí pekárnu

a budete vědět, co jste si tam nasypali. Pomocí časovače máte ráno čerstvý chleba, jaký nikde nekoupíte.

0 0
možnosti

roedor

15. 8. 2012 13:54
Re: Zkuste domácí pekárnu

pekárna je super, ale chleba z ní... Výhodou ovšem je, že jsem si díky pekárně začala o pečení zajímat víc, takže mi slouží hlavně pro přípravu těsta a dostala jsem se k zajímavějšímu stylu pečení (ovšem taky časově náročnějšímu - třeba momentálně dělám chleba, který se připravuje více dní, takže je potřeba si to dopředu rozvrhnout:-))

0 0
možnosti

honza.d

15. 8. 2012 11:10
přídavky

Pro informaci čtenářům, ze složení propagované pekárny:

Kobliha : barvivo, enzymy, aroma, přípravek zlepšující mouku,

Brioška: přípravek zlepšující mouku (mouka pšeničná, Diasta, koncentrát,sůl), voda, vaječná melanž (vejce, sůl, stabilizátor E 202 a E262) To autorka Čermáková nečetla ;-O

2 0
možnosti

bojimbojim

15. 8. 2012 11:18
Re: přídavky

Ne necetla,protoze to bude zrejme jen pouha nezavisla kamaradka,ktera chtela kamaradovi pomoci.Mi stacilo z videa a clanku porovnani.Maslo = tuky!!! Vanilka = vanilin!!!! To znamena,ze zase chemie ;-€

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...