Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Slovo babička je dnes hlavně marketingový tahák, tvrdí Pohlreich

Zdeněk Pohlreich bude vyučovat. Připravuje šestidílnou sérii, kde bude diváky seznamovat se základy vaření. Nechce učit jednotlivé recepty, jde mu o to, aby každý pochopil základní principy, proč a jak se ke kuchtění přistupuje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Gól! Hospody se nezmění, dokud se nezmění konzumenti! To jsem chtěl slyšet. Taky jsme začali v hospodě vařit recepty slezské kuchyně, opravdu poctivě (hovězí oháňka v cibulové omáčce, řízek se zelným salátem, bramborové placky na plotně, bryju atd.) avšak nechali jsme na jídelním lístku kuřecí prso s broskví, katův šleh apod. No a můžete hádat, čeho jsme prodali více..

3 0
možnosti
SK

tak jemu asi nejde o to, kolik toho navaříte nebo jestli vaříte polské či maďarské speciality. V Ano, šéfe! šlo hlavně o to, aby kuchaři nevařili ze 14 dní starého masa nebo maso trvdé, že by to ani pes nerozkousal..Já osobně si taky dám radši dobře udělané prso s broskví než nějakou oháňku.

1 3
možnosti
RM

to věděla už Němcová. proto napsala Babičku. a proto je Babiččino údolí a Babiccinytrhy.cz

1 0
možnosti
IB

I75v22a41n 29B66a16z33i95k84a

15. 5. 2013 12:34

A bude to víc o hovn..ch, prd...ích, srač...ch a pod., nebo o vaření? Jak pana kuchaře znám, tak A) je správně. Vtipné hlášky beru, ale ty zdaleka nepřevažují.

2 15
možnosti
VK

Mluví jak mu zobák narostl :)

3 0
možnosti
JV

ach bože, tenhle kozatej vopruzák je s tim svym jídlem strašně důležitej.

2 23
možnosti
SK

Jo to sice je, ale alespoň od "Babicových dobrot" umí vařit

4 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
PK

Slovo babička je dnes hlavně marketingový tahák, tvrdí Pohlreich. A je pro amatéry. Kulinářští fajnšmekři slyší jen na slovo s velkým "B", bez háčku a bez písmene "k".

6 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
KV

Doufám, že to bude ke shlédnutí na internetu, docela jsem na to zvědavá. Vaření miluju, baví mě odmala, ale vždycky se hodí přiučit nějakým trikům šéfkuchaře. A pro všechny přechytřelé, jejichž názory a stravovací návyky připomínají osazenstvo nádražního bufetu v roce 83, bych chtěla jen vzkázat, že když vám něco nechutná nebo se nelíbí, tak to proboha nejezte a neodsuzujte všechny, kteří mají rádi něco jiného než vy. Já taky asi jednou za 2 roky dostanu chuť na svíčkovou, maminka ji zaplať pánbůh doma nikdy nevařila. Ale dnes jsem si po návštěvě farmářských trhů uvařila steak z tuňáka, chřest a domácí papardelle a to žádná svíčková z mého pohledu nikdy nepřekoná.

8 12
možnosti
JS

J83a28n 76S69l62a35d83k90ý

11. 5. 2013 17:57

Tuňáka z farmářských trhů? To musel být čerstvě ulovený, co?;-D;-D;-D

15 4
možnosti
KV

Hm, tak přesně kvůli takovým strávníkům jako vy už to Pohlreich skoro vzdal se snahou pozvednout českého konzumenta. Jídlo má být zážitek od začátku do konce, včetně vzhledu. Někomu přijde nechutná rukola, chápu, nemusí chutnal každému, mně přijde otřesné česká "obloha" rajče, okurka, list salátu. Tyhle oblohy bych zakázala.

4 14
možnosti
KV

Pardon, to měla být reakce na příspěvek.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...