Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Nebojte se roastbeefu, nejjednodušší úpravy hovězího, říká Pohlreich

Nechce se tomu věřit, ale to skvělé maso se fakt dělá skoro samo. Ty výborné růžové plátečky hovězí pečeně, co se dají položit i studené na chleba. Vypadá to, že fígl je v marinování, prudkém opečení a správné teplotě dopečení. A pak nechat odpočinout. Přesně tak to radí Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Vařte jako šéf.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HK

H81o50n47z75a 97K47o43v46a28r

17. 6. 2013 13:11

Hmm, opravdu je v pořádku, že maso má při pečení maximálně 54 - 58 stupňů? Nejsou tam nějaká zdravotní rizika? A v případě, že nechci medium, ale úplně propečené, tak jde o teplotu v troubě nebo o délku, jakou to tam zůstane?

0 0
možnosti
PO

Úprava very-rare je do 38°C, takže těch 54°C je už "slušná" teplota. Riziko je vždy, ale hovězí maso je obecně celkem bezpečné. Pokud chcete víc propéct střed a nelikvidovat přitom povrch, tak musíte prodloužit dobu, nikoliv zvýšit teplotu. Ostatně, dlouhodobě pečená masa se taky dělají (hodiny až desítky hodin).

2 0
možnosti
PN

P77a27v85e33l 72N26o72v72á74k

13. 6. 2013 23:11

hlavne NESOLIT!! až na stole...

0 1
možnosti
OK

Nejvíc mě na tom pořadu baví ten "cool týpek" s hadrou na hlavě.To jeho podlézání Pohlreichovi...to je něco nevídaného.Zdena musí mít buď velkou trpělivost,nebo mu to dělá dobře....

8 1
možnosti
PJ

P89e20t89r 82J71a92n17d82a

13. 6. 2013 23:09

Samozřejmě, že mu to dělá dobře. On je šéf a potřebuje protihráče, vedle kterých bude vyčnívat a kteří s ním budou i v nějaké interakci a komunikovat. Jsem přesvědčen, že všechny ty jeho vtipný hlášky a scénky jsou předem připravený.

4 1
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Zrádná krása. Toxiny chrání rostliny před sežráním, člověka mohou zabít

27. dubna 2024

Premium Toxiny v rostlinách je chrání před živočichy, kteří by je chtěli sníst. A ublížit mohou i lidem....

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...