Diskuze

Osm postupů, jak zpracovat houby: mražení, kvašení, pasta, ocet, sůl…

Obecně se traduje, že nejhledanější houbou je hřib. V anketě, kterou uspořádala MF DNES mezi šéfkuchaři, houbaři a mykology, tento pomyslný žebříček vyhrála muchomůrka růžovka, tedy masák.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P94e57t87r 17P13r68a78u90s

10. 7. 2013 21:35

Tomu začátku nerozumím. Když hledám houby, je nejhledanější jakákoli jedlá.

0 0
možnosti
Foto

Tak třeba holubinky z mých známých skoro nikdo nesbírá, takže v lesích zůstávají bez povšimnutí. Přitom až na vrhavku jsou snad všechny jedlé.

0 0
možnosti
Foto

Může vegetarián jíst masáky?;-)

3 1
možnosti

Podle toho, jestli definujete vegetariána jako nežravce masa, nebo jako pojídače rostlin. Houby jsou totiž vlastní říše, tedy nejedná se ani o maso, ani o rostliny.

1 0
možnosti

Růžovka je jednoznačně nejlepší..tím nemyslím jeden stupidní nekonečný serial ale Muchomůrku růžovku!!;-D

2 0
možnosti

Tak my jsme take vasnivi houbari a musim rict ze v podalpi clovek najde vsechno :-) Co je s podivem, ze Rakusaci vesmes nesbiraji ani panenky ani ryzce a ani modraky!!! Nu alespon zbyde dost pro nas. Muj manzel je take neznal dokud jsem ho nezaucila haha, poprve sice jedl velmi opatrne a po ocku na me koukal jestli ho nechci otravit a ted je sbira sam. Co se mrazeni tyce, tak mikrovlnku nepotrebujeme, houby nakrajime bud na vetsi kostky na gulas a nebo na klasicke platky, v hrnci pripravime vrouci vodu, nechame 5 minut ca. vychladit at neni uplne 100 stupnova, do te vody dame hriby, prekryjeme poklickou a nechame v te vode taky ca.5 minut, pote je procedime, nechame vychladit a napytlikujeme do mrazaku.

0 0
možnosti
Foto

Divná hitparáda. Masáky ano, ale - hříbky jsou přece jen hříbky a kdo najde nejvíc "praváků", případně i kovářů, je králem houbařů! Naopak, při každé houbařské procházce nacházíme plno masáků naprosto nedotčených, jelikož mnoho lidí se je bojí sbírat kvůli možné záměně s jedovatou muchomůrkou pantherovou či problematickou šedivkou. Navíc je celkem štěstí potkat tuto houbu zdravou, neboť červům chutná snad nejvíce ze všech.

Co se týče smrže, v životě jsem jej neviděl, pouze na obrázku. Snad roste v nižších polohách, já chodím na houby převážně na Rokycansku. Zde je možné místy vidět (či spíše cítit) pouze příbuzná hadovka smrdutá či psivka obecná. Ale četl jsem, že někteří gurmáni i tyto odporně páchnoucí houby s oblibou jedí...

Co již pomalu mizí, je kotrč kadeřavý, liška obecná a bohužel i různé druhy klouzků. Výborné houby do omáček i na zavařování.

3 0
možnosti

Lišky se docela začínají vracet. Poslední roky jsem jich nasbíral jako za 15 let před tím dohromady. Kotrče poslední čtyři roky najdu tak 3 ročně. Dříve jsem o něj nezavadil ani nepamatuju, ale je možné, že jinde jich bylo více. Hadovku nějteří jedí ještě jako mladou, když je v závoji, kdy připomíná vajíčko. Ochutnal bych, ale připravené od zkušeného houbového gurmána. :-) Smrže jsem letos neviděl, ale Kačenek bylo letos hodně.

0 0
možnosti

Můžu dát tip na nej recept s masáky. Je to rychlé a výborné!

Hlavy masáků se jen omyjou vodou (neloupou se), nakrájí na větší trojuhelníky či plátky, posolí, hodně pokmínují a opečou se z každé strany na másle na pánvičce. K tomu rohlík nebo chleba. Výborná chuťovka!

6 0
možnosti

R^ výborný recept! Miluju takto upravené masáky!

0 0
možnosti
Foto

jojo, už se těším na houby, jen tam nepíšou, jak je skladovat, předpokládám, že na temném, chladném a suchém místě....

2 0
možnosti
Foto

No jistěže je nebudete skladovat na světlém, teplém a vlhkém místě!:-P

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...