Diskuze
Osm postupů, jak zpracovat houby: mražení, kvašení, pasta, ocet, sůl…
Děkujeme za pochopení.
P94e57t87r 17P13r68a78u90s
Tomu začátku nerozumím. Když hledám houby, je nejhledanější jakákoli jedlá.
M83i97l85a18n 78Č86e89r62n67ý
Tak třeba holubinky z mých známých skoro nikdo nesbírá, takže v lesích zůstávají bez povšimnutí. Přitom až na vrhavku jsou snad všechny jedlé.
T60o56m47á27š 60K53a66p93l98a43n
Podle toho, jestli definujete vegetariána jako nežravce masa, nebo jako pojídače rostlin. Houby jsou totiž vlastní říše, tedy nejedná se ani o maso, ani o rostliny.
S36t16a21n55i81s78l57a76v 29H90o28r47á30č78e36k
Růžovka je jednoznačně nejlepší..tím nemyslím jeden stupidní nekonečný serial ale Muchomůrku růžovku!!
A36n68d90r68e70a 41G51r19u47b49e60r
Tak my jsme take vasnivi houbari a musim rict ze v podalpi clovek najde vsechno :-) Co je s podivem, ze Rakusaci vesmes nesbiraji ani panenky ani ryzce a ani modraky!!! Nu alespon zbyde dost pro nas. Muj manzel je take neznal dokud jsem ho nezaucila haha, poprve sice jedl velmi opatrne a po ocku na me koukal jestli ho nechci otravit a ted je sbira sam. Co se mrazeni tyce, tak mikrovlnku nepotrebujeme, houby nakrajime bud na vetsi kostky na gulas a nebo na klasicke platky, v hrnci pripravime vrouci vodu, nechame 5 minut ca. vychladit at neni uplne 100 stupnova, do te vody dame hriby, prekryjeme poklickou a nechame v te vode taky ca.5 minut, pote je procedime, nechame vychladit a napytlikujeme do mrazaku.
M94i12l43a12n 92Č47e25r48n60ý
Divná hitparáda. Masáky ano, ale - hříbky jsou přece jen hříbky a kdo najde nejvíc "praváků", případně i kovářů, je králem houbařů! Naopak, při každé houbařské procházce nacházíme plno masáků naprosto nedotčených, jelikož mnoho lidí se je bojí sbírat kvůli možné záměně s jedovatou muchomůrkou pantherovou či problematickou šedivkou. Navíc je celkem štěstí potkat tuto houbu zdravou, neboť červům chutná snad nejvíce ze všech.
Co se týče smrže, v životě jsem jej neviděl, pouze na obrázku. Snad roste v nižších polohách, já chodím na houby převážně na Rokycansku. Zde je možné místy vidět (či spíše cítit) pouze příbuzná hadovka smrdutá či psivka obecná. Ale četl jsem, že někteří gurmáni i tyto odporně páchnoucí houby s oblibou jedí...
Co již pomalu mizí, je kotrč kadeřavý, liška obecná a bohužel i různé druhy klouzků. Výborné houby do omáček i na zavařování.
M85a36r40t82i73n 40N16o61v24o12t61n32ý
Lišky se docela začínají vracet. Poslední roky jsem jich nasbíral jako za 15 let před tím dohromady. Kotrče poslední čtyři roky najdu tak 3 ročně. Dříve jsem o něj nezavadil ani nepamatuju, ale je možné, že jinde jich bylo více. Hadovku nějteří jedí ještě jako mladou, když je v závoji, kdy připomíná vajíčko. Ochutnal bych, ale připravené od zkušeného houbového gurmána. :-) Smrže jsem letos neviděl, ale Kačenek bylo letos hodně.
O81l78g39a 19Š75t12u29m28p17f18o86v46á
Můžu dát tip na nej recept s masáky. Je to rychlé a výborné!
Hlavy masáků se jen omyjou vodou (neloupou se), nakrájí na větší trojuhelníky či plátky, posolí, hodně pokmínují a opečou se z každé strany na másle na pánvičce. K tomu rohlík nebo chleba. Výborná chuťovka!
D83a77v49i81d 70K78o53m98á31r89e54k
výborný recept! Miluju takto upravené masáky!
J40a47n 64V24l90a82d86y46k43a
jojo, už se těším na houby, jen tam nepíšou, jak je skladovat, předpokládám, že na temném, chladném a suchém místě....
M49i69l26a32n 28Č78e61r53n59ý
No jistěže je nebudete skladovat na světlém, teplém a vlhkém místě!
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc
Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Prodej budoucího stavebního pozemku 1592m2 Horní Věstonice
Horní Věstonice, okres Břeclav
2 200 000 Kč