Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Hamburger za dvacku je ubožáček, říká kuchař stojící za Burgerfestem

Po devíti letech praxe ve Spojených státech se kuchař Zdeněk Střížek vrátil do Česka. V Praze pomohl rozjet několik restaurací. Nakonec si řekl: "Dělej, co umíš!" a otevřel si vlastní podnik Bejzment s americkou kuchyní. Nejsou to jen hamburgery, i když právě ty ho proslavily. Je totiž zakladatelem Pražského Burgerfestu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J26i27ř60í 36Š62v74e67c

29. 7. 2013 8:25

Nevím, ale jako ubožáček mi přijde majitel - "émerický stajl", fonetický jídelní lístek, anglické texty atd. Ale chápu, že hodně lidí se v tomhle vidí... :-D

1 1
možnosti
PO

Mně dorazilo to jeho "Pořád jsem koketoval s myšlenkou, že by bylo pěkné pracovat tady, ale za americké peníze."

To se dělá úplně jinak.;-)

4 0
možnosti
LM

vUpřímně mám pocit, že tyto americké burgery trochu potírají smysl rychlého jídla. Vždyť některé kousky se ani nedají strčit do pusy tak, abych si kousl zároveň masa, sýru, housky a třeba zeleniny. Nedokážu si představit, jíst to v autě. V tom jsou teda "zlaté" jídla ze známých rychlojídelen. Jinak je jasné, že chuť je úplně jinde, i u nás v ČB máme "americkou" hospodu, kde dělají podobné kousky a je to opravdu lahoda. Bohužel moje objednávka se skládá z "poprosím Vás tento burger, ale bez toho, toho a tohohle". Chci prostě jen maso, housku, sýr, slaninu a třeba sos. Zeleninu ať si nechají pro vegetariány.

0 0
možnosti

J61i44ř82í 23Š55v68e28c

29. 7. 2013 8:16

Postrádají smysl vůbec - hnusná houska, humus maso a celkově si mohl nechat podnikání pro Ameriku a netahat sem splašky typu hamburger.

0 3
možnosti
BP

B74e40n 40P39a24v19k78a

28. 7. 2013 22:38

Ten jejich jídelák je fakt hrozný češtin. Asi to má být vtipné, ale já osobně tyhlety pitomosti nikdy nejsem schopný ani nadiktovat obsluze. Další věcí jsou ceny. Je to moc. Ceny celkem za hambáče jdou. Zbytek je předražený až hanba. Chips and fish za 149,-? Nebo cézar za 120,-? Ulalá.

2 0
možnosti
JK

J31i64ř46í 26K14v75ě60š

27. 7. 2013 17:51

Jedním ze základních rozdílů mezi PR a reklamou je to, že PR, na rozdíl od reklamy, není placené. Mj. i z toho důvodu je forma obého dost rozdílná, a tohle spíše připomíná reklamu (která musí být ze zákona viditelně označená jako reklama) než PR článek.

2 2
možnosti
JK

J93i56ř38í 44K10v71ě25š

27. 7. 2013 17:53

No jo, fakt to tady mají rozbitý.. Tohle patřilo pod příspěvek Báry Tesnerové z 26. 7. 2013 20:21.

0 0
možnosti
JH

J94i71ř67í 19H31o76l57ý

27. 7. 2013 11:25

Ham-burger co to je?

To dá někdo do huby?

2 3
možnosti
AK

Pane Holý, není míněn hamburger od MC Donalda. Pravý hamburger je mleté hovězí maso (nikoliv růžový sliz), osolené, opepřené (možná trochu chili, dle chuti), vytvarované do podoby placky a udělané buď na pořádné pánvi nebo na grilu. Načež je maso vloženo do kusu dobrého pečiva (nikoliv nasládlého svinstva) obloženo zeleninou (pokud možno čerstvou a hlavně kvalitní) a zalito kečupem či hořčicí. V podání MCD smrtící jed, v podání trochu slušného kuchaře výborné, šťavnaté maso v housce. Vřele doporučuji, skuste někdy pobočku Fridays. Akorát pozor, ten hamburger není za 20, ale 180 kč. (ovšem odpovídá tomu i velikost)

6 1
možnosti
LR

Díky za článek a diskutujícím za odkazy na recenze jeho podniku. Aspoň vím, kam určitě nepůjdu :-)

3 0
možnosti
MN

A kolik ten člověk idnesu zaplatil, že už je tu během týdne druhý článek. A že někdo smažil 9 let burgry v mekáči v Americe ještě neznamená, že umí dělat burgry. Co bude přístí týden? Že nejlepší hranolky jsou z amerických brambor a jediné místo v Praze je ten jeho podnik? Trošku trapné.

10 0
možnosti
TA

dost trapny, druhej clanek o jendom podniku behem par dni. tady neco smrdi... ;-O

8 0
možnosti
AK

Smrdí. Ovšem v jednom má ten kuchař 100% pravdu. Jestliže jen maso (podotýkám MASO) do hamburgeru vyjde na 40 kč, tak je jasné, že hamburger za 20 prostě žádné neobsahuje.

2 2
možnosti
ZP

Hamburger je velice zdravé jídlo, což můžeme dnes a denně vidět na velmi štíhlých Američanech, kteří nejedí nic jiného...:-)

0 13
možnosti

Takže být obézní z tlačenky, bůčku a piva je lepší, jo? ;-D

6 4
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...