Diskuze
České zákusky jsou velké, říká čokolatiér z Francie, který nadchl Pohlreicha
Děkujeme za pochopení.
M17i43c66h40a14e87l 66M13e18n51s86i50k
A když se to tak vezme,
nejlepší dezert je stejně pořádnej flák grilované krkovičky
M93i37c68h29a92e34l 48M69e89n44s33i98k
Omyl, čokolatiére:
"Francouzská cukrařina je výrazně hnusnější: málo cukru, tuku, dezerty miniaturní stejně jak to, co nosí frantíci v trenkách.
V Čechách jsou zákusky i to druhé jak mají být. A to se, doufejme, nikdy nezmění."
J51i51ř59í 81S96o22u90č70e90k
Sice mi není jasné, proč pod článkem o zákuscích řešíte "obsah trenek", ale když už to sem taháte, měl jste se rovnou pochlubit, kolika frantíkům jste ho kontroloval, abyste mohl vyvozovat obecné závěry
M45a80r90e23k 46K50l89u54f65a
Je mi to jedno, ať stojí větrník třeba 35,-, ale ať se oblizuji až za ušima
A34u18g56u42s16t 69F88o44r77m34á21n37e58k
Pohlreicha nadchne každý, kdo okrádá zákazníky. Stačilo mi jen nahlédnout do ceníku blafů, které nabízí ve své restauraci.
P72a19v67e88l 61O37d84r16a94z59i25l
Žejó? Sem se díval, ten vidřiduch žádá za oběd i přes 200 Kč! Za to si dám půlkilo sekačky z globusu každej den z týdna! S chlebém"
!
J58a57n 56V76o15t55a83v57a
o vikendu jedu do Parize, tak se uvidi! :)
D24a34n 20M25a51c18h44o89l92d62a
nakonec nam pan Polreich prijde s tim ze buchty s makem nebo babovka je spatne, je tam moc cukru a babovka je moc velka a sladka, ze v Nemecku ted zacli delat polovicni a bez chuti. Chtel bych videt rakusaky, kdyz by se jim tam nejaky jejich mistni kuchar navazel do mozartovych kouli, jak by s nim vybehli. Vetrniky nejim, ale uz jsm myslim videl i jejich minivariantu.
P44a66v58l62a 86H18r80a55d57i87l62o69v59a
No nevim. Ziju ve Francii a zakusky si nekupuji, nechutnaji mi. Takova prifouknuta umela hmota. Tesim se vzdy do Cech na poradny vetrnik, spicku, nam. A asi nechodim do dost nobl podniku, ale ty fr. zakusky jsou obr, preslazeny. Nee.
Oproti tomu chleb, bagety, croissany, to umi vyborne.
K38a57t40e83ř57i23n21a 38V31a49š62á23k34o61v93á
me chutna treba tarte aux pommes, nebo i jine ovocne mnam :) a pain au chocolat - uplne mi to ke stesti staci. Jinak jako dezert spis ty jejich ruzne cremes, to taky muzu
J25a80r27o47s90l52a59v 91B66r94ü70m47m95e59r
Jsme nějak mimo. Méně tuků a cukru ve francouzských zákuskách? Opravdu? Naopak, vždyť francouzská kuchyně stojí na tunách másla. Ale pokud jsou dělány poctivě a kvalitně, tak se člověk prostě ani nemůže tím natláskat, opravdu mu stačí jeden kousek, i když normálně sní 4 větrníky. Ona celá francouzská kuchyně je mnohem kaloričtější na hmotnost jídla, než naše (viz. např. 50% smetana), prostě se toho nedá sníst tolik, takže se jí po menších porcích.
A u českých klasických zákusků je obrovský rozdíl v kvalitě, mezi jednotlivými cukráři. Ti kteří šidí a místo másla používají nekvalitní margaríny, místo marcipánu obarvený cukr atd. tak to bych chápal, že je to, o čem mluví.
Z97d94e94n54ě74k 80T66e21s33n86e75r
No, já tedy doufám,že se nabídka u nás změní tak, že bude nabízet jak klasické české zákusky v tradiční podobě, tak v podobě "light", ale i novinky z celého světa - aby si každý mohl vybrat na co má chuť a co může. Jen doufám, že celkově půjde kvalita nahoru, zejména, co se týče používání různých fujnáhražek
M81i34c23h27a95l 49Š61e55v86č40í76k
Nojo, když tady se řídí trh taky podle většiny a to jsou prasata co chtějí hodně za levno. Takže velký zákusky, samý tuk a cukr, "ty jsou nejlepší". Stejně jako je to s celou českou "gastronomií". Radši kilo točeňáku, než 250g svíčkový atd.
Z70d24e77n16ě78k 65T73e87s85n74e24r
Proč prasata? dostat adekvátní protihodnotu za své peníze chce každý na celém světě. U nás je průměrná mzda výrazně menší, než ve Francii,t ak je logické, že tady nemohou být francouzské ceny v restauracích. Když dám za hlavní jídlo 45,- Kč, tak není problém si dát předkrm a salát - a pak mohu být porce menší. Když ale stojí hlavní jídlo 89,- Kč, tak vůle/finanční prostor dát si něco dalšího holt klesá a já se tedy potřebuji najíst jen tím hlavním jídlem, nehledě k tomu,že přestávka na oběd činí 30 minut, takže není úplně čas, že...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...