Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

České zákusky jsou velké, říká čokolatiér z Francie, který nadchl Pohlreicha

Francouzský čokolatiér Christophe Domange se své umění učil nejen doma ve Francii, ale i v USA a ve Španělsku. Teď už dva roky jezdí školit cukráře do Česka. Zdeněk Pohlreich využil jeho poslední návštěvy Prahy a předtočil s ním vstup pro svůj pořad Česko vaří s Pohlreichem, který se bude vysílat v sobotu 7. prosince na Primě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

A když se to tak vezme,

nejlepší dezert je stejně pořádnej flák grilované krkovičky ;-D

1 0
možnosti
MM

Omyl, čokolatiére:

"Francouzská cukrařina je výrazně hnusnější: málo cukru, tuku, dezerty miniaturní stejně jak to, co nosí frantíci v trenkách.

V Čechách jsou zákusky i to druhé jak mají být. A to se, doufejme, nikdy nezmění."

3 0
možnosti
JS

Sice mi není jasné, proč pod článkem o zákuscích řešíte "obsah trenek", ale když už to sem taháte, měl jste se rovnou pochlubit, kolika frantíkům jste ho kontroloval, abyste mohl vyvozovat obecné závěry ;-)

1 1
možnosti
MK

M45a80r90e23k 46K50l89u54f65a

3. 12. 2013 22:04

Je mi to jedno, ať stojí větrník třeba 35,-, ale ať se oblizuji až za ušima  R^

1 0
možnosti
AF

Pohlreicha nadchne každý, kdo okrádá zákazníky. Stačilo mi jen nahlédnout do ceníku blafů, které nabízí ve své restauraci.

2 6
možnosti
PO

Žejó? Sem se díval, ten vidřiduch žádá za oběd i přes 200 Kč! Za to si dám půlkilo sekačky z globusu každej den z týdna! S chlebém"

!

0 0
možnosti
JV

J58a57n 56V76o15t55a83v57a

3. 12. 2013 12:10

o vikendu jedu do Parize, tak se uvidi! :)

0 0
možnosti
DM

nakonec nam pan Polreich prijde s tim ze buchty s makem nebo babovka je spatne, je tam moc cukru a babovka je moc velka a sladka, ze v Nemecku ted zacli delat polovicni a bez chuti. Chtel bych videt rakusaky, kdyz by se jim tam nejaky jejich mistni kuchar navazel do mozartovych kouli, jak by s nim vybehli. Vetrniky nejim, ale uz jsm myslim videl i jejich minivariantu.

1 0
možnosti
PH

No nevim. Ziju ve Francii a zakusky si nekupuji, nechutnaji mi. Takova prifouknuta umela hmota. Tesim se vzdy do Cech na poradny vetrnik, spicku, nam. A asi nechodim do dost nobl podniku, ale ty fr. zakusky jsou obr, preslazeny. Nee.

Oproti tomu chleb, bagety, croissany, to umi vyborne.

7 1
možnosti
KV

me chutna treba tarte aux pommes, nebo i jine ovocne mnam :) a pain au chocolat - uplne mi to ke stesti staci. Jinak jako dezert spis ty jejich ruzne cremes, to taky muzu :-)

0 0
možnosti
JB

Jsme nějak mimo. Méně tuků a cukru ve francouzských zákuskách? Opravdu? Naopak, vždyť francouzská kuchyně stojí na tunách másla. Ale pokud jsou dělány poctivě a kvalitně, tak se člověk prostě ani nemůže tím natláskat, opravdu mu stačí jeden kousek, i když normálně sní 4 větrníky. Ona celá francouzská kuchyně je mnohem kaloričtější na hmotnost jídla, než naše (viz. např. 50% smetana), prostě se toho nedá sníst tolik, takže se jí po menších porcích. 

A u českých klasických zákusků je obrovský rozdíl v kvalitě, mezi jednotlivými cukráři. Ti kteří šidí a místo másla používají nekvalitní margaríny, místo marcipánu obarvený cukr atd. tak to bych chápal, že je to, o čem mluví.

3 0
možnosti
ZT

No, já tedy doufám,že se nabídka u nás změní tak, že bude nabízet jak klasické české zákusky v tradiční podobě, tak v podobě "light", ale i novinky z celého světa - aby si každý mohl vybrat na co má chuť a co může. Jen doufám, že celkově půjde kvalita nahoru, zejména, co se týče používání různých fujnáhražek

2 1
možnosti

Nojo, když tady se řídí trh taky podle většiny a to jsou prasata co chtějí hodně za levno. Takže velký zákusky, samý tuk a cukr, "ty jsou nejlepší". Stejně jako je to s celou českou "gastronomií". Radši kilo točeňáku, než 250g svíčkový atd.

4 8
možnosti
ZT

Proč prasata? dostat adekvátní protihodnotu za své peníze chce každý na celém světě. U nás je průměrná mzda výrazně menší, než ve Francii,t ak je logické, že tady nemohou být francouzské ceny v restauracích. Když dám za hlavní jídlo 45,- Kč, tak není problém si dát předkrm a salát - a pak mohu být porce menší. Když ale stojí hlavní jídlo 89,- Kč, tak vůle/finanční prostor dát si něco dalšího holt klesá a já se tedy potřebuji najíst jen tím hlavním jídlem, nehledě k tomu,že přestávka na oběd činí 30 minut, takže není úplně čas, že...

6 2
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...