Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Zabiják špatné zimní nálady? Podle Pohlreicha polévka z kysaného zelí

Zimnímu splínu čelím jídlem, říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Taková bytelná zelňačka vydá klidně za hlavní jídlo, a to je už kysané zelí samo o sobě dobrotou nadupanou vitaminy. Jeho přetavením do vyššího levelu pak získáte opravdu silnou polévku. Jen vybrané kysané zelí předem ochutnejte, aby nebylo kyselé až moc.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P89e87t94r 71N96o36v69á13k

29. 1. 2016 22:17

Udělat mi základ na zelnici na másle,letěl by,že by si nestačil sbalit ten kuřecí vývar a pozdravit!

Základ pěkně na maďarském špeku a cibuli,potom maďarskou papriku,zalít vývarem(nejlépe z uzených žeber) přivést do varu,potom brambory,kousek klobásky a když jsou brambory tak napůl,kysané zelí(někdy se musí trošku propláchnout) a dovařit brambory do měkka,pak přidat pokrájené uzené,a podle chuti malinko tmavé jíšky na sádle,!žádná amerika)!!! pak šupky dupky na talíř a podle chuti každého trošku pišty a zakysanou smetanu!

0 0
možnosti

P11e11t14r 16N92o71v71á94k

29. 1. 2016 22:01

Založit zelnici na másle!!!

Ten by letěl,ani by si nestačil sbalit ten kuřecí vývar a pozdravit!!

0 0
možnosti

Zapomněl na trochu sušených hub a suš trnek..

0 0
možnosti

P36e17t88r 27N68o57v56á10k

29. 1. 2016 22:20

To by nemuselo být špatný,ty trnky, jsou švestky?

0 0
možnosti

... kysané zelí je samo o sobě dobrotou nadupanou vitaminy.  Tak po 30 min. varu zcela jistě !;-D

1 0
možnosti

Neviem slaninu by som tam nedával keď tak niečo z toho: huby, klobáska alebo slivky.

0 0
možnosti

Já dělám zelňačku z čerstvého zelí. To si nakrouhám den předem do hrnce, osolím a uložím do chladu. Jinak klasika, cibulku na sádle, klobása (rád přidávám i pár kousků hovězího), brambory, vše orestuju, pak teprve zaleju, zelí vařím zvlášť podlité trochou vody a teprve, když jsou brambory uvařené, tak zelí i se šťávou přidám a ještě chvíli povařím.

0 0
možnosti

Ja to delam jinak. Koupim kysele zali v pytliku nebo mam od znamych domaci nalozene. To dam s bramborem a kminem do vody a varim. Vedle na panvi cibulka s klobasou a na chvili papriku a chilli. To pak soupnu k zeli. Nakonec mouku s vodou. Problem je trochu s bramborem jak pise polreich.

0 0
možnosti

Zadna jiska, ale mouka s vodou. Zadna smetana. Ostravska klobasa a hlavne zadny cukr, ma to byt kysele. Davam i chilli at je to ostre.

2 0
možnosti

A co myslíte, že jíška je? Nebo tam nedáváte žádný tuk (omastek)?

0 0
možnosti

Zelňačku připravuju tak, že nejdřív dám na osmaženou cibulku pokrájené brambory, klobásu a papriku, trochu to osmahnu a pak zaliju vývarem a nechám vařit tak deset minut, brambory se uvaří a pak teprve přidám zelí a další koření, pepř, nové koření a bobkový list. Zahušťuju až moukou rozmíchanou ve vodě, jíšku prakticky nepoužívám, nemusím tedy dávat ze začátku tolik tuku. Na talíři pak zdobím kysanou smetanou.

Zkoušela jsem i variantu s uzenou paprikou a bylo to opravdu jako z uzeného masa. ;-)

4 0
možnosti
Foto

A jak říkával Ivan Hlinka, hlavně se z toho neposrat ...

1 2
možnosti

A jeste tu polevku prisoli!Lidi, uvedomujete si, jak silne slane je kysane zeli? Zeli si nakladam sam, tak vim, ze na 1 kg pripadne lzice soli (20g). Vsichni z toho budete mit vysoky tlak!  Aspon si to zeli pred pouzitim poradne properte !

1 9
možnosti

20 gramů soli na kilogram zelí je příliš? Je-li v cca dvou litrech polévky (počítám půl kilogramu zelí) jeden dekagram soli, je to na zadělání problému s vyskoým krevním tlakem? Pak by musely být zakázány všechny polévky, které se podávají v běžných restauracích, protože mají jistě víc, než pět gramů soli na litr polévky..., což je 1,25 gramu na porci (cca čtrvrtina denní doporučené dávky).

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Vyfoťte svou zahradu a sdílejte její příběh. Rozdáme pomocníky za sto tisíc

24. dubna 2024

Mít možnost opečovávat svůj vlastní kousek země nebo něco pěstovat alespoň na terase, dvorku či...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.