Diskuze

Houbový guláš i bramborové placky si upečte přímo pod širým nebem

Přenese vás do dětství, když Petra Pospěchová jako autorka Outdoorové kuchařky vzpomíná, jak si na výletě k Rešovským vodopádům v Jeseníkách dělali s rodiči a bratrem pauzu. Táta rozdělal oheň, na něj dal rozpálit ploché kameny a ona s bráchou zatím pomáhali mamince tvarovat placky z bramborového těsta.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J18a87n 41M19a94c83h

25. 8. 2016 10:09

Berte to jako marketing. Čím více lidí to bude číst, tím je více potenciálních kupců její kuchařky. Vždyť ten, kdo ještě nevydal v této zemi žádnou kuchařku, není IN.;-D

1 0
možnosti

Na placky si potahnu na výšlap vařené brambory, struhadlo, vejce, mouku a sirup ve flašce? Nestačí placky připravit doma, kde je při přípravě zbavím vody/váhy a pak je jen dodělám na kamenech do křupa s vůní ohně? Navíc by místo nějakého kanadského sirupu bylo více chutnější podávat to s masem pečeným na cibuli s paprikou, rajčaty, česnekem, majoránkou, což si připravím doma do krabičky a pak to jen naředím vodou.

A na "guláš?" - si potáhnu 5!litrový kastrol abych do něj dal trochu hub, jednu cibuli a 4 brambory s půl litrem vody a majoránkou (fuj). Už jen představa, že mi to někdo nandá je na šiškovou válku.

To už je lepší pytlíkovka a rohlíky.

1 1
možnosti

Ono neni nutne byt primo v lese.. I Na obycejne zahradce chutna jidlo pripravene venku velmi neobycejne :)

1 0
možnosti

Není nad to rozdělat oheň v lese. Až les chytne, můžete opékat i buřty

1 1
možnosti
Foto

Vodopády znám pouze Rešovské, jak přišla redakce na název Rašovské by mě docela zajímalo. Není nic snadnějšího než si to ověřit na mapě nebo na netu. Lupo, Lupo.Rv

0 0
možnosti

proboha vzpamatujte se, psát takovej blábol - bramborový těsto řidne, jak by ho mohl někdo nést v batohu na výlet několik hodin???? leda by matka nesla v báglu brambory, mouku a vejce a dělala těsto na místě u ohně...

3 0
možnosti

jednodušší je udělat (opéct) doma placky rovnou a na ohni si je pak jen ohřát..nasáknou kouř a chutnají jako čerstvé....

4 0
možnosti

Ještě sebou papiňák a bude to komplet. :-)

Možná by bylo jednodušší, než ssebou tahat suroviny, tak si to jídlo zavařit.

Ale pokud je někdo na výletě rád, že si může ještě hrát na kuchaře, tak proti gustu...

3 0
možnosti

Roztomilé, nicméně když člověk nakonec sečte všechny ty suroviny, co musí mít ssebou, tak aby chodil na výlet s dvoukolákem. K rybám tak snadno na výletě nepřijdete, kukuřice na siláž, která se tu téměř všude pěstuje, je fakt hnusná (navíc nabádat k polnímu pychu...;-))...

To je taková ta nostalgie, kdy se maminka za našeho dětství jednou obětovala a uplácala těsto a všechno táhla v batohu (v duchu pravděpodobně nadávala jak špaček), aby měly děti zážitek, a ty na to teď vzpomínají jako na úžasnou a zcela běžnou věc (my, když byli malí, tak maminka ́vždycky ́ v lese vykouzlila oběd...). Takže se to jednou vyzkouší, aby měly děti zážitek, a příště se jde pokorně do bufetu.:-)

8 1
možnosti

Upečte si houbový guláš. Mizérie češtinářských znalostí redaktorů iDnesu mě nepřestane překvapovat... :-/

6 0
možnosti

Presne, taky me to trklo. Nadpis je nesmyslny.

0 0
možnosti

A hlavně si s sebou vemte tretry, až vás bude hodit majitel kukuřičního pole, které jste oškubali.

4 1
možnosti

Tak těch pár klasů snad nemůže nikdo řešit... Na vesnici se to trhalo vždy.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...