Diskuze
Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich
Děkujeme za pochopení.
M93a38r40t66i57n32a 49D26v27o10ř73á92k78o71v65á
Já přemýšlím, že si doma začnu chovat čuníka Přece nebudu chodit maso kupovat do krámu
P88e66t78r 76Z84a69c37h92r79d45l74a
Redakce. Prosím opravu. Cherry a sherry jsou diametrálně rozdílné produkty. Cherry je třešeň (likér nebo destilát) a sherry je fortifikované víno!!!
P78a94v92e93l 18K58a85l25a
"Proto koření solí a pepřem, přikrájí trochu chilli, rozmarýnu a tymiánu." Nerozumím řeči Vašeho kmene, redachtore
P82a73v42e74l 16H45ř84í92b26a19l
Podle mého názoru redaktor správně provádí činnost kořenění sedmým pádem slov sůl a pepř a potom správně přikrájí trochu druhého pádu slov chilli, rozmarýn a tymián.
J83o77s87e52f51f 43M72u70s65i62l
Opět použita bránice. Časem to dopadne jak s hovězími líčky. S víceméně podřadné flákoty se stala "delikatesa" a její cena zněkolikanásobila. Nevím kolik stojí bránice, píší tam 30 korun. Dá se očekávat, že ještě tak jednou doporučí bránici a bude stát 110.
M23a92r65t86i62n 39V54i18o67c23h58n20a
Hovězí líčka jsou super. U nás kilo kolem 200Kč. Hlavně se však špatně shání. Děláme je nejen na víně, ale i na houbách a výborné jsou v segedínském guláši
E89v81a 31D92r83o68z59d52o25v91á
Domácí jsou super, ale opravdu to zabere dost času. Takže se k tomu dostanu jednou za pět let.
Chlazené nádoby nestačí na normální porci masa, led je potřeba přidat. Plnění do střívek doporučuji minimálně ve dvou lidech, než se člověk zaběhne.
Zrovna nedávno jsem dostala chuť na domácí klobásu/párek s bylinkami. Ale není čas.
R32a44d31i31m 37P54o67l72á31š27e86k
Chce to dělat v chladnějším období v nevytápěné místnosti.
R79a45d60i37m 27P78o67l98á78š48e96k
Pohlreich poněkud trpí kuchařským sebeklamem.
Co stihne kuchař jako on za půl hodinu, trvá nekuchaři, navíc často s nesprávným nářadím, až několik hodin. A takovou řídkou síť řeznictví, aby cesta tam a zpět s nakoupenými klobáskami rtrvala několik hodin, u nás nemáme.
Nekuchař by musel ty klobásky cvičit, dělat aspoň půl roku, rok každý den, aby ty klobásky udělal tak rychle jako Pohlreich a přitom dodržel kvalitu.
Kdo by tyto klobásky chtěl dělat, dávám k dobru jedno vylepšení. Maso se nakrájí na kostičky nejméně půl dne předem a okoření se a zejména nasolí. Sůl totiž způsobuje, že voda a rozpustné bílkoviny z masa vyjdou ven a maso se tak zahustí. Vyrobené uzeniny se pak víc blíží kvalitou původním domácím uzenínám a jsou, pokud se vyudí, i trvanlivější. Sice potřebují delší tepelnou úpravu, ale kvalita je vyšší.
M30a50r88e12k 15Š19e75s31t10á42k
Já kupuji zásadně maso v řeznictví případně v Makru a není problém sehnat cokoliv - bránice je poměrně obvyklá surovina, často se do ní balí například sekaná. V docházkové vzdálenosti (Praha 2) mám minimálně 3 řeznictví. U každého je holt situace jiná...
M51i40c17h27a62l 98K50o36l91á27ř
Už zase ta bránice... možná jsem měl vždycky smůlu, ale jídla obalená touto síťkou mi chutnají, jako by je někdo oválel v zatuchlých hoblinách. Tedy - domnívám se, že takto můžou chutnat zatuchlé hobliny. No prostě mi to nechutná, no.
T58o54m30á92š 75D14v11o60ř73á75k
Výborně...
A příště si ukážeme porcování čuníka - proč kupovat v masně, rozbourejte si vlastní
M93i31c11h93a41l 29M32i45l91l50e30r
dobre pro domaciho grillovaciho kutila, ale jinak - kdo ma cas se s tim pokazde delat?
Urcite se v Cesku najdou reznici, kteri se mj. specializuji na klobasky pro gurmany. Akorat da nejakou dobu si je vyhledat a vyzkouset.
J83o44s48e38f 43H73r27n38č40í16ř
Na rozdíl od pana Pohlreicha musí gastrokutil chodit do práce! Ne jenom machrovat.
K88a52r48e36l 74K84u10b54i45š
V krámě? Podle mě, krám je prostě krám. Na nic tečka
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?
Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!