Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli jsme elektronický nos, který pozná, v jakém stavu je maso, které na grilování chcete použít.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hezká čeština:

„Nos pak pozná, že třeba není třeba ještě jídlo zlikvidovat, čímž ušetříte peníze."

0 0
možnosti
Foto

Možná by jste mohli zkusit experiment trochu rozšířit, třeba tak, že maso, které jste vytáhli po třech hodinách, umístíte zpět do lednice a po dalších 3 hodinách ho zkusíte změřit znovu. Narážím na to, zda teplota masa ovlivňuje schopnost přístroje detekovat přítomnost těkavých látek.

1 0
možnosti

Kdo tyhle hovadiny píše? Nedávno v TV mluvil pan Polreich, že Češi dělají při grilování nejčastěji tu chybu, že maso nenechají odležet a uhrát. Stejně to tvrdí snad každý lepší kuchař.

A vy tady píšete pravej opak.

1 0
možnosti

Maso nevyhazujte i kdyz uz je lehce citit. Staci jej dukladne za vysoke teploty povarit nebo podusit - to zadna bakterie neprezije. Nasi rodice neznali lednice ani mrazaky a myslite ze po zabijacce to prase ihned cele sezrali ?? I nekolik mesicu jej uchovali !

0 5
možnosti

Ale musíte mít doma moravský česnek. ne ten z východní Asie.

Maso po zabíječce se muselo zpracovat to různých produktů, aby se nezkazilo.

proto se hodně udilo, a často maso se konzervovalo do konzerv či zalilo sádlem.

Jinak bývaly velmi chladné sklepy a zabíjelo se zejména v zimě.

Dobrý zvyk taky bylo, že na vesnici se zabíjelo postupně, takže rychle kazící produkty se po vsi roznášely známým. Takže nelze tvrdit, že by naši předci měli nezpracované maso několik měsíců uchované, pokud neměli lednici v podobě ledu ve sklepě apod.

5 0
možnosti

Precetl jsem prvni vetu a ta zdiskreditovala cely clanek...ze to nejlepsi maso se nechava klidne mesic povesene...ale rozhodne je lepsi certvejsi. Dalsi autor co ma misto mozku gumovou koblihu.

2 0
možnosti

Co to melete. Na gril patri maso dva az tri dny odlezele v marinade a lednicce. Aby bylo pri tak rychle uorave mekke. Napr zverina musi zrat jetse dyl. Cerstve maso neni tvrde jen pri uprave v papinaku. ....

3 0
možnosti

Na gril patří, co komu chutná. U mě vítězí pořádný flák dobře vyzrálého hovězího, jen chvíli odleženého při pokojové teplotě. Pak už pouze sůl, pepř a potřít kapkou oleje, upravit na medium/rare a chvilku odpočinout. Žádné máčení v marinádě.

1 0
možnosti

Kuřecí maso je na gril ta nejblbější možná volba.

5 4
možnosti

To je uplna bomba! Misto aby tam dali 3 diody nebo trojdiodu (zelenou, zlutou, cervenou) za 20 haleru, tak tam dali bluetooth modul, aby clovek potreboval hloupy telefon a jeste hloupejsi aplikaci a bylo to cele neskutecne nepohodlne, ale zato uplne nejvic cool, protoze to funguje s telefonem ......

17 0
možnosti

Taková je dnes doba. Složitá elektronika se cpe všude i když je to nesmysl.

0 0
možnosti

A na co se teda hodí zkažené maso?

0 0
možnosti

Zapomněli jste napsat, kolik za "srandička" stojí.

Že maso, které nechám celý den v teple, nebude v kondici, ví snad každý.

6 1
možnosti

googl tvrdí 2000 CZK. Děkuji nechci.

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...

Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště

22. dubna 2024  10:42

Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!