Diskuze

VIDEO: Pohlreich radí, jak na čirý hovězí vývar. I další pomalé vaření

Na dobré věci se vyplatí si počkat, říká televizní šéfkuchař a zdaleka tím asi nemyslí jen jídlo. Každopádně tak uvedl další díl své kuchařské akademie na Primě. A názorně předvedl přípravu pozvolna vařeného silného hovězího vývaru se zeleninou, který na podzim krásně zahřeje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám možná o něco lepší recept na vývar. Do ca 1,5l studené vody (nesolit) vložit asi 0,6kg hovězího (přední s kostí) pokrájeného na kusy ca 5 cm a koření (3 kuličky nového koření, 7 kuliček pepře, bobkový list nedávám). Přivést k varu a pak stáhnout ohřev na minimum (voda by měla jen malinko perlit) a sbírat ca 30 minut pěnu (osvědčila se podběračka se sítkem). Asi po hodině vyjmout jen maso, které chceme použít do polévky (ca 15 dkg, libové) a stále udržovat těsně u bodu varu nejméně další 4 hodiny. Pak přidat na velké kusy nakrájenou kořenovou zeleninu (1 větší mrkev, 1 petržel, asi 1/3 celeru) a vařit ještě ca hodinu. Vyvařené maso, zeleninu a koření vyndat a buď vyhodit a nebo dát maso např. psovi (chuťově už nic moc, vše se vyvařilo).

Polévka - do vývaru dát na tenké nudličky nakrájenou mrkev, petržel a celer v množství, které považujeme za vhodné a na kostičky pokrájené maso odebrané asi po 1h vaření. Vařit asi 20 minut, zavařit event. nudle.

Vývar lze udělat i ve větším množství a zmrazit do zásoby. Kromě polévky také skvělý základ pro omáčky apod. Vařit lze i přes noc, voda prakticky neubývá.

1 0
možnosti

P29e38t38e80r 70H21o12s49e39k

30. 10. 2017 2:15

Chcete to met pekne cire a nezakalene? Nakonec tam pridejte skorapky z vajec.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...