Diskuze

Berlínský řízek není prasárna, říká Pohlreich a míchá hořčici s křenem

Křupavý řízeček vonící po másle, s pikantním ocáskem dvou druhů hořčice a křenu. Kombinace, která zní podezřele, přesto je nejen chuťově vychytaná. Kyselost hořčice vám při trávení pomůže se s kusem flákoty snáze vypořádat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Az na to,ze je to Münchnerschntzel ! Tedy Mnichovsky a ne Berlinsky !

0 0
možnosti
Foto

Drazí přátelé. Nedalo mi to a koupil křen a víc jak dva centimetry tlustý řízek jsem si ukuchtil. Oproti originálu ale na pánvi po pěti minutách z obou stran a pak dvě hodiny v pomalém hrnci. Výsledná chuť podobná běžnému řízku, ale plnější a trošku ostřejší. Nedělal jen ho na másle, ale pokladl máslem jednu stranu před ukončením smažení a po otočení do PH i druhou. Z hrnce není křupavý, ale za to jak dortík. Není to pracnější, jenom je potřeba mít ten křen, hořčici má doma každý a chuť je znatelně zajímavější. Je jedno, jak se jmenuje, chutná skvěle.R^

0 0
možnosti

R81a67d42i94m 32K80o75k21t69a

21. 11. 2017 15:53

A já právě tu odfouknutou strouhanku na řízku mám rád. Tak teď už vím jak jí docílit, díky šéfe :-).

2 0
možnosti

Tenhle rizek neni prasarna, ale taky to neni berlinsky rizek. Je to rizek mnichovsky. Aspon to tvrdi hodne jidelnich listku v mnichovskych restauracich a "kantynach".

1 0
možnosti

Berlínský řízek JE prasárna.

0 0
možnosti

Berlínský řízek se připravuje z vařeného kravského vemene. Recepty pana Pohlreicha jsou už občas překvapivě "mimo mísu".

4 0
možnosti

smažený vemínko, to bych si dala..jedla jsem to naposledy u nás v bufáči před 20 lety....

0 0
možnosti

Vídeňský řízek se smaží na přepuštěném másle. Ne na másle.

1 0
možnosti

Nevím co má společného článek o Berlínském řízku se svíčkovou?

1 0
možnosti

Uklepl jsem se, to patří paní Trnkové

0 0
možnosti

Aha, takže smažený řízek není nezdravý, ale svíčková ano. I když omáčka je samá zelenina a trocha smetany.

0 0
možnosti

já měl zato, že brlínský řízek se dělá z hovězího vemena...

5 0
možnosti

Svíčková na smetaně také nemusí být ze svíčkové...;-)

0 3
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...