Diskuze

Zajíce nebo bažanta nenechávejte viset na balkoně, lepší je hned ho zpracovat

Kdyby se náhodou stalo, že vám u dveří bytu zazvoní příbuzný myslivec se zajícem nebo bažantem v ruce, neděste se. Se zvěřinou si poradíte docela snadno. Jen je pro lepší chuť masa dobré dodržet správný postup.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No tak u nas se vzdycky veselo a klidne i ven. Deda byl myslivecky hospodar. Ale vzdy nam na zverinu stacila trouba a pekac.

0 0
možnosti

Jelen uz me visi 10 dnu. V sobotu ho stahuju a porcuju. Vzdy nechavam jeleny ty 2 tydny proviset a je to poznat.

0 0
možnosti

M60a56r82e66k 85P85e78c46h

30. 11. 2017 22:46

Jo. Ale naloženýho v česneku.

2 0
možnosti

Bažanta jsme vždycky škubali, nikdy nestahovali. Je ale fakt, co si pamatuji, že ta kůže byla vždy hodně suchá a plná zbytků ze základu peří, takže na jídlo, na rozdíl od kuřecí moc nebyla. I když byly zbytky peří a chloupky po oškubání dobře opálené. Tak na pořádné vyvaření v polívce to bylo dobré.

Jinak dnes je velice dobré si zkontrolovat, odkud to maso je. Například jelení a dančí je většinou z obor, kde jediný rozdíl proti třeba býkům na porážku je ten, že jeleni a daňci jsou v oboře pod širým nebem. Obojí se jinak vykrmuje speciálními granulemi s optimálním poměrem všech živin pro co nejrychlejší přírůstek masa.

To už je mnohem kvalitnější maso z domácího nebo vietnamského prasete chovaného venku v dostatečně velkém výběhu a krmeného hlavně přírodníémi krmivy, tzrávou, obilím.... A z ptáků totéž třeba perlička, kuře nebo kachna chovaná venku.

0 0
možnosti

P54a24v54e84l 40K24h28a13i87l

30. 11. 2017 20:59

I býci jsou dnes na pastvě pod širým nebem.

0 0
možnosti

P25a84v12e97l 72B51e34r75a54n

30. 11. 2017 11:09

To že je je prý zvěřina "něco víc než bio", tych tedy osobně netvrdil... Je tak bio, jak je bio příroda, ve které se pase... Takže pokud je z oblastí, kde není nic než klasická práškovaná pole, může to být docela "mňamka"...;-)

6 1
možnosti

Pokud se zvěřina nenechá odležet, pak to není zvěřina a je lepší si dát vepřoknedlozelo. :-)

1 0
možnosti

F64a14n 36K66u18c39e18r78a

30. 11. 2017 9:29

Nevíte jak je to např. s hovězím masem? Také se má nechat odležet?

Myslím tím když je čerstvé, z domácí porážky.

0 0
možnosti

J60a55n 71R35i88e80g74e96l

30. 11. 2017 9:12

no zrovna minuly tyden Babica v radiu radil, ze pokud se nevyvhrhne a neprovesi na 10-14dni, maso neni odpocate :)

0 0
možnosti

J39i44ř53í 79F40o36g17e98l

30. 11. 2017 9:05

Zajíc z posledního silvestrovského honu, se odjakživa nechával viset na půdě klidně do konce února.

Ale je holt jiná doba a půdy jsou zateplené.... A ti zajíci vlastně už skoro nejsou.

0 0
možnosti

A kde nejsou zatplené, tam dnes chodí kuny.;-D

0 0
možnosti

Zajíce jsem nejedla ani nepamatuju...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Administrativní pracovník

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha