Diskuze
Zajíce nebo bažanta nenechávejte viset na balkoně, lepší je hned ho zpracovat
Děkujeme za pochopení.
A52n89t93o51n62í29n 57R77a89n49g77l
No tak u nas se vzdycky veselo a klidne i ven. Deda byl myslivecky hospodar. Ale vzdy nam na zverinu stacila trouba a pekac.
A37n46t84o32n37i39n 27K95a89d18l97c15e63k
Jelen uz me visi 10 dnu. V sobotu ho stahuju a porcuju. Vzdy nechavam jeleny ty 2 tydny proviset a je to poznat.
R33a59d59i29m 23P59o65l35á47š38e49k
Bažanta jsme vždycky škubali, nikdy nestahovali. Je ale fakt, co si pamatuji, že ta kůže byla vždy hodně suchá a plná zbytků ze základu peří, takže na jídlo, na rozdíl od kuřecí moc nebyla. I když byly zbytky peří a chloupky po oškubání dobře opálené. Tak na pořádné vyvaření v polívce to bylo dobré.
Jinak dnes je velice dobré si zkontrolovat, odkud to maso je. Například jelení a dančí je většinou z obor, kde jediný rozdíl proti třeba býkům na porážku je ten, že jeleni a daňci jsou v oboře pod širým nebem. Obojí se jinak vykrmuje speciálními granulemi s optimálním poměrem všech živin pro co nejrychlejší přírůstek masa.
To už je mnohem kvalitnější maso z domácího nebo vietnamského prasete chovaného venku v dostatečně velkém výběhu a krmeného hlavně přírodníémi krmivy, tzrávou, obilím.... A z ptáků totéž třeba perlička, kuře nebo kachna chovaná venku.
P54a24v54e84l 40K24h28a13i87l
I býci jsou dnes na pastvě pod širým nebem.
P25a84v12e97l 72B51e34r75a54n
To že je je prý zvěřina "něco víc než bio", tych tedy osobně netvrdil... Je tak bio, jak je bio příroda, ve které se pase... Takže pokud je z oblastí, kde není nic než klasická práškovaná pole, může to být docela "mňamka"...
J72a41r19o20m70í73r 54K13r17á29l
Pokud se zvěřina nenechá odležet, pak to není zvěřina a je lepší si dát vepřoknedlozelo.
F64a14n 36K66u18c39e18r78a
Nevíte jak je to např. s hovězím masem? Také se má nechat odležet?
Myslím tím když je čerstvé, z domácí porážky.
J60a55n 71R35i88e80g74e96l
no zrovna minuly tyden Babica v radiu radil, ze pokud se nevyvhrhne a neprovesi na 10-14dni, maso neni odpocate :)
J39i44ř53í 79F40o36g17e98l
Zajíc z posledního silvestrovského honu, se odjakživa nechával viset na půdě klidně do konce února.
Ale je holt jiná doba a půdy jsou zateplené.... A ti zajíci vlastně už skoro nejsou.
R93a68d63i71m 28P14o12l30á73š36e29k
A kde nejsou zatplené, tam dnes chodí kuny.
J49i35n96d52ř60i57š39k24a 55B90u20r98g73e35r35o40v26á
Zajíce jsem nejedla ani nepamatuju...
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly
Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...
Administrativní pracovník
Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha