Diskuze

Ideální postup pro přípravu bramborového salátu, jak ho máte rádi

S bramborovým salátem je to jako s gulášem nebo vanilkovými rohlíčky. V každé rodině jsou jiné chutě a dodržují se jiné zvyklosti a složení salátu. Ale pokud chcete něco zaručeného, začněte receptem od profesionálů, který si můžete dotvořit podle vlastních zvyklostí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ja delam brsalat tady u protinozcu, kde se po nem kazdy z naseho okruhu rodiny a pratel olizne.

Zakladem je babiccin recept: brambory, mrkev, petrzel, celer, hrasek, evropske kysele okurky, kopr, vsechno nechat ulezet pres noc, druhy den se dochucuje a vmichava majoneza se lzici horcice.

Misto cibule davam jarni cibulky, ktere jsou mnohem jemnejsi, navic davam i rapikaty celer.

Okurky: kombinace ceske zn. Nova a polske zn. Krakus. Davam oboje protoze Nova je bohuzel mekci, Krakus je krupavejsi. Drive sem dovazeli Znojmii, ktera je krupavejsi a chutnejsi nez Nova, ale uz jsem ji dost let nikde nevidel.

1 0
možnosti

To je ten správný salát ! Dělám ho přesně stejně, jen tu majonezu poslední roky trochu "ředím" jogurtem a dávám ji hned, ne až druhý den...

0 0
možnosti

Já jsem akorát nepochopil v titulku ten dovětek "jak ho máte rádi".

Protože podle toho "ideálního" postupu ho rád nemám a z diskuse plyne, že je nás takových víc. Krom toho článek nic jiného nenabízí až na přiznání, že každý ho dělá jinak a každý ho má i jinak rád.

1 0
možnosti
Foto

Okurky beru jenom kvašené ve slaném láku. Půl skleničky toho láku (sůl, kopr, křen, česnek, vinný list v něm byly) přidám do drobně nakrájených brambor a zeleniny. Celeru raději o něco víc, hrášek je také nutný. Cibuli rozpůlím už den předtím a marinuji v octě, ztratí tak štiplavost. Nadrobno nasekaná vejce (3 kusy) na drobno nasekaná dušená šunka (asi 20 dkg) a výhradně čerstvě vyrobená majonéza ze žloutku a jemného olivového oleje, může se dát jenom trochu ololu na začátek a pak už dokončit s řepkovým olejem, má méně výraznou chuť. Do hotové majonézy dvě polévkové lžíce hořčice, zamíchat a zamíchat do salátu tak, že se odzdola zvedá plochou vařečkou a obrací, brambory se nesmí drtit!

0 1
možnosti

Celer a petržel NIKDY! To bych opravdu nepozřel. Ani light saláty s jogurtem nejsou saláty.

1 1
možnosti

V létě občas část majonézy nahradim jogurtem, je to takový "jakosalat". Ale na vánoce chci salát opravdickej.

1 0
možnosti

To takhle blázen v blázninci zametá listí a kolem jde ředitel a primář.A říďa se ptá primáře...co dáváte na jahody aby byly fakt dobré? No já zásadně koňský hnůj.No a já zase upřednostnuji kuřecí páč je agresivnější...A chudák to slyší a řekne si- tak já dávám na jahody vždy šlehačku...ale já jsem blázen;-)

5 0
možnosti

No, zase pěkný článek ;-) jdu dát vařit brambory, u nás se jí salát uleželý jen pár hodin a rozhodně ne z lednice (brambory, cibule, vejce, okurky) / pohodový Štědrý den přeju

0 0
možnosti

Z kila brambor ;-D Na množství, které by se nakonec všem zdálo dostatečné, jsme ještě nepřišli.

3 0
možnosti

Začínáme na kyblu :-)

0 0
možnosti

Každý má svůj recept a nechápe, jak můžou ostatní vydávat ty svoje blivajzy a brsalát. Už jen ta představa vařené zeleniny, navíc ještě celeru, mi zvedá kýbl. Salát není vývar!

2 2
možnosti

Ja do brambor pridavam jen nakladane okurky, hrasek s mrkvi, vejce ,tatarku a pepr sul. Je to bramborovy salat jako kazdy jiny.....

2 0
možnosti

Ať ten salát udělám tak a nebo tak, stejně ho ty mrchy sežerou ;-D

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...