Diskuze

Kapra naporcujete rychle a jednoduše. A ještě zbude dost na polévku

Řízek z kapra patří ke každoroční vánoční tradici. V kuchyni patří k největším problémům, jak si s tou obří slizkou rybou poradit, aby se z ní podařilo vyrobit několik úhledných porcí vhodných pro obalení do klasického trojobalu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pár let už filetuju tímto způsobem a mohu doporučit . Ořez páteře a žeber ovařím do takové zeleninové polívky , po pár vteřinách do ní opadne čistě maso a výtáhnu korpus. Filety mají zas úspěch u dětí . Jo a kůži stahuju . Sice jde něco z masa do pryč , ale co , v porovnání s ostatními náklady na vánoce je to pakatel.

0 0
možnosti

Asi jsem divnej, ale podkovy na půl a pár kostí v nich mi nevadí. Spíše naopak.

0 0
možnosti

Každý dle svého vkusu. Taky nefiletujeme až tak drasticky, do papíru. Žebra necháváme, páteř jde do vývaru.

0 0
možnosti

J69a45n 14N33o75v19á67k

23. 12. 2018 12:19

Já už mám letos hotovo (už přes hodinu :-)), ale filety nedělám, zdá se mi to jako plýtvání.

Očistím, nařežu podkovy a pak při se při půlení podkov zbavím páteře (přidám k hlavě na polévku), žebra zůstávají v mase.

3 0
možnosti

Ja jsem se naucil ostrym nozem pres kosti a pak kosti vytahat a odpad neni zadny

0 0
možnosti

Nic proti kaprovy,ale nějak mi pripada ze je az moc drahy.

Kdyz si spocitam kolik mi zbyde,opravdu kvalitniho masa, tak mi přijde ze si vlastne kupuji jen maso na polevku.

3 7
možnosti

L67u70k88á85š 81J39a93n92d97a

23. 12. 2018 11:29

Taky je to sváteční jídlo :) Navíc která ryba není drahá. Stovka za kilo ještě není tak hrozná.

9 1
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!