Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Můžu najít chyby na Pohlreichovi i na Babicovi, vypráví kuchař Sapík

První má vyhlášenou rodinnou restauraci v Klokočné u Prahy, kde vaří především českou klasiku, druhý je šéfem v Terase U Zlaté studně, zážitkové restauraci pod Pražským hradem, kam se chodí na „vymazlenou“ světovou kuchyni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TN

Sapík, to je samý sádlo... Všechno strašně hutné, mastné, těžké. I česká kuchyně se dá dělat rozumně, odlehčeněji, aby z toho strávníka nebral žlučník a netloustnul jen z pohledu na tu porci.

1 3
možnosti
LN

L48u85d35ě83k 18N86o40v81ý

1. 11. 2019 9:20

Dá, ale ne každý to tak chce. :-) Já osobně jím většinou lehčí jídla, ale ne nadarmo se říká, že tuk je nositel chuti. Takže se nebráním ani tomu.

4 0
možnosti
MV

Sapík by na nikom neměl hledat chyby a měl by začít u sebe. Bohužel realita jeho kuchyně vůbec neodpovídá pověsti. A to jsme vyzkoušeli většinu jídel. Nejsou doslova špatná, ale žádná hitparáda to tedy není a ani nevidím zatím důvod, proč se k němu vracet.

2 0
možnosti
Foto

To co tam placali s tim

Babicou, to byl teda sprominutim kentus.;-(

4 1
možnosti
TP

Je výborný kuchař, to si myslím i díky návštěvám z Klokočné i díky oceněním. Ale vařit v TV s Babicou mi přijde pod úroveň.

5 1
možnosti
MV

To, že je výborný kuchař si lidé myslím přesně kvůli ocenění. Bohužel to absolutně neodpovídá běžné kvalitě.

0 1
možnosti
PK

P10e69t84r 31K90o12l61á61ř

31. 10. 2019 18:26

Nebylo už těch kuchařů dost? Co třeba vyzpovídat nějakého kominíka, nebo obkladače?

4 2
možnosti
LN

Sapík starou českou klasiku umí famózně...problém začíná když začne experimentovat s cizí kuchyní.

5 0
možnosti
MK

Ani ne, Sapík dělá to co jiní kuchaři, že cizí kuchyni přizpůsobuje české. To dělá a i Gordon Ramsay

0 2
možnosti

Když vidím v tv Sapíka s Babicou, tak mě hned napadnou...Pat a Mat.

A tedy kamarádka, která je hodně restaurací znalá, byla v Klokočné na huse. Řekla, že už nikdy víc. Že to byla nejhorší husa, kterou jedla.

A já když jsem viděla v nějakém pořadu, jak tam matlají španělské ptáčky, tak mě přešla chuť.

8 12
možnosti
MK

Máte pocit, že kuchař jako Sapík, který byl oceněn několika mezinárodníma cenami, který byl dvorním kuchařem Havla, vařil pro osobnosti z celého světa je matlal? Neviděl jsem pořad, kde Sapík "matlal" nějaké ptáčky, ale viděl jsem pořad, kde španělské ptáčky zavinul bez použití jehel anebo nití

12 0
možnosti
MV

Klokočná to má za sebou už 10 let...

Je to obyčejná restaurace nedaleko od Prahy, jejíž majitel absolutně ignoruje čas a pokrok. Byl jsem tam dvakrát, vždy jsme tam byli sami. Jsou restaurace, které nemusí ani dělat polední menu a mohou být za Prahou a budou zaplněny. Protože jsou jednoduše skvělé a mají progres. Pan Sapík je určitě výborný kuchař a exceloval zejména v čase, kdy takových moc nebylo. Tohle se ale hodně změnilo. Skvělých restaurací je mnohem víc, lidi mají víc peněz, zajímají se o to co jedí a z čeho se to vaří. Klokočná nemusí definitivně skončit, ale je potřeba vzít šikovného markeťáka a zainvestovat do toho. Potenciál k úspěchu tam je. Stagnaci už ta hospoda má už za sebou. Je ve fázi degresu. Není vůbec ostudou si vzít na pomoc někoho, kdo umí dělat PR a marketing. To se od kuchaře neočekává a ten ať vaří.

2 5
možnosti
MK

Co je pokrok ve vaření? Zvláště když se používají metody a styl ze 14 století?

6 0
možnosti
TP

T21o71m28a28s 42P46i18l90n27y

31. 10. 2019 17:02

Sapika jsem viděl párkrát vařit a můžu říct, že to je kuchař jako poleno. Některý jeho recepty jsou opravdu neuvěřitelný. Takovou šlichtu bych nedal ani psovi. Nejlepší byl špekáčkový salát ;-D

6 8
možnosti
MK

Ano a proto byl několikrát vyznamenán a vařil mnoha státníkům jako italskému prezidentovi, britskému premiérovi, německému kancléři, prezidentu Havlovi a třeba i britské královně. hmm.

15 2
možnosti
MZ

Na Klokocnou uz jezdi jen ti nejvetsi masochisti.

2 0
možnosti
MK

Říká člověk, co tam nikdy nebyl. A to si o Vás nejen myslím, ale také si myslím, že to je na 99 procent pravda hraničící s jistotou. Byl jsem tam sice s manželkou jen jednou, ale co jsme dostali byl opravdu zážitek a v tom nejlepším slova smyslu. Ano, každý máme jiné chutě, ale svíčková u Sapíka na Klokočné a svíčková, například u Pohlreicha v Café Imperial je rozdíl, obě chutnají dobře, ale u Sapíka je to prostě ta svíčková.

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Tajemství psího čichu. Není o tolik lepší než lidský, jak si myslíme, říká kynolog

13. dubna 2024

Premium „I služební psi se jednou stanou pouhými společníky, protože jejich čich nahradí v dohledné...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....