Diskuze
Můžu najít chyby na Pohlreichovi i na Babicovi, vypráví kuchař Sapík
Děkujeme za pochopení.
T22e75r37e28z64a 66N45o95v36o43t86n46á
Sapík, to je samý sádlo... Všechno strašně hutné, mastné, těžké. I česká kuchyně se dá dělat rozumně, odlehčeněji, aby z toho strávníka nebral žlučník a netloustnul jen z pohledu na tu porci.
L48u85d35ě83k 18N86o40v81ý
Dá, ale ne každý to tak chce. Já osobně jím většinou lehčí jídla, ale ne nadarmo se říká, že tuk je nositel chuti. Takže se nebráním ani tomu.
M22i81l17a20n 42V65o36t95a94v66a
Sapík by na nikom neměl hledat chyby a měl by začít u sebe. Bohužel realita jeho kuchyně vůbec neodpovídá pověsti. A to jsme vyzkoušeli většinu jídel. Nejsou doslova špatná, ale žádná hitparáda to tedy není a ani nevidím zatím důvod, proč se k němu vracet.
T57o64m54a45s 34K72r12e95j13z88e41k
To co tam placali s tim
Babicou, to byl teda sprominutim kentus.
T50o44m35á28š 11P75a40l81e94t42á96ř
Je výborný kuchař, to si myslím i díky návštěvám z Klokočné i díky oceněním. Ale vařit v TV s Babicou mi přijde pod úroveň.
M79i17l84a39n 67V26o85t98a40v48a
To, že je výborný kuchař si lidé myslím přesně kvůli ocenění. Bohužel to absolutně neodpovídá běžné kvalitě.
P10e69t84r 31K90o12l61á61ř
Nebylo už těch kuchařů dost? Co třeba vyzpovídat nějakého kominíka, nebo obkladače?
L80a22d83i50s50l71a47v 80N91e41k88o94u23ř10i34l
Sapík starou českou klasiku umí famózně...problém začíná když začne experimentovat s cizí kuchyní.
M84a20r13t58i91n 49K74a49v95k19a
Ani ne, Sapík dělá to co jiní kuchaři, že cizí kuchyni přizpůsobuje české. To dělá a i Gordon Ramsay
M73a78r30i24e 30Š22í38p66k22o90v86á
Když vidím v tv Sapíka s Babicou, tak mě hned napadnou...Pat a Mat.
A tedy kamarádka, která je hodně restaurací znalá, byla v Klokočné na huse. Řekla, že už nikdy víc. Že to byla nejhorší husa, kterou jedla.
A já když jsem viděla v nějakém pořadu, jak tam matlají španělské ptáčky, tak mě přešla chuť.
M57a94r11t79i91n 57K31a72v41k94a
Máte pocit, že kuchař jako Sapík, který byl oceněn několika mezinárodníma cenami, který byl dvorním kuchařem Havla, vařil pro osobnosti z celého světa je matlal? Neviděl jsem pořad, kde Sapík "matlal" nějaké ptáčky, ale viděl jsem pořad, kde španělské ptáčky zavinul bez použití jehel anebo nití
M31a25r26t92i85n 13V48á55c80h47a
Klokočná to má za sebou už 10 let...
Je to obyčejná restaurace nedaleko od Prahy, jejíž majitel absolutně ignoruje čas a pokrok. Byl jsem tam dvakrát, vždy jsme tam byli sami. Jsou restaurace, které nemusí ani dělat polední menu a mohou být za Prahou a budou zaplněny. Protože jsou jednoduše skvělé a mají progres. Pan Sapík je určitě výborný kuchař a exceloval zejména v čase, kdy takových moc nebylo. Tohle se ale hodně změnilo. Skvělých restaurací je mnohem víc, lidi mají víc peněz, zajímají se o to co jedí a z čeho se to vaří. Klokočná nemusí definitivně skončit, ale je potřeba vzít šikovného markeťáka a zainvestovat do toho. Potenciál k úspěchu tam je. Stagnaci už ta hospoda má už za sebou. Je ve fázi degresu. Není vůbec ostudou si vzít na pomoc někoho, kdo umí dělat PR a marketing. To se od kuchaře neočekává a ten ať vaří.
M60a65r93t24i66n 49K39a25v59k65a
Co je pokrok ve vaření? Zvláště když se používají metody a styl ze 14 století?
T21o71m28a28s 42P46i18l90n27y
Sapika jsem viděl párkrát vařit a můžu říct, že to je kuchař jako poleno. Některý jeho recepty jsou opravdu neuvěřitelný. Takovou šlichtu bych nedal ani psovi. Nejlepší byl špekáčkový salát
M54a38r32t93i27n 41K24a40v84k90a
Ano a proto byl několikrát vyznamenán a vařil mnoha státníkům jako italskému prezidentovi, britskému premiérovi, německému kancléři, prezidentu Havlovi a třeba i britské královně. hmm.
M64i39c44h44a85l 76Z89e81l43e25n45ý
Na Klokocnou uz jezdi jen ti nejvetsi masochisti.
M91a15r30t66i84n 15K18a71v56k83a
Říká člověk, co tam nikdy nebyl. A to si o Vás nejen myslím, ale také si myslím, že to je na 99 procent pravda hraničící s jistotou. Byl jsem tam sice s manželkou jen jednou, ale co jsme dostali byl opravdu zážitek a v tom nejlepším slova smyslu. Ano, každý máme jiné chutě, ale svíčková u Sapíka na Klokočné a svíčková, například u Pohlreicha v Café Imperial je rozdíl, obě chutnají dobře, ale u Sapíka je to prostě ta svíčková.
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Tajemství psího čichu. Není o tolik lepší než lidský, jak si myslíme, říká kynolog
Premium „I služební psi se jednou stanou pouhými společníky, protože jejich čich nahradí v dohledné...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
Referent přestupků
Městská část Praha 7
Praha